Buku Lucinda Riley

Lucinda riley

Lucinda riley

Lucinda Riley minangka panulis Inggris sing penting sing misuwur ing bidang sastra amarga novel sukses. Wiwit diterbitake Rahasia anggrek, panulis nelukake para maos ing saindenging jagad. Sajrone meh 30 taun sejarah, karya Riley wis diterbitake ing puluhan negara lan luwih saka 30 yuta salinan wis didol.

Salah sawijining kasuksesan paling gedhe yaiku ing 2014, kanthi ngluncurake seri kasebut miliawan: Sedulur pitu. Saben novel ing seri iki nate nampi sambutan saka para pandhereke. Penulis iki diwiwiti taun 2021: Adhine sing ilang, cicilan kapitu koleksi. Publikasi pungkasan iki wis ngenggoni papan penjualan pertama ing saindenging jagad sajrone pirang-pirang minggu.

Buku paling apik dening penulis

Rahasia anggrek (2010)

Julia Forrest —P pianis misuwur— ngliwati prastawa sing tragis sing wis ngilangi intine uripe. Rasane lara ati, dheweke terus golek panglipur ing sandhinge mbakyune Mayor, Alice. Sawetara wulan kliwat, lan kalorone lunga lelungan menyang omah gedhong Wharton Park (ing ngendi dheweke isih bocah lan remaja), sawise ngerti yen didol.

Kenang-kenangan nalika isih cilik, nalika dheweke seneng bareng ing omah kaca karo almarhum mbah Bill - tukang kebon omah gedhong kasebut. Sawise tekan, dheweke ketemu kanca wiwit nom-noman, Kit Crawford, ahli waris pungkasan kulawarga kasebut. Dheweke mutusake arep adol properti usang sing wis pirang-pirang taun suwene durung entuk pangopènan.

Kanggo nggayuh tujuwane, pemuda kasebut nindakake lelang ing omah gedhong kasebut; Julia rawuh ing acara kasebut. Ing kana, dheweke nemokake kanvas kanthi anggrek aneh sing asli ing Thailand, kaya kembang eksotik sing ditanam simbah. Kituga menehi buku harian, sing dikira bisa uga kalebu Bill pungkasan. Amarga kepincut, Julia menyang omah eyange Elsie, ora ngerti yen kunjungan iki bakal mbukak rahasia jero saka mbiyen.

Sale Rahasia saka ...
Rahasia saka ...
Ora ana review

Oyot malaekat (2014)

Greta durung ngunjungi omah lawas, Marchmont Hall, ing deso Monmouthshire luwih saka telung dekade. Kanca sing setya, David - sing ditelpon tresno karo Taffy - wis ngajak dheweke bali mrana kanggo nglumpukake Natal bareng, tawaran sing ditampa tanpa ragu-ragu. Greta ora kelingan apa-apa, ora saka papan kasebut, utawa wektu ing papan kono, amarga kecelakaan serius sing kelangan memori dheweke.

Sawise diubengi lingkungan kasebut - sing, sanajan adhem, dheweke kepenak -, dheweke tur lan nemokake —Ing antarane akeh cabang— kuburan. Nisan kasebut nuduhake manawa ana bocah sing dikubur ing kana. Wiwit nalika semana, ing pikirane Greta kenangan wiwit teka sing ilang sawise kedadeyan sing dialami; Taffy nulungi dheweke ngerti.

Lan kaya ngono argumen kasebut muncul, ing antarane rong jaman: taun XNUMX-an (kepungkur), lan XNUMX-an (narasi saiki). Saka memori nganti memori Greta lagi nyepetake pemahaman sing diduweni Jagadane, kalebu saka putrine Cheska, karakter sing peteng lan tegas ing plot kasebut, lan tumindak sing cocog kanggo pikiran sing kuciwa ...

