Buku Novel Sejarah Paling Apik

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Panelusuran "buku novel sejarah paling apik" minangka buku umum amatir sing adhedhasar kedadeyan nyata. Sanajan ana panulis sing nggunakake karakter fiksi ing karyane, karakteristik sing ora bisa dilalekake saka genre iki yaiku kasunyatan sing ora bisa diowahi. Yaiku, para protagonis bisa ditemokake, nanging dudu inti kedadeyan utawa tanggal kasebut.

Pramila novel sejarah mbutuhake dokumentasi sadurunge, yen ora nulis bakal dikategorikake minangka fiksi utawa fantasi. Mesthine, jinis basa, gaya argumentasi lan panggunaan sumber lirik lan / utawa narasi tartamtu minangka kompetensi eksklusif panganggit. Ing jalur iki, cara panulis ngajak pamiarsa supaya "lelungan ing wektu" mung gumantung saka budi lan kreativitas.

Aku, Claudio (1934), dening Robert Graves

Plot lan konteks

Aku Claudius — Judhul asli ing basa Inggris - minangka opera paling dhuwur ing babagan pangenalan lan penjualan saka panulis Inggris Robert Graves. Iki adhedhasar akun Tacitus, Plutarch lan teks Suetonius sing sadurunge diterjemahake dening Graves, Urip saka rolas Caesar. Penting, manawa Claudio minangka kronis sing relevan nalika semana lan ngasilake otobiografi (saiki ilang).

Ing dokumen kasebut, dingerteni yen nyritakake babagan suksesi wangsa Julio-Claudian. Kajaba iku, ana rincian babagan alangan fisik (gagap, lemes, sawetara taraf gemeter…) sing Claudio dianggep cacat mental dening kulawargane dhewe. "Orang buangan" iki dikuwasani nalika umur 49 taun lan nggawe monarki wesi kanthi fasad Republik.

Dewa udan nangis liwat Meksiko (1938), Laszlo Passuth

Sinopsis lan dhasar karya

Laszlo Passuth nggabungake dokumen kontemporer lan riset arkeologi kanggo nggawe salah sawijining jalur sing paling apik ing Dunia Baru. Khusus, narasi kasebut fokus ing penaklukan Meksiko dening pasukan Hernán Cortés. Sapa sing nganggep manawa dheweke nindakake amanat Ilahi kanthi netepake adoh saka pribumi saka paganisme.

Asil kasebut minangka narasi sing nggegirisi lan reflektif babagan akibat saka bentrokan budaya antarane wong Spanyol lan Meksiko. Opo maneh, campuran karakter nyata karo sawetara fiksi nuduhake keahlian Passuth babagan konteks sejarah sing diterangake.

Perang Akhir Dunia (1981), dening Mario Vargas Llosa

Crita lan konteks sejarah

Ing taun 1897, para petani ing sisih lor-wétan Brasil sing dipimpin dening Antonio Conselheiro nolak mbayar pajeg menyang republik anyar amarga alasan agama.. Amarga alasan iki, pamrentah pusat mrentah mobilisasi 10.000 prajurit kanggo ngalahake para pemukim kanthi kekuwatan. Kanthi cara iki, perang Canudos diwiwiti ing tengah tanah sing rusak amarga kahanan garing lan garing.

Banjur, para pamilik tanah - sing nyritakake kekuwatan lan status sing dianakake sajrone monarki -, sing dipimpin dening Baron de Cañabrava, gabung karo militer republik kasebut. Ing kana, pendhudhuk kasebut ngalami akibat pengepungan getih ing swasana apokaliptik dadi ing pungkasan abad (lan pungkasan jagad).

Sale Perang akhir ...
Perang akhir ...
Ora ana review

Wong sesat (1998), dening Miguel Delibes

Konteks sejarah lan plot

Delibes nuntun pembaca kanthi tangan menyang Valladolid sajrone pamaréntahan Carlos V, wektu sing ditandhani karo pergolakan politik lan agama. Wiwitane, ana kebetulan ditampilake udakara tanggal: 31 Oktober 1517. Dina iku Martin Luther mancep 95 tesis sing nyebabake munculna Reformasi Protestan ing lawang gereja Wittenberg.

Kangge, ing tlatah Valladolid, Cipriano Salcedo lair, anak yatim piatu ibu wiwit lair lan disepelekake bapake. Nalika dheweke bisa ngandelake perawatan perawat, kapitunan traumatis dheweke dadi wong sing dadi sudagar sing sukses. Sanajan, mesthine, aspek sing paling relevan ing uripe yaiku hubungane karo arus Protestan lemah.

