Telung buku pemuda lan setelan sing apik

Buku pemudha.

Buku pemudha.

Buku pemudha Dheweke dirancang kanggo nyenengake lan ndidik para mudha liwat plot lan karakter sing bisa ana gandhengane. Crita remaja kasebut wis ngalami pirang-pirang variasi taun-taun kepungkur, lan saiki ora dingerteni manawa plot kasebut ganti karo generasi, utawa yen generasi kasebut ngrubah plot kasebut.

Sejatine yaiku sastra pemuda wis dadi salah sawijining genre sing paling dituntut ing pasar sastra. Iki ora umum, ing taun-taun pungkasan, jagad iki akeh pedunung enom sing seneng inspirasi kanggo panulis hebat. Kita bisa ujar manawa kedadean kasebut diwiwiti ing abad kaping XNUMX (nalika maca minangka hiburan dadi bagean saka urip akeh) lan saiki dadi acara ing saindenging jagad. Pasar jembar banget saben dina ana warta babagan karya lan penulis anyar.

Buku remaja: sipat umum

Faktor umum ing crita kasebut yaiku plot linear, tanpa owah-owahan psikologis ing pribadine paraga.. Nanging sanajan iki, cara sawetara panulis mbungkus kreasine kanthi petualangan paling rumit yaiku mung senenge pamaca. Buku sing bakal ditampilake ing kene kalebu buku pemuda sing paling apik saiki.

Telung buku pemuda

Pangeran Mist

Babagan penulis lan alur

Ditulis dening Spanyol Carlos Ruiz Zafón lan diterbitake ing taun 1993, novel misteri iki nyritakake babagan Max Carver. Dheweke minangka bocah enom umur 13 taun sing, amarga perang, pindhah karo kulawargane menyang sawijining kutha cilik ing pesisir Atlantik ing musim panas 1943. Ing kutha sing gencar gelombang iki, para memedi ketemu nalika semana , kaloro literal lan kiasan.

Ngembangake

Ing lingkungan sing anyar, Max ketemu karo Roland lan simbah Victor Kray, insinyur konstruksi mercusuar. Protagonis urip seneng banget karo kanca anyar, sing, suwe-suwe, miwiti hubungan katresnan sing apik karo mbakyune Max, Alicia. Dina iku nyenengake ing pantai, renang, nyilem, dadi kanca.

Watake sing ora dikarepake

Nanging masa lalu teka kanthi cara sing ora dikarepake kanthi karakter diabolical sing ngarani dheweke Dr. Kain.. Sing terakhir yaiku makhluk sing menehi kekarepan kanthi rega rega sing larang.

Buku remaja: Pangeran kabut.

Buku remaja: Pangeran kabut.

Panulis nggambarake setelan novel iki kanthi cara sing luar biasa: kabut, wali segara gedhe rahasia rahasia, film lawas kebak pesen, patung serem sing urip…, saben wayahe ketegangan ana ing sangisoré papan sing beda banget. Kajaba iku, penulis menehi nilai khusus kanggo kekancan, memori lan lumaku wektu, uga ngilangi kesucian bocah.

Mekanik jantung

Babagan penulis lan alur

Iki ditulis dening musisi Prancis, panulis lan produser Mathias Malzieu, lan diterbitake ing taun 2007, ing jejere album studio kanthi jeneng sing padha.

Buku iki nyritakake petualangan Jack, bocah cilik sing lair ing "dina paling adhem ing jagad iki", ing Edinburgh. Amarga ana frost ing wayah wengi dheweke lair, Jack lair kanthi ati sing rapuh banget, kanggo mbantu dheweke ngalahake, ibune angkat, Dr. Madeleine, nggawe arloji kayu minangka jantung.

Sanajan Jack slamet ing intervensi kasebut, dheweke kudu tetep nonton salawase urip., lan tindakake telung aturan, sing wiwitane gampang banget: aja nganti emosi kuwat, aja nesu, lan sing paling penting, pancen ora pareng tresna.

Urip saka watesan

Amarga wedi yen Jack bisa uga lara ing njaba amarga ati sing ringkih, Madeleine njaga dheweke ing omah suwene 10 taun suwene. Nanging, nalika ulang taune sing kaping sepuluh, dhokter ngidini dheweke lunga, nanging sadurunge ora ngelingake babagan aturan sing dirancang supaya dheweke aman.

Buku remaja: Mekanik jantung.

Buku remaja: Mekanik jantung.

Ninggalake omah cilik ing bukit sing wis dipanggoni nganti saiki, Jack ngadhepi kabeh kemungkinan.. Saben mambu, saben warna ing lingkungan katon apik banget kanggo dheweke, nanging ora ana swarane penyanyi cilik sing ora weruh sing langsung narik kawigaten dheweke lan nggawe petualangan sing mbebayani nyoba nggoleki Miss Acacia sing isih enom.

Narasi sing luar biasa

Latar ing buku iki minangka karya seni sing lengkap. Karakter sing unik lan warna-warni nggawe crita katresnan ing antarane Jack lan Miss Acacia sing isih cilik digawe ing crita dongeng fiksi ilmiah. Ilustrasi ing sampul buku kasebut yaiku dening seniman Benjamin Lacombe. Artis iki uga tanggung jawab kanggo animasi film adhedhasar novel, sing dirilis taun 2014.

SARAF, game tanpa aturan

Babagan penulis lan alur

Ditulis dening Jeanne Ryan, novel teknologi thriller teknologi sing diterbitake ing taun 2016. Karya kasebut nyritakake babagan siswa sekolah menengah enom sing isin jenenge "Vee". Bosen ngrasa ora katon, dheweke mutusake melu game tantangan lemah sing diluncurake online, kanggo saben tantangan, dheweke bisa menang hadiah sing luar biasa.

Wiwitane, tantangan kasebut mung nggawe malu kanggo protagonis. Nanging, nalika sampeyan munggah level, sampeyan bakal ngerti manawa game ngerti babagan pribadi babagan urip sampeyan. Nanging, wanita enom kasebut pengin luwih misuwur karo kanca-kancane, lan mutusake terus.

Ilang kontrol kasunyatan

"Vee" dipasangake ing game kasebut karo bocah enom sing jenenge Ian, sing meksa supaya dheweke luwih wani lan ngrampungake tantangane.. Nanging ora suwe, kabeh bakal uwal saka tangan lan saben tantangan luwih mbebayani tinimbang sing pungkasan.

Buku remaja: Saraf.

Buku remaja: Saraf.

Amarga risikone saya mundhak, hadiahe uga saya mundhak. Iki nggawe protagonis mikir yen bisa nandhang sangsara luwih sethithik kanggo entuk apa sing paling dikarepake. Nanging, apa gunane nggawe risiko urip dhewe lan kanca sing paling apik kanggo menang? iku soko sing kudu ditemokake "Vee".

Jagad ing ngendi kita bisa mbukak

Setelan buku iki ndadekake pamaca mikir kepenak wong liyo ngerti kabeh babagan sapa wae. Kabeh iki bisa ditindakake amarga publik wis dadi media sosial lan blog online. Kabeh informasi ana, lan game sing mbebayani SARAF ngerti carane njupuk kauntungan saka iku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.