Pitu Suster: Crita Maia (2016)

Maia D'Aplièse bali karo adhine-adhine menyang papan sing digedhekake. Sebabipun: la getun sedane Pa Uyah, sing, biyen, nggunakake dheweke lan nyedhiyakake awake dhewe kanggo ngurus. Antisipasi sedane, karakter enigmatis kasebut kanggo saben putrine dadi dokumen kanthi petunjuk sing bakal ngidini dheweke ngerti asale.

Maia —Sawise nganalisa informasi sing sampeyan tampa ing surat sampeyan— dheweke menyang Rio de Janeiro. Sawise tekan papan sing dituduhake, protagonis nemokake omah lawas sing wis rusak kabeh. Pitakonane nuntun dheweke kanggo nemokake crita sing diwiwiti taun 20an, nalika Sang Kristus Penebus lagi dibangun.

Nalika semana, utas narasi anyar diwiwiti yaiku kalebu Izabela Bonifacio, wanita enom sing semangat. Dheweke njaluk bapakne supaya dheweke lunga menyang Paris sadurunge omah-omah. Sawise ing Kutha Cahaya, wong wadon nabrak Laurent Brouilly... lan iki dadi pasrawungan penting sing bakal njawab akeh sing ora dingerteni Maia.

Sale Pitu Suster (...
Pitu Suster (...
Ora ana review

Ruang kupu (2019)

Ing omah Laksamana, omah gedhong ing deso Suffolk Inggris, umure Posy Montague. Wis nyedhak ulang taun kaping pitung puluh, wanita kasebut elinga wektu sing nyenengake nalika isih cilik ing endi dheweke lan bapake padha nyekel kupu-kupu mung kanggo ngujo kaendahane banjur ngeculake. Wanita tuwa kasebut uga kelingan wektu-wektu peteng sing menehi tandha sajrone dheweke urip.

A Posi dheweke kudu dadi randha awal, dadi dheweke kudu ngasuh anake loro: Nick y Sam. Kahanan saiki sing nyebabake dheweke njupuk keputusan sijine omah kulawarga kanggo didol - Iki senadyan seneng banget karo properti, lan utamane kanggo taman sing megah sing wis dikhaskan luwih saka 25 taun. Alesanipun: Omah laksamana rusak kanthi cepet, lan Montague, umure meh pitung dekade, ora bisa ndandani.

Saliyane ing ndhuwur, matriarch kudu menehi hasil karo kangelan liyane sing ngubengi. Bocah cilik sing duwe masalah alkohol, katresnan lawas sing muncul maneh kanggo mbukak rahasia, lan jaman biyen sing dheweke ora ngerti, sing didhelikake ing tembok omah gedhong.

Narasi kasebut diwiwiti antara taun 1943 lan 2006, yaiku sejarah kepungkur sing kebak keputusan sing salah ditampilake sing duwe pengaruh gedhe kanggo saiki lan mung katresnan sejati sing bisa ngapura.

Sale Kamar saka ...
Kamar saka ...
Ora ana review

Lucinda Riley Biografi

Lucinda Edmonds lair dina Jumuah 16 Februari 1968 ing Lisburn, Irlandia. Dheweke urip nganti nem taun ing desa Drumbeg. Banjur dheweke pindhah karo kulawarga menyang Inggris, ing kana dheweke nggabungake sinau pertama karo kelas ballet. Minangka bocah, panganggit duwe imajinasi sing hebat, ing kalodhangan dheweke seneng maca lan nulis crita sing banjur dipentasake nggunakake klambi ibune.

Pasinaon

Wiwit cilik, tresnane Lucinda kanggo seni pertunjukan menang. Ing umur 14, dheweke lelungan menyang London, ing kana dheweke ndhaptar ing akademi nari lan drama. Sawise telung taun persiyapan, dheweke entuk peran utama seri kasebut Crita Sing Nggoleki Harta, ing jaringan televisi BBC. Sabanjure, dheweke kerja sajrone pitung taun berturut-turut ing level profesional ing Teatro, televisi lan bioskop.

