Frank Yerby. Buku paling apik kanggo novelis Afrika Amerika

Frank Jerby iku populer Panulis Afrika Amerika, panganggit novel kalorone romantis minangka sejarah. Dumunung ing Spanyol wiwit pertengahan 50an, tilar donya ing Madrid dina kaya dina iki saka 1991. Mesthi kita kabeh duwe judhul sampeyan ing rak ing omah, mula Aku mriksa sawetara bukune kanggo ngelingi.

Frank Jerby

Era saka ibu putih lan bapak ireng lan lair ing 1906 ing Augusta, Georgia. Dheweke wiwit nerbitake sawetara majalah budaya sing paling bergengsi kayata Majalah Harper, lan menang sawetara penghargaan. TO yerby dheweke dianggep dadi penulis Afrika-Amerika pertama sing entuk adol laris sing diterbitake ing Amerika Serikat. Tindak karo Nalika kutha turu.

yerby kiwa ing 1955 minangka demonstrasi diskriminasi rasi ing negarane lan mutusake teka España, ing pundi dununge lan nerusake karir sastrane. Dheweke ngrampungake macem-macem topik lan ing wiwitan taun 70an, dheweke melu babagan rasis lan sejarah budak Afrika ing negara asale.

Dheweke jumeneng kanggo dokumentasi jero novel-novele, nanging dheweke seneng anonimitas lan dheweke lagi wae menehi wawancara. Dheweke dadi penulis sing miwiti omah penerbitan Planeta. Dheweke tilar donya ing Madrid lan dikubur ing makam cilik Kuburan La Almudena, kaya sing dijaluk kanthi tegas.

Pakaryanipun

yerby entuk sukses lan dadi ahli novel sejarah nalika semana durung modis. Sing kontak, sanajan karo predilection kanggo kidul Amerika Serikat antarane revolusi lan Perang Sipil, meh kabeh kaping ndhuwur: perang saka Peloponnesus, sing Abad pertengahan, ing Revolusi Prancis, Yudea Gusti Yesus Kristus ... Kanggo negara kita khusus rong novel, Ambu Suci, ing Spanyol Islam, lan UNa wungu kanggo Ana María, ing Transisi.

Nalika kutha turu

Novel kasebut diwiwiti karo wong sing ditinggal ing tengah-tengah wilayah sing luwih gedhe ing Mississippi, sing jenenge Rubah Stephen, Irlandia, sing bisa kanthi sampurna nglambangake sing sampurna wong neneko sing diadegake ing Amerika, favorit saka Meksiko utawa Italia. Ora ana apa-apa, lan kanthi pitulung saka kabegjan lan katrampilan babagan kertu, dheweke bisa ngatur yasa tegalan lan omah amba liwat endi kabeh jinis acara sing dipigura ing jalur sejarah sing diwiwiti 1826 ing pungkasan Perang Sipil.

Ngguyu setan

Jean, putra saka pemilik kapal Marseille sing sugih, yaiku lawan tekad saka masarakat sing dipanggoni. Mulya janji karo mbakyune nyebrang dalane lan ngrampok kekasihe. Nanging nalika jean arep males, dheweke mung bisa tresna karo adhine enom bangsawan kasebut. Sanalika, Jean bakal dadi saksi lan protagonis Revolusi sampeyan wis ngenteni suwe banget, nanging sampeyan uga bakal kuciwa.

Wong wedok jenenge fantasi

Kanthi protagonis wanita, nyritakake babagan Fancy, bocah wadon sing ayu banget, kecerdasan sing landhep lan kekarepan sing kuat. Nanging nalika ngadhepi a ngaturi bebrayan amarga bapake, dheweke mlayu saka omah. Nalika tekan ing Augustaing swasana keruh taun 1880, ana akeh pelamar sing teka ing langkah kasebut, nanging mung Fancy tresna karo Pengadilan, sing bakal sampeyan omah-omah sawise ngatasi pirang-pirang kangelan lan nglawan akeh prasangka.

Panganten kebebasan

Kanthi dhasar ing Perang Kamardikan Amerika, Yerby nyampur ing kene kasunyatan lan tokoh sejarah kayata George Washington lan akeh liyane kanthi fiksi crita sing dibintangi wong loro kasebut sadulur Kathy lan Polly Knowles. Kalorone, beda banget watake, yaiku tresna karo wong sing padha: Ethan Page, pendhukung kamardikan bangsane lan dheweke kepengin mati.

Kathy iku sundel sing dolanan siji lan sijine miturut kapinterane. Nanging Polly ngetutake Ethan liwat paprangan, ngewangi dheweke ing bebaya lan nylametake dheweke saka sekarat ing pirang-pirang acara, sanajan ngerti yen perang wis rampung, Ethan mesthi bakal ngarahake maneh menyang Kathy.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.