Nieves Concostrina: buku

Kutipan dening Nieves Concostrina

Kutipan dening Nieves Concostrina

Nieves Concostrina minangka panulis saka Madrid sing diakoni kanthi cara asli nyritakake kedadeyan sejarah. Wiwit diwiwiti, tujuane kanggo nuduhake acara kanthi sentuhan humor, nyingkirake stereotip teks pendidikan. Sampel iki minangka buku paling anyar: Sajarah ing alangan (2021), sing bisa disenengi wong diwasa, sanajan kalebu genre sastra bocah.

Kanthi luwih saka sepuluh taun ing bidang sastra, wis nerbitake sangang buku. Meneng antarane iki: Lebu sampeyan (2009) lan Cerita cilik sejarah (2009). Kajaba iku, dheweke wis entuk karir jurnalistik sing sampurna sajrone 40 taun pengalamane ing radio lan televisi, amarga kinerja dheweke entuk penghargaan penting, kayata: Villa de Madrid kanggo Jurnalisme ing pers tulis (1998) lan Ondas kanggo informasi paling apik. perawatan ing 2016.

Buku dening N maling Concostrina

Lebu sampeyan (2009)

Iki minangka buku kanthi tema sing rada aneh, mangkono nyritakake kedadeyan-kedadeyan sing liwati mayit saka sawetara kapribaden acara penting ing sajarah. Perspektif khusus iki, sadurunge, nggawe karya kasebut dadi magnet kanggo penasaran. Ing antarane kaca-kaca kasebut ana pirang-pirang crita, sing diklompokake dadi pitung bab:

  • Para panggedhe
  • Ing wangi suci
  • Filsafat lan Huruf
  • Politik, chevrons lan petualangan
  • Showbiz, rock lan olahraga
  • Salah siji saka ala lan liyane apik
  • Liyane

Bab pungkasan stands metu saka liyane kanggo isi; Iki dipérang dadi 19 bagean lan nduweni crita sing menarik banget. Ing antarane yaiku: “Penculikan mayit "," Pegat Anumerta "," Mafia mateni ", "Jeweled mati", "Funerary Gazapos" lan "The re-enactment".

Ing prolog sandiwara, panganggit Dheweke kandha: "Kanthi buku iki, aku mung arep nuduhake yen pati (wong liya) bisa dadi menarik, boros utawa nyenengake kaya urip dhewe. Lan muga-muga Gusti Allah, utawa sapa wae, nyekel kita ngakoni ”. Apa maneh, Dheweke nerangake carane dheweke ngembangake buku iki meh sepuluh taun lan pengalaman jurnalistik dheweke pancen dhasar.

Ing antarane crita sing bisa ditemokake yaiku:

  • "Alexander I, tsar sing mati lan sirna" (1777 - 1825)
  • "John XXIII, embalmed sing sampurna" (1881 - 1963)
  • "Pythagoras, wong mati sing ngapusi" (abad XNUMX - XNUMX SM)
  • "Ibu impostor Francisco Pizarro" (1471? - 1541)
  • "Pemakaman" cache "Marilyn Monroe" (1926 - 1962)
  • "Pablo Escobar, penggalian sing ora apik" (1949 - 1993)

Crita sejarah cilik: anekdot, omong kosong, algaria lan wong bodho (2009)

Buku iki - sing katelu saka Madrid - diwenehi sawise sukses Lebu sampeyan. Sadawane 13 bab, Concostrina kanthi guyon lan susah-susah nggambarake sawetara kedadeyan sing ngganggu.. Ing antarane macem-macem crita sing dicritakake yaiku: "Algaradas", "Cinta, hubungan asmara lan shenanigans", "Mamarracadas", "pitakonan Mundane" lan "Revoltosos".

Kaya ing karya sadurunge, penulis ngupaya nuduhake sawetara acara ing sajarah manungsa kanthi cara sing beda, tanpa akeh "akademis", supaya bisa nyedhaki pembaca kanthi luwih efektif. Ing introduksi dheweke mbantah: "Iki mung stroke cilik sing mung dimaksudake kanggo migunani kanggo nuwuhake rasa penasaran lan nyurung, mugia, kanggo ngombe saka sumber liyane sinau ”.

Digambarake pati manungsa (2012)

Iki minangka karya kaping papat saka penulis. Iki preliminarily diterbitake minangka Lebu sampeyan II, minangka nderek baris sing padha saka teks homonim 2009. Ing antarane prastawa sing ora dikarepke sing dilewati dening paraga protagonis yaiku subplot sing nyenengake kebak humor khas pengarang. Kajaba iku, episode lucu dilengkapi ilustrasi dening Forges.