Crypt pungkasan (2007), dening Fernando Gamboa

Plot lan sinopsis

Ulises Vidal, sawijining ahli penyelam, nemokake lonceng prunggu sing dikubur ing sangisore pembentukan karang ing pesisir Karibia Honduras. Potongan logam kanthi Templar diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan direndhem ing kono nganti pirang-pirang abad sadurunge Columbus teka ing Amerika. Vidal amarga bisa ngulandara, Vidal nggawe aliansi karo sejarawan terkenal lan arkeolog Aztec sing ora wani.

Tujuan pungkasan cukup ambisius (uga nggawa macem-macem bebaya): jarahan legendaris Ordo Padaleman Suci. Penelitiane bakal nggawa liwat Barcelona, ​​Sahara Malia, alas Meksiko lan wates Karibia. Rahasia abad pertengahan sing bakal dicethakake bisa ngowahi sejarah manungsa sing wis dingerteni lan sesanti manungsa babagan alam semesta lan awake dhewe.

Tentara bayaran saka Granada (2007), dening Juan Eslava Galán

Argumentasi

Taun 1487, periode rekone Andalusia saiki dening tentara Raja Fernando. Mangkono, karajan Moor Granada ngadhepi ancaman sing bakal ditindakake sawise pengepungan kutha Malaga sing dawa. Ngadhepi keunggulan mungsuh sing jelas, Mohamed Ibn Hasin (kaisar Grenadian) teka ing Istanbul karo pelayane kanggo njaluk tulung marang warga negara Ottoman.

Tujuane Mohamed yaiku njaluk dhukungan karo personel militer lan artileri sing diperbarui. Nanging, Sultan Turki menehi pitulung marang wong lanang siji: Orbán, pandhe wesi Thracian. Siji wong sing ngemot kabeh pasukan Kristen? Wong Arab mesthi bakal kelangan Granada ... utawa ora?

Trilogi abad kaping Ken Follet

Ken Follett.

Ken Follett.

Kanthi trilogi ekstensif, Ken Follet pungkasane negesake awake dhewe minangka panulis Inggris paling larang ing dekade kepungkur. Kanggo nggawe plot, panulis Welsh nggunakake karakter fiksi sing duwe sawetara hubungan filial, sentimental, politik lan / utawa militer ing saindenging saga. Nanging, katrangan babagan kedadeyan nyata pancen akurat.

Tibane raksasa (2010), kedadeyan sejatine katut

  • Penobatan George V, Raja Inggris lan Inggris (1911).
  • Serangan Sarajevo lan wiwitane Perang Besar (1914).
  • Wangsulane Lenin menyang Petrograd (1917).
  • Keputusan Larangan ing Amerika Serikat (1920).

Mangsa jagad (2012), kedadeyan sejatine katut

  • Keputusan saka New Deal ing Amerika Serikat (1933-37).
  • Acara pungkasan Perang Sipil Spanyol (1939-40).
  • Program Aktion T4, sing nyebabake pamindahan lan pembunuhan mayuta-yuta wong sipil Yahudi. Kajaba iku, Nazi nyerang minoritas agama, etnis lan homoseksual liyane.
  • El lampu kilat - pengeboman ing London (1940-41) dening pasukan udara Jerman.
  • Piagam Atlantik (1941).
  • Serangan ing pangkalan AS ing Harbor Harbor dening penerbangan Jepang (1941).
  • Operasi Barbarossa (Rusia, 1941).
  • Perang Stalingrad (1942).
  • Perang Kursk (1943).
  • Konferensi Moskow (1943).
  • Wiwitan balapan nuklir.
Sale Mangsa jagad ...
Mangsa jagad ...
Ora ana review

Ambang kalanggengan (2014), kedadeyan sejatine katut

  • Angkat Tembok Berlin (1961).
  • Gerakan Hak Sipil ing Amerika Serikat (1960s).
  • Krisis Rudal Kuba (1962).
  • Pembunuhan Presiden AS John F. Kennedy (1963) lan Pendeta Martin Luther King Jr. (1968).
  • Serangan Soviet ing Cekoslowakia (1968).
  • Perang Vietnam (AS mlebu perang; 1965-73).
  • Skandal Watergate (1972).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Pecho Camarena ngandika

    Menarik banget komentar ringkes saka karya sing ditampilake, muga-muga bisa terus nampa liyane ing mbesuk. Salam saka Lima, Peru.

  2.   Gustavo Woltmann ngandika

    "Perang ing pungkasan jagad" minangka karya megah saka tangane Vargas Llosa. Aku maca nalika kuliah lan isih kelingan banget.
    - Gustavo Woltmann.

  3.   Jose ngandika

    Aja kalebu Salammbo de Flaubert ...

bool (bener)