Buku mandhiri. Apa dheweke pancen nulungi utawa dheweke dadi fiasco?

Sawetara judhul

Sawetara judhul

Ing tanggal 20 Oktober, buku paling anyar dening Albert Espinosa didol, Rahasia sing ora nate dikandhani, sing wis kalebu penjual sing paling apik. Nanging ana pirang-pirang gelar pitulung dhiri, motivasi utawa tuwuh pribadi sing ana ing pasar. Dheweke nutupi rak toko buku tetanggan utawa rantai gedhe. Presentasi akeh banget digawe, wawancara televisi kanthi jeneng media paling akeh ... Oalah, dheweke wis lan wis modis suwene. Lan dheweke mesthi bakal terus sukses.

Nanging apa sukses iku pantes? Ya dheweke nyoba nulungi, menehi saran, menehi saran utawa mung menehi pengalaman asil dandan sing para penulis percaya tenan bakal nulungi wong liya. Lan mesthine pancen sah yen bisa entuk bathi. Cukup, wektu - kanggo panulis apa wae - wis ora ana regane. Nanging iki tenan? Apa sampeyan wis maca? Apa sampeyan mikir bisa? Aku ngakoni yen aku durung maca. Mungkin aku durung butuh (durung). Ayo ndeleng…

Jaringan kasebut kebak frasa inspirasi (anonim utawa ora), pesen positif kanthi latar mburi lanskap idilis lan langit biru. Kita kabeh maca, kadang-kadang luwih minat, kadang ora ragu-ragu, pengin percaya, utawa kanthi penasaran sing gampang. Wong sing alergi marang kitsch umum lan ing umum ngalami gatal-gatal kanthi mayoritas, nanging Kita nampa kasunyatane lan napa ora? Supaya bisa menehi inspirasi lan kadaluwarsa sedina maneh. Dadi, kenapa dheweke ora bisa nggarap buku?

Aku bubar ndeleng Albert Espinosa ing The anthill. Aku wis ngerti duweke Gelang Abang utawa dheweke Yen sampeyan ngandhani, ayo, aku bakal ninggalake kabeh ... nanging dakkandhani, ayo. Lan, kaya wong liya, Aku ngerti critane apik tenan babagan perbaikan diri sing, tanpa mangu-mangu, satus persen apik tenan.

Aku dhewe Aku wis melu altruistis ing buku solidaritas ing endi fotografi lan literatur dicampur kanggo nyritakake 30 crita babagan 30 bocah kanthi macem-macem penyakit langka. Nanging buku solidaritas dudu buku pitulung-dhiri. Iki mung kanggo umumake kasus-kasus sing ngalami perjuangan, lan mupangat ekonomi asring digunakake kanggo tujuan kasebut. Buku iki yaiku babagan golek dana kanggo ningkatake kualitas urip bocah-bocah kasebut.

Buku mandhiri utawa motivasi duwe tujuwan paling langsung. Kita kabeh ngalami garis-garis ala utawa abu-abu, kita kabeh golek wangsulan, alesan utawa ide nalika ana kedadeyan sing salah. Lan kita melu pesen sing diwenehake dening buku-buku kasebut: Deleng apa sing kedadeyan karo aku utawa deleng apa sing dakkerteni apa sing wis dak sinaoni, apa sing nulungi aku, apa sing bisa ditrapake kanggo sampeyan dhewe. Kanggoku wis bisa digunakake. Sampeyan nyoba. Napa sampeyan uga ora cocog? 

Dadi, aku uga wis mriksa sawetara judhul liyane kayata Rafael Santandreu, para Punset (bapak lan putri) utawa Bucay sing tugas karo fiksi sing digabung. Utawa sing Kekuwatan Saiki: Pandhuan kanggo Pencerahan Spiritual, sing edhisi enem wis diwiwiti. Adoh adoh saka Sapa sing wis njupuk keju sandi? dening Spencer Johnson! Nanging mesthine, judhul kasebut bisa dilirik.

Rafael Santandreu lan Luis Rojas Marcos

Rafael Santandreu lan Luis Rojas Marcos

Y Aku pungkasane nggawe survey ing kanca lan kanca sing tak kenal. Sawetara, kanthi riwayat urip susah utawa cedhak banget, bisa nemokake cara kanggo ngatasi badai emosi kanthi maca kaya mengkene. Sawetara wangsulan yaiku kanggo nuntun awake dhewe ing antarane motivasi lan motivasi sing luwih disenengi, mula dheweke luwih milih penulis kanggo persiapan utawa ilmu profesional. Dadi, para psikolog utawa psikiatris prestise sing diakoni sing biasane duwe kredibilitas. Tuladhane yaiku Luis Rojas Marcos utawa Santandreu ing ndhuwur. Kasunyatane, bukune kalebu sing paling larang lan laris.

