Buku paling apik sagas

Sagas buku paling apik

Sanajan konsep "saga" diwiwiti ing Abad Pertengahan ing Islandia, sawijining negara sing nyinaoni seni nyritakake sawetara crita sing fokus ing karakter utawa setting sing padha, konsep sing luwih kontemporer nuduhake buku-buku sing ana ing jagad raya sing padha. Konsep sukses (lan duwe bathi) sing dieksploitasi ing ngisor iki buku paling apik sagas sing wis dadi legiun pembaca ing taun-taun pungkasan.

Seri Yayasan, dening Isaac Asimov

Ing taun 40-an nalika ilmu pengetahuan wiwit diwiwiti, Asimov nuli mandheg sesanti tartamtu babagan masa depan teknologi liwat misuwur Seri Yayasan, gabungan saka novel lan crita sing beda-beda sing ditulis ing antarane taun 1942 lan 1957 ing endi panulis sesanti kaya ngono robot minangka sekutu gedhe ing masarakat mbesuk lan sumber daya narasi kanggo karya kayata Yo, robot utawa Las vavedas de acero, sing dianggep saiki hebat klasik sastra sci-fi. Prequel ing, Pambuka kanggo Yayasan, diterbitake ing taun 80an.

Babad ing Narnia, dening CS Lewis

Ing taun 1950, Lewis nggumunake jagad iki kanthi salah sawijining referensi pertama sagas sastra kontemporer. Dheweke milih aspek mitologi Yunani, tema Kristen lan dongeng sing muter plot sing ditemtokake ing jagad iki Narnia dipimpin dening kewan ngomong ing antarane sing ditemokake singa Aslan, pandhuan utama papat sedulur Pevensie sing nemokake jagad gaib kanthi mbukak lemari. Kawangun dening pitung buku lan diadaptasi ing bioskop ing taun 2005, Babad Narnia temtu salah sawijining sagas buku paling apik ing sejarah.

Lord of the Rings, dening JRR Tolkien

Sawise nulis novel The Hobbit, Tolkien nganggep nulis sekuel sing kaget nalika plot kasebut mbukak telung jilid. Sawise diterbitake The Fellowship of Ring Ing taun 1954, ora ana sing padha karo para pamaca Sastra Fantastic sing ngulandara petualangan saka Frodo Baggins liwat hobi ing Bumi Tengah, elf lan pria sing nggawa Dering Kekuwatan sing dikepengini dening Dark Lord Sauron. Ikon sagas literatur, telung cicilan kasebut bakal diadaptasi ing bioskop ing taun 2001, 2002 lan 2003 dening wong New Zealand Peter Jackson luwih nyumbang kanggo kawentar epik trilogi kasebut.

Menara Peteng, dening Stephen King

Dumadi saka wolung novel, saga sing diarani "King of Terror" ing gabungan genre sing, ing tangan panulis liyane, bisa dadi bencana dadi suwe-suwe dadi salah sawijining karya sing paling disenengi saka panganggit. Diitung ing inspirasi saka The Good, the Ugly and the Bad, Tolkien utawa karya Robert Browning ing geguritan "Childe Roland to the Dark Tower Came" idea karya wis ditetepake, Menara peteng Iki nduweni wong bedhil sing jenenge Roland Deschain sing budhal menyang saindenging jagad kanggo nggoleki menara sing misuwur ing endi kabeh titik jagad raya padha melu. Lakon kasebut nampilake adaptasi film sing kurang menarik dibintangi dening Matthew McConaughey lan Idris Elba.

Discworld dening Terry Pratchett

Jagad rata sing didhukung dening papat gajah sing banjur ana ing cangkang kura-kura lintang Great A 'Tuin dadi adegan saga nganti 40 volume sing nggabungake karir Pratchett sawise diterbitake buku pisanan, Werna sihir, ing taun 1983. Lan yaiku Jagad raya Discworld Iku ora mung dadi pertunjukan sing sampurna kanggo nggoleki sindiran lan ironi ing acara politik, sosial utawa uga digawe dening Shakespeare utawa Tolkien, nanging ing hiburan murni saka tangane karakter sing beda-beda kaya Pati utawa tukang sihir Rincewind, perwakilan literatur kasunyatan sing bisa lolos liwat kaca karya hebat kasebut.

A Song of Ice and Fire, dening George RRMartin

Ing taun 1996, Martin ngluncurake Game saka tahta, volume kaping pisanan trilogi sing pungkasane ditambah limang volume diterbitake sing kudu ditambahake rong judhul liyane, Angin mangsa lan Impen musim semi, ketoke ing pembangunan. Saga sing misuwur ing saindenging jagad sawise tayang perdana seri HBO Game of Thrones ing taun 2011, sing adaptasi karo perjalanan Daenerys Targaryen Menyang kerajaan Westeros, dheweke arep mbalekake Tahta Wesi sing dicolong saka dheweke. Beda karo seri kasebut, saga diriwayatake saka perspektif masing-masing karakter, sumber sing paling migunani nalika nyoba mlebu ing jagad sing ora apik lan uga wong ala dadi ala.

Harry Potter dening JK Rowling

Ana sawijining wektu nalika JK Rowling dadi ibu sing nembe pegatan sing nulis crita babagan serbet ing kopi Edinburgh sing ngenteni tawaran kerja kanggo ngalahake dheweke. Ana ing kahanan surem sing laire harry potter lan Watu Filsuf, judhul pisanan saka seri buku sing disetel ing Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry ing endi magang enom lan kanca-kancane padha tresna karo kita sajrone wolung cicilan liyane sing ora nindakake apa-apa kajaba nggabungake potensial saga sastra laris ing sajarah.

Game Keluwen, dening Suzanne Collins

Sale Game Keluwen ...
Game Keluwen ...
Ora ana review

Ing pertengahan 2000an lan didhukung karo sukses Harry Potter, ing sastra pemuda tekan kamulyan sing maksimal kanggo ngatasi kabeh jinis crita. Nanging, genre dystopian bakal dadi sing paling umum ing kalangan remaja, yaiku trilogi Game Keluwen conto paling apik kanggo demam iki. Ing mangsa ngarep, Capitol minangka kekuwatan sing nguwasani rolas negara miskin liyane Panem, novel kasebut ngumumake kontes kejem sing ditampilake para pemuda sing beda-beda kanggo negesake dhewe sing menang kanthi ngalahake mungsuh liyane. Sukses sawise nerbitake karya ing taun 2008, 2009 lan 2019 ditambah karo kemenangan saga sinematografi sing diluncurake Jennifer Lawrence, aktris sing main heroin Katniss Everdeen.

Apa sagas buku paling apik sing wis diwaca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   JL MENDOZA ZAMORA ngandika

    TANPA RAGU, DUNES F HERBERT KECIL !!!!!

  2.   Alexis Vermil ngandika

    Gerald De Rivia Saga saka Andrzej Sapkowski ilang !!! 7 volume sing mewah kanggo mripat lan imajinasi ... pungkasane dadi kenangan.

  3.   Ivan Chapman ngandika

    Jaga Trojan Horse JJ Benítez ilang!

  4.   Sharon salazar ngandika

    Aku kangen Hush hush saga dening Becca Fitzpatrick