Buku paling apik sing disetel ing segara

buku paling apik sing disetel ing segara

Hubungan antara sastra lan segara isih adoh. Lan ana prekara ing pesisir, jembar segara lan jagad sing didhelikake sing wis pirang-pirang atus taun tresna lan nantang para panulis hebat supaya ngerti babagan rahasiane. Iki buku paling apik sing disetel ing segara Dheweke ngusulake lelungan sing beda liwat ombak sing njupuk kauntungan nalika musim panas sing bakal teka. Apa sampeyan arep siram?

Robinson Crusoe, dening Daniel Defoe

Robinson Crusoe dening Daniel Defoe

Dianggep minangka novel bahasa inggris pertama, Robinson Crusoe diterbitake ing taun 1719 kanggo salawas-lawase ngganti jagad sastra lan konsep "castaway" minangka sumber sing asring dienggo ing buku petualangan nganti pirang-pirang taun. Sinar X nalika semana, pelaut sing misuwur teka ing sawijining pulau ing pesisir Amerika Selatan lan instruksi kanggo dina Jumuah pribumi saka eksploitasi Kulon minangka perwakilan sing brilian lan alus nalika jaman kolonial ing abad kaping wolulas.

Moby Dick dening Herman Melville

Herman Melville Moby Dick

Yen ana novel sing nuwuhake perjuangan langgeng ing antarane manungsa lan alam, yaiku Moby Dick, crita kapal sing misuwur yaiku kru sing ngadhepi paus sperma putih sing gedhe. Novel iki, kebak pralambang lan alegori, nduweni protagonis saka macem-macem jagad sing makili kamanungsan dhewe, nalika ana Moby Dick bali ora mung kanggo Kenangan minangka pelaut saka Melville nanging dumadine rong prastawa misuwur sing kedadeyan ing abad kaping 1820: serangan menyang perahu nelayan Essex dening paus sperma putih ing Samodra Pasifik ing taun 1851 lan ana paus sperma albino sing misuwur sing ngepenakake pulau Mocha ing Chili lan sing kabeh diarani Mocha Dick. Novel kasebut, sanajan sukses winates sawise diterbitake ing taun XNUMX, pungkasane dadi pathokan ing literatur Amerika.

Rong Puluh ewu liga ing ngisor segara, dening Jules Verne

Jules Verne Liga Puluh Ewu Liga ing ngisor Segara

Dirilis kaping pisanan ing majalah Prancis Magasin d'Éducation lan de Récréation antawis taun 1869 lan 1870, Rong puluh ewu liga lelungan ing jero banyuIki minangka revolusi sawise diterbitake kanthi nggawa pembaca menyang jagad jero banyu sing meh ora ana ing literatur. Crita epik sing titik wiwitan nyritakake babagan kecelakaan biologis Pierre Aronnax ing si Nautilus, kapal selam sing dipimpin Kapten Nemo sing misterius, sawijining karakter sing nggambarake ideologi Jules Verne sing nuntut nesu lan dendam marang umat manungsa ing abad kaping XNUMX.

Treasure Island, dening Robert Louis Stevenson

Pulo Karta Robert Louis Stevenson

Ing abad kaping XNUMX, manungsa wis nempuh bagean segara ing jagad iki. Nanging, fantasi kanggo nemokake pulau-pulau sing isih durung dingerteni ing endi harta karun sing diwenehake mitos lan legenda sing ditunggu. Premis sing dadi dhasar kanggo salah sawijine novel petualangan paling pengaruh ing kabeh wektu. Ditulis dening Scottish Stevenson, Pulo Treasure tindakake petualangan saka Jim hawkins, sawijining anggota kru enom saka kapal La Hispaniola sing ngetutake pitunjuk ing peta sing bakal mbukak lokasi harta karun Kapten Flint sing misuwur. Klasik kabeh.

Wong Tua lan Segara, dening Ernest Hemingway

Wong Tua lan Segara dening Ernest Hemingway

Hubungan antara Hemingway lan Kuba nyebabake apa sing dianggep akeh minangka karya paling apik dening penulis Fiesta. Diterbitake ing taun 1952, Wong tuwa lan segara nyritakake sawijining nelayan tuwa sing lunga menyang laut kanggo njupuk iwak paling gedhe sing wis dingerteni komunitase. Ditulis dening Hemingway ing Playa del Pilar sing disenengi, ing Cayo Guillermo, The Old Man and the Sea ora mung dadi kembang biru sing hebat kanggo penulis, nanging uga bangga lan ngarep-arep minangka lilin ing tengah-tengah alam ranyono. Dianggep minangka salah siji saka buku unggulan abad kaping XNUMX, karya kasebut mbalekake Hemingway dadi sukses lawas, bareng karo loro Hadiah Pulitzer lan Nobel ditampa ing taun 1953.

Crita babagan acara Castaway, dening Gabriel García Márquez

Crita babagan pembuangan dening Gabriel García Márquez

Gabo mesthi dadi panulis sing hebat, nanging uga wartawan sing duwe bakat. Bukti iki diterbitake ing 1055 crita iki sajrone 14 dina suwene ing koran Kolombia El Espectador dadi diterbitake dadi buku ing taun 1970. Crita kasebut nyritakake sepuluh dina ing segara sing ditindakake pelaut Luis Alejandro Velasco, siji-sijine sing slamet saka ARC Caldas, sawijining kapal angkut sing ninggali kutha Mobile ing Alabama ngemot bahan kontraband. Crita sing sejatine, sing pantes dadi episode Robinson Crusoe utawa Lord of the Flies sing durung diterbitake, nggawe Velasco dadi pahlawan nasional, sing slamet nalika Gabo pindhah kabeh hak kerjane sawise diterbitake.

Punapa panjenengan kersa maos Crita babagan mbuwang?

Jaws, dening Peter Benchley

Hiu dening Peter Benchley

Wulan sadurunge diterbitake ing taun 1974, produsen Richard D. Zanuck lan David Brown maca rancangan novel kasebut dening Hiu lan dheweke ora ragu-ragu sadetik kanggo tuku hak crita kasebut kanggo adaptasi filme. Tekane hiu putih gedhe sing ngrusak komunitas pulau cilik diiringi sukses Film Steven Spielberg dirilis ing taun 1975, sing bakal ngganti industri Hollywood ing salawas-lawase dadi film paling dhuwur nganti taun rilis. Minangka mitos amarga nglipur.

Urip Pi, dening Yann Martel

Urip Yann Martel

Sawise novel sing gagal ing Portugal, Kanada Yann Martel mutusake arep menyang India kanggo golek crita. Lan bakal ana ing kana, ing kantin, sing bakal dicritakake crita wong. Luwih saka bocah lanang sing jenenge Pi sing kepeksa bisa urip bareng karo macan sing jenenge Parker Richar sawise klelep kapal sing kulawargane pengin pindhah kebun binatang menyang Amerika. Kebak simbolisme lan fantasi, urip Pi minangka novel babagan iman, babagan katrampilan percaya lan ndeleng pangarep-arep sing diganjar arupa pulau-pulau rumput laut lan iwak mabur. Salah sawijining novel sing paling akeh diwaca abad kaping XNUMX sing banjur inspirasi adaptasi kritis lan diakoni ing taun 2012.

Opo sing buku paling apik sing disetel ing segara?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ALLAN ngandika

    Robinson Crusoe, Pulo Misterius, 20.000 Liga ing Segara Segara, El Capitan Grand, kulawarga Robinson, Mobick Dick, Pulo Treasure, lan liya-liyane