Kabeh buku Matilde Asensi

Buku Matilde Asensi

Lair ing Alicante tanggal 12 Juni 1962, Matilde Asensi minangka salah sawijining panulis Spanyol sing paling sukses ing milenium kasebutkaro luwih saka 20 yuta pamaca ing saindenging jagad. Panulis literatur sejarah lan petualangan sing muncul ing wiwitan taun 2000an, wartawan lan panulis iki terus narik kawigaten para pamiarsa kanthi crita. We nggawa sampeyan kabeh buku dening Matilde Asensi dadi, yen sampeyan durung bisa, sampeyan bisa nemokake panulis gedhe iki.

Kamar Amber (1999)

Ing kamar ambar

Debut kesusastraan Matilde Asensi asale saka gedhung penerbitan Plaza y Janés, sanajan diterbitake maneh dening Planeta ing taun 2006. Plot gawe ketagihan sing nuduhake Klompok Catur, sing anggotane golek lukisan "The Amber Room", salah sawijining kanvas sing ilang nalika rampasan seni sing ditindakake dening tentara Nazi ing taun 1941 ing negara-negara Soviet. Sanajan menehi saran babagan lanjutan ing epilog, Asensi durung nulis bagean kapindho.

Punapa panjenengan kersa maos Ing kamar ambar?

Iacobus (2000)

Iacobus

Wiwit jaman saiki lan Perang Dunia Pertama, Matilde Asensi nyakup awake dhewe pungkasan perang salib, luwih khusus babagan pembubaran Ordo Templar ing wiwitan abad XIV. Plot kasebut diwiwiti kanthi bali menyang Semenanjung Iberia Galcerán de Lair, biksu Pesenan Rumah Sakit, mungsuh Templar. Sawise nggoleki buku tartamtu kanggo nerjemahake lan wong enom nganggo liontin sing misterius, protagonis kasebut dielingake dening Paus Clement, sing menehi dheweke misi kanggo nemokake pembunuh sing sadurunge, Paus Clement V lan Raja Philip IV saka Prancis. , sing tilar donya sawise eksekusi Grand Master of the Templars.

Lelungan bali wektu karoIacobus dening Matilde Asensi.

Kucing Pungkasan (2001)

Kucing pungkasan

Kuku terus adol 1.25 yuta kopi, salah sawijine buku sing paling sukses dening Matilde Asensi  isih dadi pathokan kanggo para pecinta novel sejarah kontemporer. Protagonis novel iki yaiku Ottavia Salina, suster sing nemokake pitung huruf Yunani lan pitung salib sing ditandhani ing mayit wanita enom Ethiopia. Ing sisihane, dheweke nemokake potongan kayu sing wiwitane nggawe dheweke curiga yen ana hubungane karo Vera Cruz, sing potongane dicolong ing saindenging jagad. Saka kabeh buku Matilde Asensi, iki minangka favorit.

Apa sampeyan durung maca Kucing pungkasan?

Asal-Usul Ilang (2003)

Asale ilang

Karakter sing luwih eksotis lan ditemtokake saiki, Asale ilang, ngubungake biyen lan saiki liwat a Novel petualangan mung Protagonis novel kasebut yaiku Arnau, peretas saka Barcelona sing adhine ngalami sindrom Cotard (utawa sindrom denial). Sawise nyelidiki riset adhine babagan asal usul sekte Yatiris lan basa Aymara (dadi kuno supaya bisa nggawe simulasi basa komputer), Arnao ngusulake lelungan menyang Bolivia kanggo nemokake asal-usule kutukan sing bisa nyebabake penyakit sedulure.

Ziarah (2004)

ziarah

Liwat mripate para pemberontak Jonás, putra saka militan Galcerán de Born, kita ngerti Dalane Santiago kebak ritus yen protagonis enom arep ditindakake bebarengan karo Templar kuno sawise janji karo kavaleri inisiatif. Saka kabeh buku sing ditulis dening Matilde Asensi, ziarah Ora mung crita kaya ngono, alesan sing sampurna kanggo njelajah kutha-kutha lan adat istiadat lingkungan kayata Rute Jacobean sajrone abad kaping patbelas.

Kabeh ing langit (2006)

Kabeh ing sangisore langit

Asensi nggawe kita lelungan menyang China sing kebak rahasia lan harta karun sing didhelikake sing ditampilake ing peta epik ing Kabeh ing sangisore langit. Crita kasebut diwiwiti kanthi ditemokake protagonis, Ana, guru Spanyol ing Paris, amarga garwane tiwas ing Shanghai. Sawise tekan negara Asia, wanita enom bakal nemokake yen sawise seda, pencarian harta karun Kaisar Pertama bisa didhelikake, lan makame ana ing kutha Xián. Petualangan nglawan jam sing ditambahake buron karo mafia sing nyebut dheweke Green Band lan kasim kerajaan.

Trilogi Mripat Martin Silver

Firm ground (2007)

Daratan

Sajrone pustaka, Matilde Asensi wis ngucapake misteri sejarah ing alas Amazon, China utawa Eropa abad pertengahan, nanging dheweke isih duwe kerangka kerja sing isih ana: lelungan menyang Amerika sajrone abad kaping pitulas. Dikenal minangka trilogi Martín Ojo de Plata, utawa Saga Golden Age Saga sing hebat, Tierra Firme dadi jilid pisanan minangka tantangan anyar kanggo panganggit. Ana crita babagan wanita, Catalina Solís, sing kudu ngetrapake kapribadene sedulure Martín, dipateni sawetara bajak laut Inggris nalika ekspedisi menyang Donya Anyar. Sawise ngentekake rong taun ing sawijining pulo sepi, Catalina dadi Martín Ojo de Plata, salah sawijining penyelundup paling dendam ing Karibia.

Punapa panjenengan kersa maos Daratan?

Vengeance in Seville (2010)

Revenge ing Seville

Sawise petualangan firma Tierra, Catalina Solís bali menyang Spanyol ing taun 1607, luwih khusus menyang kutha Seville, ing kana dheweke usul kanggo mateni Curvo, kulawarga pedagang penting saka Donya Anyar. Buku sing dadi kesaksian apik ing jaman sing sengsara lan apik banget kaya jaman keemasan Spanyol.

Nggoleki Revenge ing Seville.

Konspirasi Cortés (2012)

Konspirasi Cortés

Annihilating Curvo dadi motif Catalina Solís kanggo nyingkirake kulawarga pedagang, wektu iki saka Donya Anyar. Bagéan utama ing crita kasebut ana ing peta harta karun Hernán Cortés, ing endi Curvos ngupayakake nggulingake raja Spanyol. Sentuhan epik kanggo lelungan sing kuat sing diajokake Asensi kanggo mung trilogi.

Ngrampungake saga Umur Emas Spanyol Isabel Allende karo Konspirasi Cortés.

Bali kucing (2015)

Bali caton

Caton Pungkasan sing sukses, entuk pérangan nomer loro sing tekané patbelas taun teka, lan uga sukses banget. Sepisan maneh, Ottavia Salina, dikancani karo Farag Boswell, sejarawan Museum Yunani-Romawi Alexandria sing wis ketemu ing buku pisanan, arep ngrampungake misteri sing diwiwiti saka abad kaping XNUMX, jaman sing padha. Rute saka Silk.

Sampeyan isih ora duwe Bali caton?

Apa sampeyan mikir babagan iki 8 judhul novel sejarah sing hebat?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.