10 buku paling apik dening Gabriel García Márquez

Sanajan wis luwih saka telung taun wiwit sedane, jagad iki ora lali karo Gabo ... lan ora bakal lali. Asale saka Aracataca, Kolombia, sawijining kutha sing dheweke kamuflase kanthi identitas terkenal Macondo saka Suwene Atus SuweneGabriel García Márquez (6 Maret 1927) wis dadi panulis paling gedhe sing diprodhuksi literatur Spanyol Spanyol. Iki 10 buku gratis gratis Gabriel García Márquez konfirmasi tenung karya ing bapak saka realisme gaib lan pemenang NobeDheweke sing mbujuk kita kanthi kemampuan kanggo netepake bawana ing buku, nggabungake kasunyatan karo fantasi lan ngowahi sawetara crita kasebut dadi tanpa wates wektu.

Satus taun kasepen

Dikandhani dening Gabo ing salah sawijining momen ekonomi sing paling ala, penulis ora bisa ngerteni yen karyane, sawise dikirim menyang penerbit Argentina Sudamericana ing taun 1967, bakal dadi sukses sing ora bisa dibantah. Crita kulawarga Buendía, pendhudhuk ing kutha Macondo sing ilang, ora mung nyritakake sejarah Amerika Latin sajrone pirang-pirang generasi, nanging uga ngasilake realisme gaib sing tuwuh sajrone taun 60-an lan 70-an dadi merek unggulan huruf Ibero-Amerika . Saka 10 buku paling apik dening Gabriel García Márquez iki minangka magnum opus, tanpa diragukan.

Tresna ing jaman kolera

Ing luwih saka siji kesempatan, Gabo ngakoni Katresnan ing jaman kolera yaiku novel sing disenengi. Salah sawijining sebab yaiku crita saka wong tuwane penulis dhewe minangka sumber inspirasi kanggo asmara Fermina Daza, nikah karo dhokter Juvenal Urbino, lan Florentino Ariza sing sepi ing kutha pelabuhan ing Karibia Kolombia. Dikembangake sajrone urip telung protagonis kasebut, Love in the Times of Cholero kaya bolero alon-alon, sing nggawe sampeyan kepikiran karo karakter sing dadi siji-sijine pengarep-arep. Diterbitake ing taun 1985, novel kasebut sukses lan (un) pantes diadaptasi film ing taun 2007.

Babad Ramalan Pati

Sale Babad pati ...
Babad pati ...
Ora ana review

Saka kaca pisanan sampeyan wis ngerti pungkasane, nanging pancing kudu ngerti kepiye bedhekan sing nyebabake mati Santiago Nasar cocog, dituduh dening Ángela Vicario, bubar nikah karo dhokter Bayardo San Román, dadi sebab kelangan prawane. Crita kejahatan sing kabeh dingerteni nanging ora ana sing wani mandheg luwih cedhak karo novel detektif lan nampa macem-macem pengaruh saka Gabo sing luwih jurnalistik. Diterbitake ing taun 1981, Chronicle of a Foretold Foretold Iki inspirasi saka kasus nyata wong sing dipateni ing sawijining kutha Kolombia ing taun 1951.

Kolonel ora ana sing nulis

Karya García Márquez sing diterbitake kaping pindho yaiku novel cekak iki, sanajan dawa, ngemot crita sing kuat kaya sing alus. Protagonis kasebut, sawijining kolonel sing lunga menyang pelabuhan saben esuk ngenteni pensiun kanggo jabatane ing Perang Sewu Dina, mlaku-mlaku ing dalan-dalan ing kutha Kolombia, ngobrol karo garwane lan nyoba menehi pitik jago almarhum sing ana ing ing antarane mlarat saya akeh. Novel iki diterbitake taun 1961 lan Gabo nganggep "bukune paling apik".

Uwuh

Sale Sampah ...
Sampah ...
Ora ana review

Novel pertama sing diterbitake dening Gabo wis menehi indikasi babagan karakter, kahanan lan kutha Macondo sing bakal diakoni sawise diterbitake Seratus Tahun Kesepian. Novel cekak sing isine telung perspektif kulawarga (bapak saka kolonel, putri lan putune) babagan pemakaman wong sing disengiti dening kabeh masarakat. Ing karya iki, Gabo wis mujudake waktune mlumpat lan fitur-fitur realisme magis liyane kanggo nggawe pratelan sampurna kanggo bibliografi liyane.

