Buku Meksiko paling apik

Buku Meksiko paling apik

Prolific lan hypnotic, ing sastra mexican Iki mesthi ditandhani dening miscegenation utawa pengaruh Revolusi Meksiko sing ngowahi jinis jurnalistik dadi pendahulune crita nasionalis lan panganggit. Slope sing njeblug kasebut buku mexican paling apik sampeyan kudu maca paling ora sapisan ing urip sampeyan.

Pedro Páramo, dening Juan Rulfo

Pedro Páramo dening Juan Rulfo

Yen ana buku Meksiko, yaiku Pedro Páramo, salah sawijining crita paling umum babagan literatur Amerika Latin. Didhisiki koleksi crita sing ora kalah disaranake Plain Burning liwat ngendi Juan Rulfo wis ngenalake kita menyang kutha Comala sing fiktif, Pedro Paramo nuwuhake mistisisme Meksiko sepi, swarane misterius lan dalan-dalan sing sepi ing tengah sing ditemokake rong crita: yaiku Juan Preciado, wong enom sing teka nggoleki bapake Pedro Páramo, lan sing nomer loro, cacique sing rusak dening kekuwatan. Diterbitake ing 1955 lan dianggep akeh minangka salah sawijining novel pisanan saka realisme gaib Amerika Latin sing misuwur, Pedro Páramo minangka salah sawijining buku penting sing kabeh kudu maca.

Kaya banyu kanggo coklat, dening Laura Esquivel

Kaya banyu kanggo coklat dening Laura Esquivel

Nalika kabeh wong ngira manawa realisme gaib sing kasebut ing ndhuwur wis rampung, taun 80-an rampung kanthi terbitan salah sawijining karya gedhe saka surat Meksiko. Dumunung ing negara bagian Coahuila ing tengah-tengah Revolusi Meksiko, crita kasebut nyritakake babagan asmara ing antarane Tita, dikutuk kanggo ngurus wong tuwane kanthi mati kaya kabeh putri benjamina, lan Pedro, sing diwenehake tangane mbakyune Tita, Rosaura . Kabeh iki, kanthi kompor, rasa lan pasugatan Meksiko sing nyenengake semangat roman. Kaya banyu kanggo Coklat ana ing awake dhewe resep sing main karo bahan sing dibutuhake dadi ora bisa dilalekake: crita katresnan sing dimasak kanthi panas sithik, kombinasi urip lan sihir saben dina sing sampurna lan ceri ing ndhuwur kanthi asil sing ora bisa dilalekake.

Labyrinth of Solitude, dening Octavio Paz

Labyrinth of Solitude dening Octavio Paz

Sastra nasionalis minangka akibat saka Revolusi Meksiko Iki kalebu macem-macem karya ing endi panulis nyoba nyelidiki budaya, esensi lan prilaku warga Meksiko. Tuladha sing apik yaiku Labyrinth saka Kasepen, karya Octavio Paz diterbitake taun 1950 lan digawe dening sangang pacoban sajrone panulis mriksa babagan episode sejarah sing nyebabake, miturut pangandikane, tartamtu karakter pesimis ing masarakat Meksiko. Edhisi karya kasebut mengko kalebu Postcript sing kondhang, konferensi Peace ing Universitas Texas taun 1969 adhedhasar teori buku kasebut, utawa Return to the Labyrinth of Solitude, sawijining wawancara sing ana pamikiran babagan warga Meksiko sing "nuruti swara balapan."

Perang ing Gurun, dening José Emilio Pacheco

Perang ing Gurun dening José Emilio Pacheco

Kaping pisanan diterbitake ing suplemen Sabtu ing taun 1980, Perang ing ara-ara samun Akhire dirilis dadi novel cekak setaun mengko. Ditetepake ing taun 1967, lakon Pacheco nyritakake rong puluh taun sadurunge liwat swara Carlos, wong enom saka Colonia Roma ing Mexico City sing dadi refleksi sampurna ing masarakat Meksiko nalika semana, sanajan wis maju lan ngrampungake modernisasi, terus-terusan nyeret fraktur sing bakal mbledhos ing wektu sing ora suwe. Salah siji saka buku mexican paling apik nalika nerangake babagan sejarah pungkasan ing negara Amerika Utara.