Nanging, bisa uga lampu sing bisa dibuwang ora kuwat banget utawa nyata. Lan nalika rehabilitasi emosi sejatine, sampeyan kudu golek profesional sing uga luwih nyata tinimbang tembung sing paling apik, inspirasi lan motivasi sing dicithak. Ya ora? Apa bisa ndeleng cahya kasebut liwat buku-buku kasebut nalika ana ing krisis peteng? Aku ninggalake kana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   richard ngandika

    lan aku isih kelingan buku kasebut: muga-muga bisa uga adol akeh sing diterbitake ing perusahaan penerbitan EMPRESA ACTIVA dening penulis: Alex Rovira lan Fdi Trias de Bes

  2.   NM Parga ngandika

    Halo Mariola, aku wis maca sawetara buku pitulung dhiri lan gegandhengan karo spiritualitas. Saben buku menehi alat mental lan / utawa cara anyar kanggo ndeleng kasunyatan kanggo ngatasi masalah tartamtu. Sawijining buku ora bakal ngowahi uripe sapa wae, kajaba yen wong kasebut mutusake ngowahi cara pangerten kasunyatane, sebagian nggunakake ilmu sing dituduhake ing buku kasebut. Nanging aku yakin manawa wong liya jinis buku iki ora bakal ana gunane. Yen sampeyan duwe masalah serius, sampeyan kudu golek profesional kesehatan, pengacara ahli, lsp.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Kita setuju. Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar.

  3.   Isabel ngandika

    Kaya dene maca mbantu kita ing pirang-pirang aspek urip, ora ana apa-apa, lan nalika dakkandhakake ora ana apa-apa, bisa mbantu kita yen wong kasebut, ora bisa ngatasi solusine.
    Psikolog, pasangan utawa kanca bisa ngobrol karo kita. Nganti sampeyan mutusake sampeyan kudu ninggalake trowongan, sampeyan ora bakal bisa ndeleng pungkasane pungkasan.
    Buku mandhiri iki mung migunani yen sampeyan ngerti yen sampeyan duwe masalah lan sampeyan gelem ngrampungake.
    Liyane yaiku tembung lan "kasir."

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Bisa diarani luwih banter nanging ora luwih jelas, Isabel. Matur suwun komentar.

  4.   nuria ngandika

    Perdebatan sing apik banget Mariola, aku mikir manawa buku pitulung-mandhiri bisa ngresiki pikiran sampeyan utawa nguatake yen sampeyan ora yakin babagan awak dhewe, nanging yen masalah kasebut dadi luwih serius, para profesional bakal dadi pandhuan kanggo nggoleki pepadhang lan katentreman.
    Nanging, aku wis maca sawetara kaya Santandreu, khusus Kacamata Rasa Kasenengan, lan nyedhiyakake energi positif kanggo dipikirake.
    Kaya kabeh perkara ing urip iki, kanggo wong-wong sing nulungi wong-wong mau, padha ditampi.

  5.   alex martinez ngandika

    Salam Mariola,
    Aku dhewe ora percaya banget karo buku pitulung katalog. Aku ngira, ing pirang-pirang acara, dheweke ngatasi kahanan saka sudut pandang sing subyektif banget lan tanpa ngerti yen kita kabeh ora padha. Ing kasus apa wae, mesthine aku seneng banget manawa akeh wong sing nggunakake kanggo nambah lan maju ing aspek sing kondhisi lan mulane, yen entuk asil iki, welcome.
    A ngrangkul

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Matur suwun komentar, Alex. Cekakipun, debat sing menehi akeh dhewe.

  6.   Eva ngandika

    Buku pitulung mandhiri nyebabake aku ahli psikologi profesional, lsp.
    Amarga aku maca buku 'rahasia', aku bakal lara, kejang aneh nalika maca judhul tartamtu, amarga bakal luwih saka 2 taun kepungkur aku diwenehi buku kanthi irah-irahan 'seneng banget' dening Manfred Lütz lan aku durung ndeleng sanajan duwe rekomendasi sing bisa dipercaya

bool (bener)