Crita babagan mbuwang

Karya jurnalistik penulis paling lengkap sawise diselidiki pirang-pirang wulan babagan acara penasaran sing nggawe kejutan kabeh Kolombia. Luis Alejandro Velasco Dheweke budhal saka Mobile, Alabama (Amerika Serikat), ing kapal Caldas, sing wis rusak, meksa dheweke ngentekake sepuluh dina ing segara tanpa mangan lan oleh petungan petungan dhewe babagan nalika pesawat penyelamat teka. Crita kasebut nemokake perdagangan penyelundupan ing antarane rong negara kasebut, ngutuk yen lali karo pahlawan Kolombia sing critane dadi novel dening Gabo ing taun 1970.

Musim Gugur Patriark

Tokoh diktator ing Amerika Latin dadi referensi literatur sing dikembangake kaya sawetara wong liya dening Gabo ing buku iki. Diwujudake minangka novel prosa, ing endi akeh swara wong pisanan dadi perspektif Patriarki sing zalim, novel iki diterbitake ing taun 1975 lan jebule ora seneng karo Fidel Castro, kanca cedhak Gabo.

Kenangan sundel sedhihku

Novel pungkasan dening Gabriel García Márquez, diterbitake ing taun 2004, nyebabake sawetara kontroversi sawise wayahe dibebasake, dheweke menehi crita: crita katresnan ing antarane wartawan tuwa sing mutusake menehi hadiah ulang taun kaping 90 ing wayah wengi semangat karo bocah kelas pekerja sing mutusake arep adol keperawanan kanggo nylametake keluargane. Penyalahgunaan kekuwatan, kesepian lan pati, telung tema favorit Gabo, gabung ing crita iki sing ditemtokake ing kutha Barranquilla ing pertengahan abad kaping rong puluh lan adaptasi filme dadi cahya ing taun 2012.

Rolas Dongeng Pilgrim

Gabo minangka novelis sing hebat, nanging, utamane, panulis crita cekak, sipate panulis realisme magis Amerika Latin. Lan salah sawijining conto paling apik yaiku kompilasi rolas crita sing bakal dituduhake crita babagan karakter Amerika Latin sing beda ing wilayah Eropa: saka presiden lawas sing dibuwang menyang pamrentah Jerman sing ngurus anak-anak saka pasangan Kolombia, antologi crita cekak iki njeblug ing crita apa sing disenengi dening penulis Kolombia, Tilas getih sampeyan ing salju, sing pungkasane ngancurake bisa nemtokake corak sing dibutuhake ing genre kaya crita cekak.

Urip ngomong

Sale Urip ngomong ...
Urip ngomong ...
Ora ana review

Sasampunipun Gabo seda, jagad kasebut nyinaoni karya iki kanthi semangat banget, otobiografi panganggit dipérang dadi telung bagean lan mbantu ngerteni jagad sastrane kanthi luwih apik. Sajrone kaca kasebut, Gabriel García Márquez nyritakake babagan crita sing dicritakake dening eyange, babagan pendekatane kanggo kekejeman gedhe pamrentah AS ing Amerika Latin utawa proposal perkawinan karo garwane, Mercedes Barcha, sing disenengi. Buku iki diterbitake ing taun 2002.

Miturut sampeyan, apa 10 buku paling apik babagan Gabriel García Márquez ?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Victor Linares. ngandika

    Kabeh karya sastra Gabo bisa dirangkum ing Hadiah Nobel sing dimenangake. Nanging, Kaloro karya cocog karo pangarepan: Seratus Tahun Kesepian. »Katresnan ing Wektu Kolera»

  2.   gleidys ngandika

    Aku seneng nggawe literatur GGM, muga-muga bisa dadi abadi supaya aku ora mandheg anggone nulis lan bisa nikmati saben wektu kanthi ana sing anyar

  3.   awrs ngandika

    Istilah realisme magis dikenalaké ing sastra Amérika Latin déning Arturo Uslar Pietri Venezuela. Ana akeh sing mratelakake panemume liwat gaya iki, nanging ora bisa dibantah manawa Uslar Pietri minangka BAPA saka avant-garde sastra iki lan dheweke menehi urip kanggo istilah realisme magis kanthi karyane Las Lanzas Coloradas sing diterbitake ing taun 1930 ing Venezuelan. jaman kolonial.. Kanthi kabeh hormat kanggo Gabriel G. Marquez lan novel-novel gedhe. Nanging ora bener sajarah kanggo koin Marquez istilah rama realisme gaib

bool (bener)