Buku misteri paling apik

Kutipan Edgar Allan Poe.

Kutipan Edgar Allan Poe.

Buku-buku misteri ora nuduhake genre sastra kanthi teges sing ketat. Sanajan judhul sing paling misuwur kanthi kualifikasi iki kalebu novel detektif, teks sing asipat asline uga kudu dipikirake. Uga klasik fiksi ilmiah mbintangi tokoh sing medeni (Draculadening Bram Stoker, umpamane).

Umume, teks-teks sing maca ora yakin apa sing kedadeyan nggawe ketagihan. Luwih, Umume panulis sing laris ing sejarah wis mahir nggawe misteri rumit. Kaya ngono wulu abadi Edgar Allan Poe utawa Agatha Christie. Ing jaman saiki, Stephen King, Stieg Larsson lan Dan Brown, lan liya-liyane.

Buku misteri paling apik

Ing ngisor iki minangka dhaptar karya sastra misteri sing kapilih:

Kucing ireng (1843), dening Edgar Allan Poe

Poe dianggep minangka pelopor ing macem-macem genre sastra, utamane ing novel detektif lan crita cekak. Padha, con Kucing ireng Panulis Amerika iki nduduhake jenius kanggo nangani teror psikologis. Campuran medeni lan gangguan mental sing hebat nyebabake salah sawijining crita paling medeni (yen ora paling akeh).

Sinopsis

Urip saben dinane omah-omah kanggo pasangan sing wis omah-omah lan pet (kucing ireng) liwat kanthi tentrem. Nanging harmoni omah wiwit ganti amarga bojone tiba ing kopling alkohol. Akibate, wong iki ngalami gejala demensia sadis kanthi tingkat kecanduan sing saya parah lan dheweke mula nganiaya.

Gambar paranoid sing mbebayani kanggo protagonis nyebabake pembunuhan kucing. Pungkasane, perdamaian mung sawetara bakal ngasilake. Ya, munculé kucing nomer loro menehi protagonis maneh. Konsekuensi pungkasan yaiku denouement sing kaget banget.

Dracula (1897), dening Bram Stoker

Konteks lan pengaruh tumrap budaya kontemporer

Pengaruh vampir paling misuwur ing donya wis ngluwihi wiwit diterbitake novel epistolary iki nganti saiki. Iki kabukten saka adaptasi teater, film lan televisi sing ora bisa dietung saka legenda Count Tranifornia. Utamane, Stoker ora nyipta mitos kasebut.

Ketoke panganggit Irlandia inspirasi kanggo nulis crita sawise ngobrol karo intelektual Hongaria sing misuwur, Arminius Vámbéry. Sapa sing nerangake Vlad Drăculea tartamtu, sing ora ana gandhengane karo Vlad III, pangeran Wallachia sajrone abad kaping XNUMX. Sanajan, Stoker ngandelake macem-macem sipat Vlad III - sing dikenal kanthi jeneng "impaler" - kanggo mbangun persona getih.

Sinopsis

Jonathan Harker, sawijining pengacara Inggris sing enom, tekan istana Count Dracula ing Transylvania. Wiwitane, pengacara kasebut disambut minangka tamu, nanging kejiret sawise nemokake sifat kejam saka hoste. Sawise sawetara wektu, Dracula plancong ing London kanthi kothak kanthi lemah Tran Pennsylvania. Ing ibukutha Inggris, dheweke wiwit nglumpukake korban lan nggawe bocah wadon dadi vampir.

Antarane, Lucy, tunangane Harker. Sing terakhir meh ora bisa uwal saka istana count. Amarga alasan iki, Dr. Van Helsing tampil ing adegan karo asistene kanthi misi mateni vampir kasebut. Nanging, Dracula bisa lolos saka London lan bali menyang negarane, ing kana pungkasane diukum sawise penganiayaan sing dawa lan medeni..

Ora ditemokake produk

Sepuluh ireng cilik (1939), dening Agatha Christie

Bisa uga, Banjur Ana Padha Ana  (Lan ora ana sing kari - judhul asli ing basa Inggris) yaiku karya Agatha Christie sing paling rumit lan nyenengake. Ing kasunyatan, Sepuluh ireng cilik Saiki, dadi buku sing paling laris dening panulis Inggris (luwih saka 100 yuta unit). Iki ujar akeh sajrone karir sastra saka pangarang sing dianggep minangka pendahulu saka genre detektif.

Plot lan sinopsis

Christie Agatha.

Agatha Christie

Wolung wong nampa undhangan sing ora bisa ditolak kanggo preinan ing pulau Negro sing apik (dudu jeneng asline), ing pesisir Inggris. Iki minangka lanskap kaya impen sing didominasi omah gedhong gedhe saka pemilik sing ora dingerteni ing tengah-tengah pulau cilik. Sasampunipun rawuh, para tamu mboten dipapag dening tuan rumah —Pak. lan Ibu Owen - nanging kanggo abdi sing apik (pasangan Rogers).