Sawetara crita sing bisa ditemokake yaiku:

  • "The Round Trip Tengkorak Joseph Haydn"
  • "Tengkorak sing sombong saka Francisco de Quevedo"
  • "Kulit apik saka Kamerad Lenin"
  • "Dorothy Parker Dust"
  • "César Borgia sing ditindhes"

Salah siji saka San Quintín lan crita cilik Sajarah liyane digabungake (2012)

Iki minangka koleksi acara - miscues lan barbarities - sing wis kedadeyan wiwit nulis katon resmi kira-kira 5000 taun kepungkur, menehi dalan kanggo sajarah dikenal. Beda karo rong buku liyane, iki nyedhiyakake kahanan sing kedadeyan "ing urip."

Sidik humor saka pengarang tetep ana ing saben crita. Para protagonis kalebu strata sosial sing beda-beda lan bidang usaha manungsa, supaya antarane baris saka buku sampeyan bakal nemokake: politisi, selebriti, nuncios, hierarchs lan malah tokoh kraton. Wigati dimangerteni manawa, sanajan aspek-aspek sejarah sing umum dirembug, teks kasebut nduweni isi sing ora diterbitake sing bakal nggumunake luwih saka siji.

Buku iki ana 16 bab sing disebarake puluhan crita sing isine maneka warna. Kita bakal nyekseni: perang, perjuangan gerejawi, kerusuhan ing kutha-kutha ... Iki sawetara crita:

  • "Empire State, atap New York"
  • "Perang Austerlitz"
  • "Claudica sing slamet Claudio"
  • "Santiago, pemungut pajak sing ora kenyang"

Antonia (2014)

Iki minangka debut penulis ing genre narasi sastra. Novel kasebut nyritakake babagan ibune, Antonia, wanita sing teka ing jagad nalika Spanyol ngalami wektu sing angel. - awal taun 1930-an. Kanthi karya iki, Concostrina pengin menehi upeti marang kabeh wanita sing berjuang kanggo urip sing luwih apik kanggo anak-anake nalika Perang Sipil Spanyol lan taun-taun sabanjure.

Pengarang, kaca demi kaca, njlèntrèhaké akèh kangelan kulawarga tindak nalika mundhakaken ibuné, lan carane iki, salajengipun, tumpang tindih ing terus-terusan bukti yen urip ngenalaken dheweke. Kaya biasane ing panulis, crita iki diresapi karo humor lan sentuhan ironi, iki kanggo nyuda kahanan getih sing kudu dicritakake.

Sejarah ing Masalah: 5 Kacathet, 4 Pinunjul, lan Cress (2021)

Iki minangka buku pungkasan Concostrina. Cathetan ringkes babagan urip sepuluh pribadi sing menehi tandha sejarah diwenehi ing teks kasebut.. Penulis nandheske perjuangan ideologi saben protagonis ing konteks sing beda-beda sing kudu ditindakake. Miguel Ángel, Marie Curie, Cervantes, Oscar Wilde, Isabel de Braganza lan Fernando VII mung sawetara karakter ditemokaké ing baris sing.

Karya - sing njaga gaya lucu penulis - kalebu genre infantile / juvenile. Ing wawancara karo Efe, Concostrina menehi komentar: "Nalika nulis naskah kanggo karakter, aku ora mikir babagan iki lucu, aku mung golek crita sing menarik.". Saben narasi dilengkapi ilustrasi dening Alba Medina Perucha.

Sawetara crita sing kalebu ing buku kasebut yaiku:

  • "Carane Michelangelo dadi bapake David, patung sing ora diwiwiti"
  • "Cervantes ing panangkaran"
  • "Isabel de Berganza pencipta El Prado"

Babagan penulis, Nieves Concostrina

N maling Concostrina

N maling Concostrina

Nieves Concostrina Villarreal lair Selasa, 1 Agustus 1961 ing Madrid, Spanyol. El Buku harian 16 Iki minangka sekolah jurnalisme, ing kana dheweke kerja wiwit taun 1982 nganti 1997. Banjur, dheweke nerusake karir ing media televisi liyane, kayata antena 3. Dheweke uga mencorong ing lapangan radio karo: "Polvo Eres" dening Radius 5 lan "Iku ora mung sembarang dina" dening Radius 1.

Ing taun 2005, dheweke nampilake karya pisanan minangka panulis: ... lan sampeyan bakal dadi lebu, buku foto epitaph. Wiwit iku, dheweke nerbitake wolung karya liyane, sing dibedakake karo gaya lan humor sing khas. Teks liyane dening penulis:

  • Quijostorias cilik (2016)
  • Biyen sing ora sampurna (2018)

Anugrah diwenehi kanggo Nieves Concostrina

Pangenalan umum wis ora asing kanggo penulis. Ing ngisor iki penghargaan liyane sing wis ditampa:

  • 2005 XX Andalusia Prize for Journalism, ing modalitas radio, saka Junta de Andalucía
  • Penghargaan Crita Cekak Internasional Paradores de España 2010
  • Penghargaan Internasional King of Spain kanggo Jurnalisme Radio 2010
  • Mikropon Emas 2010 dianugerahi dening Federasi Asosiasi Radio lan Televisi Spanyol
  • Penghargaan Wanita Progresif 2021 ing kategori Budaya, dianugerahi dening Federasi Wanita Progresif

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)