Federico Moccia: buku

Buku Federico Moccia

Sumber gambar bukune Federico Moccia: Pinterest

Ngomong babagan Federico Moccia lan bukune kudu digawe saka panulis sing wis dadi pemimpin penjualan novel kanggo para remaja. Nyatane, dikandhani yen matur nuwun amarga critane dheweke muncul genre enom sing diwasa, tema diwasa nanging diceritakake kanthi cara remaja ngerti babagan cara sing "alus".

Sajrone pirang-pirang taun, Federico Moccia wis misuwur ing antarane para pemain hebat, lan kapan dheweke nggawe buku, buku kasebut sukses, ora mung ing negarane, nanging uga ing saindenging jagad. Nanging buku apa sing duwe Moccia? Apa crita ing penulis iki? Temokake kabeh ing ngisor iki.

Sapa Federico Moccia?

Sapa Federico Moccia?

Sumber: Umum

Babagan pertama sing kudu sampeyan ngerteni babagan Federico Moccia yaiku semangat sejatine, sadurunge sastra mlebu, yaiku televisi lan bioskop. Lan ora kurang, yen kita nganggep bapakne yaiku Giuseppe Moccia, Pipolo, panulis skrip kanggo film lan televisi, politisi lan direktur pirang-pirang film lan acara TV.

Kabeh dheweke urip nalika isih cilik dikepung karo bioskop manawa bapakne nuwuhake dheweke lan nuduhake, mula, yen wis cukup umur bisa kerja, dheweke milih dadi panulis skrip ing komedi Italia. Khusus, sampeyan bisa nemokake referensi ing film wiwit taun 70-an lan 80-an.

Dheweke wiwit kerja dadi asisten direktur Attila flagello di Dio, film saka bapake.

Nanging, 5 taun sabanjure, dheweke ngluncurake film kanthi jeneng Palla al centro. Masalahe yaiku sukses sing diduweni bapake ora diulang maneh, lan film kasebut ora dingerteni, mula Federico Moccia mutusake ngganti bioskop kanggo televisi, sing wis ditindakake setaun sadurunge, ing kana dheweke melu dadi panulis skrip ing musim pisanan The boy of the 3. Ing taun 1989 dheweke dadi direktur lan panulis skrip Colegio lan sing iki sukses luwih sithik.

Mula, dheweke wiwit nggabungake televisi, nulis teks kanggo program sing sukses, lan uga bioskop.

Sanajan ngono, Federico Moccia nyiptakake wektu kanggo bukune. Ing taun 1992 nalika rampung nulis Telung meter ing ndhuwur langit, sing bakal dadi novel pertama. Lan, kaya sing kedadeyan karo akeh penulis, dheweke duwe cukup masalah kanggo penerbit apa wae kanggo mutusake dheweke. Dadi, dheweke njupuk keputusan kanggo nerbitake dhewe karo penerbit cilik. Sajrone jinis kasebut, buku kasebut ora diwiwiti, lan Moccia fokus ing karyane ing bioskop, kanthi film Campuran kelas 3ª A. Maneh tanpa sukses.

Dheweke bali menyang televisi nanging, ing taun 2004, dheweke kudu ninggalake nalika buku pertamane wiwit misuwur sawise 12 taun terbitan. Maksude, sukses yen dheweke dadi fenomena ing sekolah menengah Roma, lan saka kana bakal diterjemahake menyang pirang-pirang basa lan diterbitake ing macem-macem negara kayata Eropa, Jepang, Brasil ... Ing taun sing padha buku uga adaptasi menyang bioskop, tayang langsung, lan luwih suwe nambah novel.

Mesthine, nalika semana Federico Moccia nuli nemoni sisi sastrawane, lan nyoba sukses karo novel nomer loro, aku kepengin sampeyan, sekuel saka novel pertamane, lan kanthi sukses sing padha karo sing iki, kalebu adaptasi.

Kaloro buku kasebut minangka wiwitane fenomena Moccia, lan buku-buku sabanjure sing menang menang nganti saiki.

Buku Federico Moccia

Buku Federico Moccia

Sumber: Twitter

Yen sampeyan pengin maca Buku Federico Moccia kanthi tertib, mula ing kene kita komentar marang dheweke supaya ora kejawab apa-apa. Elinga yen mayoritas umume saka sagasa, yaiku paling ora rong buku. Banjur dheweke duwe sawetara independen, sanajan dheweke durung misuwur.

Saga Telung meter ing ndhuwur langit

Iki kasusun saka sawetara buku: "Telung meter ing ndhuwur langit", "Aku pengin sampeyan", "Sampeyan kaping telu", "Babi lan aku".

Sing terakhir sejatine crita, dudu novel, nanging cocog karo crita lan paraga sing ana ing saga iki.

Novel kasebut nyedhiyakake klompok kanca, karo kepribadian lan perjalanan wiwit remaja nganti diwasa, nyoba golek papan ing jagad iki. Para protagonis urip crita katresnan kanthi gaya Roma lan Juliet sing murni, nanging modern.

Saga Nuwun sewu yen aku ngarani sampeyan tresna

Dumadi saka rong buku, "Nuwun sewu yen aku ngarani sampeyan tresna" lan "Nuwun sewu nanging aku pengin omah-omah karo sampeyan." Minangka salah sawijining kasuksesan penulis paling gedhe lan sejatine akeh sing luwih apik tinimbang novel pertamane.

Ana buku nomer telu, "Kepengin Nggoleki Nikki", nanging durung diterjemahake menyang basa Spanyol lan mung para penggemar saga sing ngerti babagan dununge.

Crita kasebut gegayutan karo katresnan ing antarane pasangan sing beda umur lan alangan sing kudu ditindakake kanggo pungkasane seneng, kanggo kanca, kulawarga, lsp.

Saga Bengi iki critakake yen sampeyan tresna karo aku

buku saga federico moccia

Dumadi saka rong buku: "Kandhani bengi iki yen sampeyan tresna karo aku" lan "Sewu wengi tanpa sampeyan."

Ing kasus iki, protagonis luwih akeh bocah lanang kasebut, Nicco, sing mung ninggalake pacare lan tiba-tiba ketemu karo loro wanita Spanyol enom sing dheweke wiwit ngrasakake luwih saka daya tarik. Nganti dheweke ilang.

Saga Wayahe seneng iku

Uga kasusun saka rong buku: "Sing cepet seneng" lan "Sampeyan, mung sampeyan."

Ing novel kasebut, dheweke ngenalake kita karo rong karakter sing beda-beda beda karo normal, amarga protagonis minangka salah sawijining pria paling sugih ing donya lan bocah wadon kasebut minangka prodigy piano. Nanging ana kedadeyan sing nggawe dalane loro-lorone intersect.

Novel independen

Kaya sing wis kasebut, ing antarane bukune Federico Moccia uga duwe sawetara buku independen, yaiku duwe wiwitan lan pungkasan. Iki yaiku:

  • Lakune. Iki bisa uga minangka salah sawijining novel pangarang sing paling aneh, amarga kita ora biasa ndhaptar iki. Iki minangka novel cekak sing nggambarake sedane bapake.
  • Carolina tresna banget. Protagonis novel kasebut umure 14 taun, bocah wadon kaya liyane. Nganti dheweke gabung karo klompok bocah-bocah wadon ing SMA lan pesta, ambungan, kekancan lan tradhisi lan katresnan sejatine diwiwiti.

Apa sampeyan wis maca babagan Federico Moccia? Buku sing paling disenengi babagan penulis? Ayo kita ngerti!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.