Banjur para tamu mlebu ing tembok kamar dhewe-dhewe transkripsi lagu "Diez Negritos". Banjur, sajrone nedha bengi, para tamu ndeleng sepuluh tokoh porselen (negritos) ing meja makan. Kajaba iku, kaset dimainake kanggo nyalahake kabeh wong sing ana ing kana - kalebu para abdi - sing nate tumindak durjana ing jaman biyen.

Lan ora ana sing kari ...

Siji mbaka siji wong-wong ing omah kasebut dibasmi dening pembunuh siluman. Bebarengan karo saben pati, salah sawijining cemara porselen ilang. Amarga tumindak sing rame lan stres nyedhaki resolusi, jelas tumrap sing slamet manawa ana pembunuh ing antarane. Nanging, iki minangka badai wengi ... ora ana sing bisa uwal saka pulau kasebut.

Kabut (1980), dening Stephen King

Ing Mist — Judhul asli ing basa Inggris— minangka salah sawijining karya paling apik ing abad kaping XNUMX minangka “master teror”, Stephen King. Input, sing maca novel iki kecanthol karo katrangan kabut kandel sing nutupi kutha Brigton, Maine, AS. Fenomena atmosfer iki kedadeyan nalika esuk sawise badai listrik nokturnal sing kuat.

Uga, visibilitas sing ora apik sing asale saka pedhut nggawa katon makhluk kewan sing nyerang wong ing omah. Ing konteks iki, para protagonis kontroversial lan gangguan crita iki tetep dilindhungi ing supermarket. Ing kana, dheweke wiwit njlentrehake manawa bisa uga asal-usul monster kasebut bisa dadi eksperimen militer sing gagal.

Wong lanang sing ora seneng karo wanita (2005), dening Stieg Larsson

Buku iki minangka sing pertama ing trilogi Millennium sing terkenal (diterbitake post mortem) dening panulis Swedia Stieg Larsson. Iki minangka novel kejahatan sing dibintangi wartawan Mikael Blomkvist, sing dituduh ngfitnah pembesar kasebut Hans-Erik Wennerström. Banjur - njupuk kauntungan saka kahanan sing angel - Henrik Vanger (pengusaha Swedia penting) nawakake pakta kanggo wartawan kasebut.

Kanggo ngganti informasi sing relevan babagan Wennerström, Mikael kudu nggawe buku studie Vanger. Luwih, Blomkvist kudu ngrampungake ngilang 1966 saka Harriet, ponakan Henrik. Nalika wartawan kasebut maju ing penyelidikan, sawetara bukti babagan jejak Harriet lan masa lalu Nazi kanggo sawetara anggota kulawarga Vanger dicethakaké.

Kode Da Vinci (2003), dening Dan Brown

Judhul iki dadi titik tolak ing karir panulis Amerika Dan Brown. Isine ngasilake kontroversi amarga wacana babagan Holy Grail lan Opus Dei. Khusus, pernyataan ing teks babagan peran Mary Magdalene ing agama Kristen nyebabake penolakan Greja Katolik.

Kahanan kasebut ing ndhuwur nambah rasa penasaran masarakat tumrap karya iki. Saiki, Iki minangka salah sawijining buku sing paling laris ing milenium anyar kanthi internasional sing wis didol luwih saka 80 yuta kopi. Kaya ora cukup, pemenang Oscar dobel Tom Hanks dadi pemimpin film adaptasi.

Argumentasi

Teks kasebut nyritakake riset Robert Langdon —Profesorofologi teologi Harvard - ngubengi pembunuhan aneh Jacques Saunière, kurator museum Louvre. Sekutue ing kasus iki yaiku agen Prancis Sophie Neveu, ponakan seda.

Bareng bakal urip lelungan sing ngelu saka Paris menyang London kanggo nggoleki wangsulan. Nanging, saya cedhak kanggo ngrampungake kabeh enigma sing ditindakake, ancamane dadi luwih mbebayani. Alesanipun: rahasia sing bakal dicethakaké duwe kekuwatan kanggo ngetokake seism ing kabeh konsepsi sejarah Kristen.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Saka dhaptar iki, aku seneng banget karo "Kucing Ireng" lan "Kode Da Vinci" sing apik banget.
    - Gustavo Woltmann.

  2.   P. Bernal ngandika

    Paling ora, "Sepuluh negrito" dianggep apik ing lingkungan sastra. Plot kasebut minangka karya seni. Lan "The Da Vinci Code", novel kasebut, dudu film kasebut, bisa dadi kecanduan.