Konspirasi, dening Juan José Arreola

Konspirasi Juan José Arreola

Kanca apik saka Juan Rulfo lan editor editor publikasi literatur sing beda-beda sing sukses ing Meksiko taun 50an lan 60an, Arreola minangka salah sawijining panganggit sing paling produktif generasi, ing kontak terus karo macem-macem avant-gardes lan negara sing dadi salah sawijining swara paling apik. Kongkalikong, diterbitake ing taun 1952, minangka crita sing ditulis penulis ngrasakake perasaan universal kayata katresnan, frustasi, utawa kesepian manungsa modern, ing wektu sing padha nganggep kabeh latihan pemurnian kanthi nyakup macem-macem teks dening panulis sing dikompensasi dadi sawetara kaca sing luwih cilik.

Pati Artemio Cruz, dening Carlos Fuentes

Pati Artemio Cruz dening Carlos Fuentes

Sanajan ora entuk Hadiah Nobel ing Sastra manawa dheweke negesake manawa dikirim nalika ditampa dening Gabriel García Márquez ing taun 1982, Fuentes minangka salah sawijining penulis surat Amerika Latin sing hebat, sing menang liyane penghargaan kayata Pangeran Asturias utawa Rómulo Gallegos. Panulis sing bibliografi nyakup karya-karya sing hebat kayata Sedane Artemio Cruz, novel sing ngelingi konsekuensi Revolusi Meksiko ing kolektif populer lan, khususe, sawijining Artemio Cruz sing, wiwit tiwas, nyritakake sejarahe dhewe dadi sawetara fase sing banjur nikah karo transisi saka Meksiko tradisional menyang sing luwih modern kayata taun 1962. Nalika iku ing taun sing padha nalika The Pati Artemio Cruz diterbitake nganti dadi salah sawijining buku sing dibutuhake kanggo ngerti psikologi Meksiko wingi, dina iki lan sesuk.

Sétan Guardian, dening Xavier Velasco

Guardian Devil dening Xavier Velasco

Salah sawijining novel referensi paling kontemporer ing sastra Meksiko yaiku Setan wali pemenang Hadiah Alfaguara ing taun 2003. Crita kasebut, fokus ing episode utama literatur Meksiko ing abad XXI kayata imigrasi, nyritakake lelungan Violetta, kekasih mewah sing umur limalas taun sawise nyolong luwih saka satus ewu dolar wong tuwa arep nyebrang tapel wates menyang New York, kutha sing keluwihane lan tresnane netepake tataran anyar kanggo protagonis.

Omah ing Mango Street, dening Sandra Cisneros

Omah ing Jalan Mango dening Sandra Cisneros

Sanajan ana bapak sing mesthi nolak impene nulis, Sandra Cisneros bisa nyekel bagean saka rasa idham lan penyesalan generasi imigran Meksiko ing Amerika Serikat minangka basis sing sampurna kanggo karyane sing paling misuwur. Diiringi macem-macem ilustrasi, Omah ing Mango Street diterbitake ing taun 1984 dadi a sukses sales lan sinar-X sampurna kanggo komunitas Latino ing pinggiran Chicago sing protagonis, Esperanza Cordero enom, dadi janji impen Amerika kanggo pedunung Latino sing suwene telung puluh taun kepungkur ngasilake kabeh crita babagan diaspora.

Miturut sampeyan, apa buku Meksiko sing paling apik ing sejarah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sofia ngandika

    Apa sampeyan bisa menehi taun publikasi ARTIKEL kanggo nyebut?

  2.   Dale emmert ngandika

    Sing ana ing ngisor iki, Mariano Azuela
    Rungutane lebah, dening Sofía Segovia
    Bocah-bocah sing ilang dening Valeria Luiselli