Buku paling apik babagan India

Buku paling apik babagan India

India minangka negara sing enigmatik, kanthi aroma lan warna anyar, ing endi kita kabeh pengin kesasar utawa, paling ora, supaya bisa ngamati saka kaleidoskop tartamtu. Pilihan sing dadi luwih cocog nalika lelungan kasebut buku paling apik babagan India sing nganalisa macem-macem wajah apa salah sawijining negara paling unik ing donya.

Buku paling apik babagan India

Ramayana

Ramayana

Ramayana menyang India apa sing diarani Odyssey kanggo sastra Barat: dhasar literatur adhedhasar budaya lan cara ngerti narasi. Diterbitake ing sawetara abad kaping XNUMX SM dening pujangga Walmiki, Ramayana (utawa Lelungan Rama) yaiku wiracarita sing nyritakake Pangeran Rama lan petualangane menyang pulau Lanka kanggo nylametake Sita sing dikasihi saka cengkeraman Rahwana. Alesan sing sampurna kanggo menehi piwulang budaya Sansekerta sing bakal bertahan ing wektu lan seni ora mung ing India, nanging negara-negara ing Asia Tenggara sing nelukake ing abad kaping XNUMX.

Swami lan kanca-kancanipun dening RK Narayan

Swami lan kanca-kancane saka RK Narayan

Ing India, dadi "swami" tegese mandhegani awake dhewe, umume kaya yogi sing lagi nglairake. Swami lan kanca-kancane, crita pertama "Malgudi" Narayan, panganggit saka sponsor Graham Greene, dadi ora mung siji karya india pertama ing basa inggris sing ngluwihi wates, nanging uga potret dasawarsa 30-an ing India ditandhani karo gerakan kamardikan sing wis cedhak dina-dina pungkasan. Isih, akeh ahli nyoba nemokake lokasi Malgudi, kutha fiksi kasebut ing India Selatan.

India: Sawise Yuta Kerusuhan, dening VS Naipaul

VS Naipaul India

Sanajan dununge ing Karibia, kepulauan Trinidad lan Tobago padha dadi salah sawijining negara sing paling akeh populasi India ing saindenging jagad. Asil saka diaspora sing Naipaul, asale saka Hindu, wis ngerti banget nalika dheweke mutusake bali menyang India nemokake maneh identitas sampeyan. Sajrone kaca iki, Naipaul nggambarake negara leluhure kanthi ironi lan lembut, kanthi ilusi wong sing lelayaran ing papan sing beda banget karo sing sadurunge. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining buku paling apik ing India.

Punapa panjenengan kersa maos India, dening VS Naipaul?

Putrane Tengah Wengi, dening Salman Rushdie

Putrane Tengah Wengi dening Salman Rushdie

Dianggep salah sawijining conto paling apik ing realisme gaib "Digawe ing India", Bocah-bocah tengah wengi yaiku pakaryan sing nggabungake Salman Rushdie sing durung dingerteni nalika nuduhake salah sawijining episode sing paling penting ing sejarah India: tengah wengi tanggal 15 Agustus 1947, nalika semana negara Asia entuk kamardikan. Babagan nalika laire Saleem Sinai kedadeyan, protagonis kanthi kabisan adikodrati sing ngowahi karya iki sing diterbitake taun 1981 dadi pemenang Hadiah Booker utawa Bebungah Ireng Ireng James Tait.

Saldo Sampurna, dening Rohinton Mistry

Kaseimbangan keseimbangan Rohinton Mistry

Lair ing Bombay dadi kulawarga Parsi, Mistry emigrasi karo garwane menyang Kanada ing taun 1975 ing ngendi dheweke wiwit nerbitake serangkaian crita sing bakal ana gandhengane karo publikasi Kaseimbangan sing sampurna ing 1995. Novel sing angel banget, dipasang ing kutha India sajrone deklarasi kahanan darurat, alasan sing nyebabake papat karakter sing ora dingerteni karo siji liyane kanggo urip bebarengan ing apartemen cilik. Novel yaiku nominasi penghargaan Booker, menang Trillium Award lan kalebu ing Klub Buku Oprah ing taun 2001, sing ngasilake atusan salinan didol.

