Buku paling apik ing abad kaping XNUMX

Buku paling apik ing abad kaping XNUMX lan The Little Prince

Ditandhani karo episode sejarah sing bakal nemtokake milenium saiki, abad kaping XNUMX minangka bledosan arus sastra sing diselehake kanthi mbebasake crita lawas, nemokake bentuk narasi anyar lan wektu sing dibingkai ing kaca sawetara sing paling gedhe muter. Pilihan iki saka buku paling apik ing abad kaping XNUMX dadi conto sing paling apik.

Ulysses, dening James Joyce

Dadi provokasi kanggo kritikus yen pirang-pirang taun dipisahake, Joyce's Ulysses nyritakake babagan abad, nalika semana, karakter nihilistik sing mlaku liwat lurung-lurung ing Dublin golek jawaban. Crita saka Leopold Bloom lan Stephen Dedalus dheweke bisa dadi kagungane pengarang sing padha karo monolog interior sing nggambarake bagean saka karya iki sing jenenge jenenge protagonis Homer Odyssey minangka cara adaptasi crita tanpa wates nganti jaman anyar, sing butuh perspektif liyane. Dianggep akeh minangka buku paling apik sing ditulis ing basa Inggris abad kaping XNUMX, Ulises ngasilake fenomena budaya kanthi wujud rute wisata lan perayaan taunan sing luwih ningkatake warisan karya kasebut.

Nggoleki Wektu Ilang, dening Marcel Proust

kanggo nggoleki wektu sing ilang dening marcel proust

Kawangun dening pitung bagean sing ditulis dening Proust antara taun 1908 lan 1922 (telu yaiku anumerta), Ing Nggolek Wektu Ilang, nalika Marcel, wong enom sing duwe sensitivitas sing kepengin dadi panulis lan mangkat saka dalan sing wis ditemtokake kanggo ngupayakake pesta lan jinis. Refleksi sing kalebu referensi konkrit pisanan kanggo homoseksualitas ing sastra lan feminisisme luhur sing nyuda maskulinitas dadi stereotipe sing sederhana, dadi salah sawijining karya paling pengaruh ing abad kaping-XNUMX.

Anggur Murka, dening John Steinbeck

anggur saka bebendu dening john steinbeck

Pemenang saka hadiah pulitzer lan karya sing bakal netepake jaman kayata Depresi Gedhe, Grapes of Wrath, diterbitake taun 1939, minangka salah sawijining karya sastra Amerika sing hebat. Perjalanan kulawarga Joad, kepeksa pindah saka Oklahoma menyang California sawise ngrebut tanah, dadi potret wektu sing ditandhani ketimpangan ekonomi lan pangarep-arep frustasi kanggo mbesuk. Klasik kabeh.

Buku harian Ana Frank

Buku harian Ana Frank

Sawetara buku wis bisa nyritakake kasunyatan saka neraka dhewe; apa maneh bocah wadon umur telulas taun sing nate ngimpi donya sing luwih apik. Anne Frank lan kulawarga, kabeh wong Yahudi, mlayu saka penjajahan Nazi kanthi ndhelikake ing loteng gudang lawas ing Amsterdam wiwit tanggal 12 Juni 1942 nganti 1 Agustus 1944, dina kasebut ditemokake lan dikirim menyang kamp konsentrasi. Suwene suwene nalika Frank enom nulis negarane, pandangane babagan jagad lan urip sing isih kudu dialami ing buku harian sing bakal ditulungi bapakne, siji-sijine sing slamet saka tragedi kasebut.

Pangeran Cilik, dening Antoine Saint-Exupéry

Pangeran cilik dening antoine de saint exupery

Aviator lan panulis, Saint-Exupéry terinspirasi saka pendaratan ing ara-ara samun Sahara kanggo nyritakake babagan pilot sing nemoni bocah lanang pirang sing lolos saka asteroid sing diancam karo anane baobabs. Perjalanan Pangeran Little sing ringkes nanging intensif bisa nemokake macem-macem kiasan ing donya sing ora sampurna ing endi rubah sing kepengin dijaga utawa pengusaha sing ngetung bintang nuduhake kasunyatan sing terus nganti saiki. Tanpa wates wektu lan penting kanggo enom lan tuwa.

