Buku non-fiksi paling apik

buku non-fiksi paling apik

Kita seneng fantasi, nanging kasunyatane mesthi nggawa kita bali menyang lemah, ing wektu tartamtu. Ing jagad aksara sing fiksi kayane nggawa kucing menyang banyu, mula kita eling buku non-fiksi paling apik  supaya luwih ngerti babagan gir jiwa lan sejarah kabeh microuniverses cilik kasebut.

Buku non-fiksi paling apik

Kamar Sampeyan dhewe, dening Virginia Woolf

Kamare Virginia Woolf dhewe

Wolung taun sawise wanita diwenehi hak milih, Woolf ditawani ing taun 1929 kesempatan kanggo menehi ceramah beda babagan kamardikan wanita. Cara paling apik kanggo nemokake penulis Inggris yaiku liwat kamar dhewe, sawijining esai sing disokong kebebasan ekonomi wanita nalika bisa berkembang dadi seniman. Saka perspektif literatur sing misuwur lan ora tanpa ironi, panulis Al Faro nggawe sesanti feminisme sing wani kanggo sawetara wektu nalika revolusi jambon isin lan tekad.

Crita babagan acara Castaway, dening Gabriel García Márquez

Crita babagan pembuangan dening Gabriel García Márquez

Gabo bakal dikenang amarga perane minangka panulis fiksi, sanajan ora nyuda katrampilan jurnalistik nalika ngatasi crita kaya sing lagi ditangani ing kene. Diterbitake ing taun 1959 saka macem-macem bagean crita sing diterbitake ing koran El Espectador, Story of a castaway collect kesaksian saka Alejandro Velasco Sánchez, siji-sijine sing slamet saka kapal karam saka kapal ARC Caldas, sing ngalami pirang-pirang perbaikan sajrone wolung wulan ing Alabama lan, miturut desas desus, ngeterake barang-barang barang dagangan barang-barang kanggo Kolombia. Buku favorit Gabriel García Márquez dhewe Iki dianggep "narasi sing paling sampurna" dening koran El País.

Buku harian Ana Frank

Buku harian Ana Frank

Ditulis ing antarane tanggal 12 Juni 1942 lan 1 Agustus 1944, tanggal dheweke bakal ditemokake bareng karo kulawargane dening tentara Nazi, buku harian Anne Frank minangka pepenget sing paling gedhe babagan episode paling getih ing sejarah sejarah kasebut. Abad kaping XNUMX Ditulis ing loteng papan perlindungan papan dununge karo kulawarga, Anne Frank, bocah wadon umur 13 taun, Dheweke nyathet cara ndeleng jagad lan ilusi sing dipotong sing saiki isih dadi salah sawijining buku non-fiksi paling apik.

Meditasi, dening Marco Aurelio

Meditasi Marcus Aurelius

Ditulis ing basa Yunani ing antarane Masehi 170 lan 180, ora suwe sawise seda kaisar, Meditasi Marcus Aurelius mbangkitake monolog batin saka patriark sing pesen sing kuat nggawe pelajaran kasebut bisa dilewati wektu. Liwat rolas jilid, Meditasi nganalisis Frustasi Marco Aurelio lan pandangane ing jagad, salah sawijining misi stoik kanggo mrentah masarakat ora bisa nggayuh Gusti Allah utawa mungkasi kabodhoane manungsa. Salah sawijining buku sing paling misuwur ing sejarah.

Gambar Afrika, dening Chinua Achebe

Gambar saka Afrika dening Chinua Achebe

Gambar Afrika: Rasisme ing Ati Peteng ing Conrad kalebu salah sawijining ceramah sing diwenehake dening panulis Nigeria Chinua Achebe ing Universitas Massachusetts ing 1975. Saindhenging, penulis Kabeh ambruk nyerang sesanti Afrika liwat novel Ing tengah-tengah peteng dening Joseph Conrad, sing miturut Achebe, nggambarake stereotipe salah sawijining bawana sing dianggep komplemen ing Eropa. Didedikasikan minangka salah sawijining sing paling bathi analisis postcolianism, Gambar Afrika entuk misuwur banget nalika benua ireng ngunggahake swara, luwih saka sadurunge, liwat huruf-huruf kasebut.

Mangkene Pidato Zarathustra, dening Friedrich Nietzsche

Mangkene pangandikane Zarathustra saka Nietzsche

Subtitle as "A book for all and for no one", Mangkene Spoke Zarathustra minangka karya hebat filsuf Nietzsche lan diterbitake ing taun 1885. Saindhenging patang bagean babagan karya kasebut dipisahake, penulis nggunakake karakter sing jenenge Zarathustra minangka cara kanggo nampilake ide, kanthi wigati khusus nampa urip kaya sing wis dingerteni lan nolak ajaran akhirat lan agama sing ringkih manungsa. Pakaryan kasebut dianggep dening Nietzsche dhewe kaya "hadiah sing luwih gedhe tinimbang manungsa sing wis ditampa".

Seni Perang, dening Sun Tzu

Seni Perang Sun Tzu

Ditulis nalika pungkasan abad kaping 2.400 SM ing wadhah tali pring, The Art of War wis dadi buku tanpa wates amarga akeh strategi sing dipelopori dening ahli strategi militer Tiongkok Sun Tzu luwih saka XNUMX taun kepungkur. Dipérang dadi 13 bab minangka "pelajaran", sifat strategis buku kasebut, sing kalebu seni kanggo ngalahake mungsuhmu, nyiapake perang lan entuk target tartamtu, wis ngluwihi cara kaya ngono ing abad XXI dadi salah sawijining sekutu gedhe kanggo program kepemimpinan lan administrasi bisnis.

Huruf kanggo novelis enom, dening Mario Vargas Llosa

Huruf kanggo novelis enom dening Mario Vargas Llosa

Diterbitake ing 2011, esai paling apik ing Mario Vargas Llosa nyritakake, ing mode epistolary, gagasan global panganggit Peru-Spanyol babagan nggawe novel. Liwat kaca-kaca kasebut, kreasi panulis ora bisa dilalekake, sawijining tokoh sing tuwuh dhewe miturut pamikirane penulis dhewe, kanggo nampung asal kabeh crita kasebut amarga ana perasaan, gambar utawa nuansa sing ngidini inspirasi bisa dadi novel sing bisa ngrayu kabeh wong. Kita yakin manawa akeh panulis sing isih enom (utawa ora) terus ngucapake matur nuwun marang panulis Pantaleón lan para pengunjung sing nggawe buku iki.

De Profundis, dening Oscar Wilde

De Profundis dening Oscar Wilde

Lair saka Pain, De Profundis minangka surat sing ditulis dening Wilde sajrone kerja paksa rong taun sawise dadi dihukum amarga liwat liwat kanthi njaga hubungan karo Lord Alfred Douglas, putra saka Marquis saka Queensberry. Maca minangka kunjara nomer telu ing endi salah sawijining pangarang sing paling boros lan maju ing jaman saiki dipinggirake, luwih khusus nalika surup abad kaping sangalas ing jaman Victoria isih ora ngidinke prilaku "nistha" tartamtu.

Apa buku non-fiksi paling apik sing wis sampeyan maca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fernando ngandika

    Sampeyan wis lali "Ing Dingin Dingin" dening Truman Capote lan "Pembantaian Operasi" Rodolfo Walsh.