Dewa Perkawis Cilik, dening Arundhati Roy

Dewa Perkawis Cilik dening Arundhati Roy

Lair ing kulawarga Siria-Kristen sing manggon ing tropis Kerala, negara bagian India Selatan, Arundhati Roy meh meh kabeh umur nulis novel otobiografi iki sing katrangane nggawe karya khas sing istimewa. Crita kasebut, diwiwiti ing taun 1992 lan 1963, nyritakake babagan masa kanak-kanak lan pertemuan sabanjure Rahel lan Estha, sedulur kembar loro disatukan karo rahasia sing elek. Sawise diterbitake ing taun 1997, Dewa barang cilik dadi laris lan pemenang penghargaan Booker.

Kreta Wanita, dening Anita Nair

Kreta Wanita Anita Nair

Kahanan wanita ing India Wis ngalami owah-owahan, nanging isih ana residu sing pait. Motif sing ditrapake Nair ing saindhenging kaca novel iki sing protagonis, Akhila, minangka wanita bujang umur tengah sing mutusake arep lelungan kreta ing endi dheweke ketemu karo limang wong wadon liyane sing dadi inspirasi. Wanita sing duwe bojo sing nyenengake, tundhuk, lan gelut sing dadi mikrokosmos kebak anget lan refleksi.

Aja kantun Kreta Wanita, dening Anita Nair.

Jeneng Apik, dening Jhumpa Lahiri

Jeneng apik Jhumpa Lahiri

Panulis crita cekak sadurunge novelis ditilik babagan sukses lan kualitas karya kayata Lemah sing ora biasa, Panganggit Benggali-Amerika Jhumpa Lahiri nggumunake jagad iki nalika diterbitake taun 2003 novel pertamane, Jeneng apik. Crita rumit sing ngetutake lakune perkawinan India sing kepenak di Cambridge. Sawise nglairake anak kaping pisanan, pilihan jeneng kasebut dadi conto sing sampurna ing antarane tradhisi (eyang kudu milih) lan modernitas sing kudu diadaptasi. Novel iki diadaptasi ing taun 2006 dadi bioskop.

Macan Putih, dening Aravind Adiga

Macan Putih dening Aravind Adiga

Kanthi jaran ing antarane novel picaresque lan epistolary,Macan Putih Iki dicritakake liwat macem-macem email sing dikirim menyang Perdana Menteri China. Wong iki diarani Balram Halwai, lan dheweke yaiku bocah lanang sing digawa saka salah sawijining wilayah paling mlarat ing India kanggo kerja dadi juru buwang kanggo kulawarga New Delhi sing sugih. Saka ing kana, protagonis kita bisa dadi pengusaha sing lara getih saka kutha Bangalore. Buku sing ditulis Adiga mau malih dadi panulis paling enom nomer loro sing menang Hadiah Booker, dadi laris nalika diterbitake ing 2008.

Apa buku paling apik babagan India sing wis diwaca?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Violet Anderson ngandika

    Novel sing nggegirisi babagan India yaiku ASHES ON THE GODAVARI RIVER (Amazon). Isine petualangan, lanskap eksotik, intrik, misteri, lelungan, lan romansa, lan dokumentasi kanthi apik babagan topik kayata sati, kekawin sing disusun, lan marginalisasi para randha.

  2.   Rosalyn perez ngandika

    Lan novel liyane sing apik sing nggambarake adat istiadat Hindu kanthi gamblang lan kaendahan diarani Las Torres del Silencio, (Amazon)

  3.   Rosa Perez ngandika

    The Towers of Silence minangka novel liyane sing menarik lan dokumentasi babagan India lan adat istiadat sing aneh, sing kasedhiya ing Amazon.

  4.   Lucilla ngandika

    Pancen awu ing Kali Godavari lan The Towers of Silence minangka novel gedhe sing ditemtokake ing India, dening panganggit sing padha (Lourdes María Monert) nanging bisa diwaca kanthi kapisah amarga dudu saga nanging independen.

  5.   Isabel Garcia Moreno ngandika

    Aku lagi wae maca novel sing diarani Adventure in India lan aku wis ngerti manawa ditulis dening panganggit jenenge Carmen Pérez Calera lan dheweke mlebu kanthi jeneng samaran "siestecita." Aku seneng banget, nyenengake banget lan dadi novel petualangan sing lucu banget. Saiki gratis ing Amazon.

  6.   qxsfparewn ngandika

    nhrxargzpvxzmbxuvgmjrbailfbxwc

  7.   Sandra ngandika

    Aku pracaya sing ilang saka dhaftar iku salah siji saka buku paling apik lan grandiose tau ditulis bab India, "A Good Match" dening Vikram Seth, dianggep dening kritikus specialized minangka exponent paling apik saka India bener.