Karya sastra wiwitan

Kanthi 23 taun lan sawise lemes lan demam, Riley didiagnosis kena virus Epstein-Barr. Penyakit iki nahan dheweke ing amben suwene. Sajrone periode iki, nulis buku pertamane, Penyayang lan Pemain (1992). Sanajan ora duwe pengaruh gedhe, gaweyan kasebut minangka insentif. Wiwit nalika semana, Wanita Irlandia kasebut nyelarasake urip kulawarga karo novel, lan banjur ngasilake wolung novel liyane.

Amarga masalah karo LMT (cedera gerakan bola-bali) lan hiperaktif, mutusake tuku dictaphone supaya ora ngentekake wektu lungguh ing ngarepe komputer. Iki nggampangake kinerja.

Novel sukses

Kanggo 18 taun sabanjure, panulis fokus nggawe jinis novel sing ora komersialNanging ana bab sing dheweke seneng maca dhewe. Ing narasi dheweke uga nambah detail sejarah sing ngidini plot bisa nembus luwih akeh marang sing maca.

Ing ndhuwur kasebut pancen padha ngerti yen ngerti penulis padha nyatakake: "Selawase Aku wis naluri minat karo jaman mbiyen lan mesthi maca novel sejarah.  Periode sing paling disenengi yaiku taun 1920-an / 30-an lan penulis-penulis apik kaya F. Scott Fitzgerald lan Evelyn Waugh ”.

Kayane kaya ngene Ing 2010 dheweke nerbitake karya sing bakal nggawe dheweke misuwur internasional: Rahasia anggrek. Narasi iki nyepetake papan penjualan paling dawa. Formula kasebut misuwur banget dadi patang karya Riley sabanjure uga dadi laris.

En Desember saka 2012, mutusake kanggo miwiti karo kulawarga saga sing kalebu sawetara wanita enom lan bapake sing enigmatis, sing judhule: Sedulur pitu. Wiwit wiwitan, terbitan nyebabake sukses total. Mula, ing 2014 dheweke wiwit nerbitake buku ing seri iki saben taun, nganti saiki ana pitung angsuran.

Diarepake sing en el 2022 bakal diterbitake Atlas: Crita Pa Garam, minangka pelengkap kanggo saga. Nanging, pati ora kaduga saka penulis njupuk giliran tragis kanggo rencana. Nanging, putrane, Harry Whittaker, Dheweke ujar manawa dheweke bakal tundhuk karo kekarepane ibune lan bakal tanggung jawab njupuk cicilan nomer wolu en spring saka 2023.

Ing babagan iki, Whittaker ujar: "Ibu wis ngandhani rahasia seri kasebut lan aku bakal janji bakal nuduhake karo para pamiarsa sing setya.”. Wong enom bakal dadi co-penulis karya kasebut.

Pati

Lucinda riley tilar donya tanggal 11 Juni 2021, umur 53 taun. Sedulure ngumumake tiwas liwat pernyataan, sawise gelut patang taun nglawan kanker parah.

Buku Lucinda Riley

  • Rahasia anggrek (2010)
  • Bocah wadon ing jurang (2011)
  • Lampu ing mburi jendhela (2012)
  • Tengah wengi wungu (2013)
  • Oyot malaekat (2014)
  • Rahasia Helena (2016)
  • Layang sing lali (2018)
  • Ruangan kupu (2019)
  • saga Sedulur pitu
  • Pitu Suster: Crita Maia (2014)
  • Sister Storm: Crita Ally (2015)
  • The Shadow Sister: Crita Star (2016)
  • Suster Mutiara: Crita CeCe (2017)
  • Sister Moon: Crita Tiggy (2018)
  • Suster Sun: Crita Electra (2019)
  • Suster sing Ilang: Crita Merope (2021)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.