Buku Salman Rushdie paling apik

Salman Rushdie

Lair rong wulan sadurunge kamardikan India, motif sing bakal menehi inspirasi kanggo salah sawijining karya sing paling misuwur, Salman Rushdie ((Bombay, 1947) minangka salah sawijining Panulis India sing paling pengaruh lan, sabanjure, minangka salah sawijining kontroversial ing abad kaping 1988. Dianiaya wiwit taun XNUMX dening  ayatollah Ruhollah Khomeini Iran, sing nganggep novel The Satanic Verses minangka pelanggaran tumrap Islam, Rushdie suwene telung puluh taun ing antarane pepadhang lan pepeteng, nggawe bibliografi sing ajaib lan unik asring dipengaruhi realisme gaib lan kita maneh liwat buku Salman Rushdie paling apik.

Bocah-bocah tengah wengi

Bocah-bocah tengah wengi

Kasunyatan lair rong wulan sadurunge kamardikan India Iki ngidini Rushdie ngalami pangowahan ing India sing isih beda-beda ing antarane tradhisi lan modernitas, ing antarane Kulon lan budaya dhewe. Renungan sing bakal diasilake Bocah-bocah tengah wengi, buku disetel nalika wengi tanggal 15 Agustus 1947, dina nalika India dadi negara otonom lan wayahe laire Saleem Sinai, protagonis lan narator sing urip dheweke uga ngerti momen politik sing paling penting kanggo bangsane dhewe. Buku kasebut, sing dadi fenomena penjualan sawise diterbitake ing taun 1981, menang Hadiah Booker lan Bebungah Ireng James Tait.

Isin

Isin

Akeh pangritik sing ngandheg Isin sawise diterbitake ing taun 1983 minangka karya sing ora bisa diklasifikasikake nanging perlu, pancen kecanduan. Setel ing Peccavistan, negara imajiner sing kadang adoh saka kasunyatan, Shame minangka tragedi nalika crita saka karakter sing beda-beda sing ditandhani isin, wiwit saka Omar Khayyam, putra saka telung ibu, nganti Jenderal Hyder lan lingkaran gelap sing gedhe. Salah siji saka novel sing paling penasaran dening Rushdie.

Ayat setan

Ayat setan

Senajan realisme gaib Iki mesthi dadi ciri khas literatur Amerika Latin. Pengarang India tartamtu kayata Arundhati Roy lan Salman Rushdie wis nggunakake kasebut ing karya-karya ing endi kasunyatan lan fantasi gampang dicampur. Tuladha sing apik yaiku Ayat setan, sabanjure bukune Rushdie sing paling kontroversial. Novel iki nyritakake babagan rong aktor Bollywood, Gibreel Farishta lan Saladin Chamcha, sing bidange dicekel para teroris, nyebabake dheweke tiba ing segara. Sawise isih urip, kalorone karakter kasebut nduwe visi sing ngeterake perspektif karakter liyane, kayata nabi India enom, Ayeesha, utawa versi Muhammad sing kalebu interpolasi ing Al Qur'an. Crita pungkasan iki ora nyenengake masarakat Islam, utamane bangsa ing Irak sing pimpinan agamanya, Ayatollah Ruhollah Khomeini, mrentah sedane pengarang sawise buku diterbitake ing taun 1988. Saiki, fatwa (utawa ukuman) marang Rushdie isih dikuatake, wis regane 2.8 yuta dolar.

Harun lan segara crita

Harun lan segara crita

Rushdie nerbitake crita iki ing taun 1990, 19 wulan sawise ndhelik fatwa dheweke dihukum sawise diterbitake The Satanic Verses. Wektu angel ing endi panganggit nulis buku iki kanggo putrane Zafar, muter narasi anyar babagan bocah-bocah liwat tembunge Rashid Khalifa, juru crita paling apik sing, wiwit sedina nganti sedina, ilang kemampuan kanggo terus nyritakake. Blok sing bakal nyoba diatasi kanthi pitulung saka putrane, Harún, sing nulungi dheweke bisa entuk kapasitas maneh. Dianggep kiasan saka kahanan rumit sing ditindakake penulis lan nostalgia kanggo putrane, garwane lan omah kulawarga, Harun lan segara crita bisa uga salah siji saka Buku Rushdie sing paling pribadi, cocok kanggo kabeh pamirsa.

Napas pungkasan saka Moor

Desahan pungkasane wong moor

Dianggep akeh dadi salah sawijining buku paling apik, Desahan pungkasane wong moor, diterbitake ing taun 1995, nyritakake babagan anggota pungkasan kulawarga Zogoiby, Moraes el Moro, sing saka kuburane nyritakake babagan kulawargane. Protagonis, yaiku wong sing umure luwih cepet tinimbang umume masarakat ode kanggo decadence jagad lan konflik sosial negara sing kerusuhan kaya India nanging uga kanggo katresnan lan kabecikan sing muncul saka karakter sing bali saka kedadeyan India kontemporer nganti ana raja Moor pungkasan Spanyol.

Lemah ing ngisor sikilmu

Lemah ing ngisor sikilmu

Dikandung minangka versi mitos Orpheus lan Eurydice, Lemah ing ngisor sikilmu nyritakake Vina Apsara, penyanyi enom kanthi swara liar sing dipengini karo wong loro: Ormus Cama lan kancane, fotografer Rai, sing uga narator crita kasebut. Novel kasebut ditemtokake nalika jaman rock tekan pucuk, mula novel kasebut duwe akeh referensi kanggo genre kasebut ing wektu sing padha minangka kritik tumrap persatuan sing mokal iki antarane Timur lan Kulon. Novel iki diterbitake taun 1999.

Shalimar badut

Shalimar badut

Diterbitake ing taun 2005, Shalimar badut nyritakake konsekuensi banget saka hubungan cinta liwat mripate protagonis, teroris sing ngarani awake dhewe Shalimar badut. Sopir Muslim sing padha, nalika esuk taun 1991, mateni mantan duta besar India lan kepala counterterorisme AS, Maximilian Ophuls. Masalah kasebut diwiwiti nalika penyelidikan nemokake asal usul motif sing ora gampang banget, identitas putri Ophuls ditemokake minangka mantan kekasih Shalimar nalika kerja dadi diplomat ing Kashmir sing bermasalah.

Pesona saka Florence

Pesona saka Florence

Bukti definitif karya Rushdie sing apik kanggo ngowahi tembung dadi tenung, Pesona saka Florence bali menyang kedadeyan sejarah sing luwih lawas tinimbang sing wis biasa penulis. Luwih khusus, nggawa kita menyang pengadilan Akbar the Great, bandhulan kekaisaran Mughal, ing kutha Fatehpur Sikri ing India ing pungkasan abad kaping 2008, wektu nalika perang beda-beda sing bakal nemtokake India minangka negara kasebut. Episode sing dipengaruhi dening crita wong sing teka ing pengadilan, babagan wanita sing ayu banget lan swara sing narik ati kanthi hadiah sihir. Salah sawijining buku paling apik sing diterbitake ing taun XNUMX.

Apa kanggo sampeyan Buku paling apik Salman Rushdie?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.