 

Lolita, dening Vladimir Nabokov

lolita dening vladimir nabokov

Nalika crita babagan obsesi guru psikologi dening anak tirine sing umure rolas taun diterbitake ing taun 1955, jagad iki nesu lan sensor kasebut diremehake. Suwe-suwe, kabeh wong bakal ngerti kualitase karya Nabokov Rusia sing paling misuwur, dhasar kanggo ngerti psikopati masarakat ing endi moral lan nilai asring dicegah dening gegayuhan sing ora ngerti umur utawa hubungan.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez

satus taun kasepen dening gabriel garcia marquez

Sajrone wolulas wulan kasusahan lan krisis ekonomi, Kolombia Gabriel García Márquez nulis saka Kutha Mexico buku sing bakal ngganti literatur Amerika Latin ing salawas-lawase. Diterbitake ing taun 1967, Satus Atus Kesepian yaiku novel Hispanik paling berpengaruh ing abad kaping XNUMX ora mung kanggo konfirmasi penetasan ing Ledakan Amerika Latin taun 60an lan realisme gaib saiki ana ing lurung-lurung lan karakter ing kutha Macondo sing ilang kasebut, nanging kanggo beku sejarah kabeh bawana ing antarane kaca-kaca kasebut kanggo salawas-lawase.

1984, dening George Orwell

1984 dening george orwell

Mirror Ireng, Dongeng Putri ... dystopia Iki nyusup ing gesang kita kanthi wujud film, seri lan buku-buku sing nggambarake cithakan ing taun 1984, novel sing ditulis dening George Orwell sing diterbitake sawetara taun sawise Perang Dunia II ing endi jagad iki wiwit mikir maneh sebab musibah kasebut. lan akibate. Dumunung ing Inggris sing futuristik kakang lanang ngontrol urip kabeh pedunung, premis taun 1984 pancen nyenengake amarga realistis yen kita nganalisa proses jaman saiki sing kontrol diwiwiti karo ponsel sing sederhana.

Kanggo mateni Mockingbird dening Harper Lee

Kanggo mateni Mockingbird dening Harper Lee

Diowahi dadi novel sing paling akeh diwaca babagan rasisme ing abad kaping XNUMXTo Kill a Mockingbird dening Harper Lee, diterbitake ing taun 1960, minangka klasik literatur sing wis ngerti sejarah sejarah Amerika Serikat sing durung rampung. Liwat mripate bapake, Atticus Finch, narator game lan bek wong kulit ireng sing dituduh ngrudap wanita kulit putih nalika Depresi Gedhe, Pramuka Finch enom dadi ngowahi EGO panganggit sing kenal karo kasunyatan iki anggere dheweke bisa kelingan. Ing 2015, bagean kapindho, ditulis sadurunge Killing a Mockingbird dhewe, diterbitake kanthi jeneng Bukak lan kirim sentry.

Harry Potter lan Watu Filsuf dening JK Rowling

Harry Potter lan Watu Filsuf dening JK Rowling

Sawetara, utawa bisa uga ora ana, fenomena sastra bisa diukur saka sing disebabake saga bocah penyihir Harry Potter lan petualangan ing Sekolah Penyihir lan Penyihir Hogwarts. Karya kaping pisanan, diterbitake ing taun 1997 saka naskah ibu sing wis pegatan lan nganggur, Harry Potter lan Philosopher's Stone, dadi boom remaja sing bakal nyebabake enem buku liyane (ora ngetung Harry Potter lan warisane sing dikutuk) sing total regane mundhak dadi $ 15 milyar ing taun 2007.

Miturut sampeyan, apa buku sing paling apik ing abad kaping XNUMX?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis Portalanza ngandika

    Ora serius, - minangka malu wong liya-, lan nggoda kita, sing maca; "kritikus sastra", sing ndhaptar buku paling apik ing S20; Iki kalebu penipuan kaya sing kudu dipikirake ing dhaptar premium literatur kamanungsan, penipuan sing diarani "buku harian Anne Frank", sawijining penipuan sing wis digawe atusan ewu kali kanthi ora bisa dibatalake. Ora duwe kaluwihan kanggo ngetrapake minangka "buku" utawa minangka karya sastra amarga ora duwe nilai sastra. "Karya" iki mung ngremehake regane sing ora diragukan saka wong liya sing kasebut lan apa ora ana gunane kanthi mbandhingake karo sing ditulis dening penulis sejatine "sapi suci" ing istilah sastra.

bool (bener)