Leonardo Padura: buku sing wis ditulis ing karir sastra

Leonard Padura

Mesthi sampeyan wis krungu jeneng Leonardo Padura. Buku-buku sampeyan dihargai banget. utamane ing antarane para penyayang novel ireng (polisi). Nanging pira sing wis ditulis? Kang?

Yen sampeyan wis maca siji lan saiki sampeyan pengin luwih akeh saka penulis iki, ing kene kita bakal menehi dhaptar kabeh buku Leonardo Padura. Waca lan sinau liyane babagan.

Sapa Leonardo Padura?

Kita nganggep, yen sampeyan wis nggoleki buku-bukune Leonardo Padura, amarga sampeyan ngerti sapa dheweke utawa bisa uga sampeyan wis maca sawetara bukune (lan mula nggoleki wong liya saka penulise). Nanging mbok menawa sampeyan ora ngerti kabeh crita uripe, paling ora profesional.

Leonardo de la Caridad Padura Fuentes, jeneng lengkap, lair ing Havana ing 1955. Dheweke dadi panulis, panulis skenario lan wartawan. Nanging, ing ndhuwur kabeh, sing paling misuwur yaiku novel-novel polisi, khususe detektif Mario Conde. Wonten novel malih ingkang ugi ndadosaken asmanipun dados salah satunggaling karya sastra ingkang misuwur, inggih menika “Wong Sing Tresna Anjing”.

Karir sing dipilih Leonardo Padura yaiku Sastra Amerika Latin. Dheweke sinau ing Universitas Havana lan, ing taun 1980, dheweke wiwit kerja dadi wartawan ing majalah El Caimán Barbudo uga ing koran Juventud Rebelde.

3 taun salajengipun piyambakipun nyerat novel pisanan, Horse Fever, sing, senadyan judhulé, sejatine minangka crita katresnan sing njupuk saka 1983 nganti 1984 nganti rampung. Enem taun sabanjure dheweke fokus ing laporan sejarah lan budaya, nanging ing wektu kasebut dheweke uga 'nglairake' novel polisi pisanane karo detektif Mario Conde, sing dipengaruhi, kaya sing dikandhakake dening penulis, dening Hammett, Chandler, Sciascia utawa Vázquez Montalbán.

Saiki, Leonardo Padura urip ing tetanggan padha Havana ngendi dheweke lair, Mantilla, lan ora nate mikir ninggalake negarane.

Leonardo Padura: buku sing wis ditulis

Saiki sampeyan ngerti sethithik babagan Leonardo Padura, kepiye yen kita fokus ing kabeh buku sing ditulis? Ana sawetara supaya kita bakal menehi komentar kanthi ringkes supaya sampeyan bisa entuk ide.

Novelas

Kita wiwiti karo novel (amarga Padura uga wis nulis ing genre liya). Iki minangka salah sawijining sing paling misuwur saka penulis iki lan duwe sawetara kredit.

mriyang jaran

novel panganggit

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, iki minangka buku pisanan sing ditulis Padura. Sanajan rampung ing taun 1984, nanging ora nganti taun 1988 diterbitake ing Havana (dening Letras Cubanas).

Ing Spanyol buku iki diterbitake dening Verbum ing 2013.

Tetralogi saka Four Seasons

Ing kene kita duwe total papat buku:

  • Kepungkur sing sampurna (sing bakal dadi buku pisanan ing seri Mario Conde).
  • Angin Pasa.
  • Luwih larang.
  • malang musim gugur.

Sugeng ndalu Hemingway

Buku dening Leonardo Padura

Sanajan dheweke ana ing njaba tetralogi, Iki minangka buku kaping lima ing seri Mario Conde.. Kajaba iku, dheweke muncul karo novel liyane, The Serpent's Tail.

novel uripku

Iki minangka novel detektif lan sejarah. pusaté ing pujangga José María Heredia.

kabut wingi

Novela

Ing kasus iki Iku bakal dadi buku kaping enem ing seri Mario Conde..

Wong sing seneng segawon

Iki adhedhasar crita Ramón Mercader, pembunuh Leon Trotsky.

buntute ula

Ya, iku novel sing padha sing wis kita kutip sadurunge, mung ing kasus iki versi didandani lan, Kajaba iku, buku kapitu ing seri Mario Conde.

Ahli sesat

Iku babagan buku kaping wolu dening Mario Conde.

Transparansi wektu

Saiki punika sangang Mario Conde lan pungkasan, amarga ora ana maneh sing katon nganti saiki.

Kaya bledug ing angin

Dheweke ngomong babagan pengasingan Kuba sawise periode khusus.

Dongeng

Ing kasus iki, senadyan crita, kita kudu eling yen sawetara ora cocok kanggo bocah-bocah.

Daftar lengkape kaya ing ngisor iki:

  • Minangka taun liwati.
  • Pamburu.
  • Puerta de Alcalá lan perburuan liyane.
  • Kapal selam kuning.
  • Sangang bengi karo Amada Luna. Sejatine ana telung crita, sing menehi judhul buku, Nada lan La pared.
  • Ndelok srengenge.
  • Sing nunggu kelakon. Iku antologi crita.

Essay lan laporan

Kanggo karyane minangka wartawan lan penyidik, sajrone pirang-pirang taun, utamane ing periode 1984 nganti 1989, digawe sawetara laporan dawa. Nyatane terus bisa lan saka wektu kanggo wektu wis njupuk sawetara pantes diwaca (sing malah wis nggawa penghargaan kayata Penghargaan Putri Asturias kanggo Surat ing 2015).

Dhaptar kasebut kaya ing ngisor iki:

  • Kanthi pedhang lan pulpen: komentar kanggo Inca Garcilaso de la Vega.
  • Columbus, Carpentier, tangan, clempung lan bayangan.
  • apik tenan, cipta lan kasunyatan.
  • lintang baseball. Jiwa ing lemah.
  • Perjalanan paling dawa.
  • A path saka setengah abad.
  • Pasuryan saos.
  • Modernitas, postmodernity lan novel polisi. Sejatine kasusun saka limang karangan: Cinderella saka novel; Anake Marlowe lan Maigret; Seni Susah Crita: Dongeng Raymond Chandler; Ireng Aku tresna sampeyan ireng: kepungkur lan saiki saka novel polisi Spanyol; lan Modernitas lan postmodernitas: novel polisi ing Ibero-America.
  • Budaya lan Revolusi Kubaa.
  • Jose Maria Heredia: tanah air lan urip.
  • antarane rong abad.
  • Memori lan lalen.
  • Aku pengin dadi Paul Auster (Bebungah Putri Asturias kanggo Sastra).
  • Banyu nang endi wae.

Skrip

Kanggo ngrampungake ing antarane buku Leonardo Padura, kita kudu ngomong karo sampeyan babagan skrip sing, sanajan ana ora minangka akeh minangka ing aliran liyane, padha uga kudu dijupuk menyang akun, lan akeh malah related kanggo novel-novel kang.

  • Aku saka putra kanggo salsa. Iku dokumenter.
  • malawana.
  • Pitung dina ing Havana. Ing kasus iki ana pitung crita kang nulis naskah kanggo telu saka wong-wong mau (bebarengan karo bojoné) lan papat ing kabeh.
  • Bali menyang Ithaca. Iku bener adaptasi saka novel "The novel of my life."
  • Patang mangsa ing Havana.

Apa kowe saiki wani maca buku-bukune Leonardo Padura? Kang siji bakal miwiti karo? Endi sing wis diwaca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.