10 buku katresnan paling apik ing sejarah sing nggawe sampeyan jatuh cinta maneh

buku katresnan paling apik

Katresnan minangka kekuwatan sing ngobahake jagad. Rasane tanpa wates sing wis akeh sejarah kesusastraan lan sawetara buku paling legendaris ing toko buku kita. Katresnane mokal, sing liyane epik, sawetara nyata nanging kabeh ora bisa dilalekake ing ngisor iki buku katresnan paling tau.

10 buku katresnan sing paling apik

Bangga lan Prasangka, dening Jane Austen

Dianggep minangka salah siji saka komedi romantis sastra kaping pisanan, yaiku salah sawijining karya agung aksara Inggris abad kaping XNUMX terus dadi klasik sing langgeng. Crita saka sedulur Bennett kanggo nggoleki bojo sing sampurna ora mung dadi salah sawijining crita sing paling enak sing dielingi, nanging ngirimake kita kaya sawetara wong liya menyang jagad masarakat Inggris nalika semana supaya bisa mlebu ing jagad pesta kasebut, ketemu furtive lan drama semangat sing bakal inspirasi luwih saka abad mengko kanggo Helen Fielding lan bukune Bridget Jones.

Pernikahan Darah, dening Federico García Lorca

Diilhami dening kasus nyata sing kedadeyan ing provinsi Almería lan ditulis ing taun 1931, Wedding Blood yaiku siji-sijine lakon dening Lorca sing diterbitake kanthi format buku diwenehi sukses gedhe sing diraih. Ditutupi perasaan tragis sing cocog karo kabeh simbol Lorca kayata jaran utawa rembulan, Bodas de sangre nggawe ulang taun panganten Penganten, sing nolak omah-omah karo Penganten Pengantin sing diseret dening kekuwatan sing ora bisa dingerteni sing narik dheweke menyang Leonardo, mantan kekasih. Lakon kasebut nduweni kasuksesan tanpa wates sing dikuatake adaptasi film taun 2015 sing dibintangi Inma Cuesta.

Jane Eyre, dening Charlotte Brontë

Sale Jane Eyre (13/20)
Jane Eyre (13/20)
Ora ana review

Ing taun Charlotte Brontë nerbitake novel iki, taun 1847, panulis wanita ora dianggep apik kaya saiki. Amarga iku, Brontë nerbitake karya kasebut kanthi jeneng samaran Currer Bell. Lan watake, Jane Eyre, kaya penulis, wanita enom sing dilecehke kanthi urip, kepengin golek papane ing jagad iki, yen "sesuatu" sing, sabenere nggawe karya kasebut ngluwihi komunitas sing ora konformis. Karya kasebut sukses banget sawise diterbitake, nemokake identitas Charlotte Brontë lan arus feminis sing bakal pungkasan nggabungake ing abad kaping-XNUMX.

Wuthering Heights, dening Emily Brontë

Akeh sing nganggep karya romantis paling gedhe ing sajarah, lan bisa uga ora salah. Ditulis dening Emily Brontë, adhine Charlotte sing kasebut ing ndhuwur, Wuthering Heights nyritakake Heathcliff, bocah lanang sing digawa menyang omah Earnshaw ing perkebunan Wuthering Heights, dadi kanca karo putrine, Catherine. Crita bales dendam, gething lan katresnan peteng, Wuthering Heights ditolak dening para kritikus sawise diterbitake ing taun 1847 dening strukture arupa matryoshka, dianggep "durung diwasa" miturut pendapat umum. Kanthi lumaku wektu, para kritikus bakal ngakoni sipate visioner ing karya kasebut, dadi kualifikasi kasebut minangka karya sing hebat.

Ical karo Angin, dening Margaret Mitchell

Crita katresnan mitos ing antarane Scarlet O'Hara lan Rhett Butler sajrone Perang Sipil Amerika diterbitake taun 1936. Sajrone periode Natal taun iku, buku kasebut banjur adol nganti yuta salinan diikuti karo Hadiah Pulitzer kanggo Mitchell, sing ngerti luwih becik tinimbang sapa wae kanggo nggawe swasana ideal sing dadi salah sawijine buku katresnan sing paling apik sastra Amerika. Klasik sing potensine luwih ditonjolake adaptasi film 1939 sing misuwur dibintangi Vivien Leigh lan Clark Gable.

Katresnan ing jaman Kolera, dening Gabriel García Márquez

Senajan Satus taun kasepen yaiku karya sing digawe Gabo dadi salah sawijining sastrawan sejarah sing hebat, Cinta ing jaman kolera minangka novel sing paling romantis. Dikenali karo pangarang Kolombia dhewe minangka karya favorit, crita katresnan saka Florentino Ariza lan Fermina Daza, garwane dhokter Juvenal Urbino, ing sawijining kutha ing pesisir Kolombia bakal nyathet sejarah sejarahe amarga kehalusan, intensitas lan pungkasan sing nemtokake inti saka karya kasebut . Diilhami dening crita katresnan saka wong tuwa García Márquez dhewe, novel kasebut ditampilake adaptasi film ing taun 2007 dibintangi Javier Bardem.

Kaya banyu kanggo coklat, dening Laura Esquivel

Setel nalika Revolusi Meksiko, Kaya banyu kanggo coklat  dadi populer nalika diterbitake ing taun 1989 thanks kanggo kemampuan Esquivel nggabungake kisah cinta sing apik karo bahan sing tepat. Resep sampurna sing ngungkapake Tita, sing paling enom saka kabeh sadulur, mula, nolak nolak katresnan kanggo ngupayakake wong tuwa lan dheweke masak kabeh masakan sing diwulangake karo masak kulawarga, Nacha. Duta Besar Modern saka realisme gaibKaya Water for Chocolate nampilake adaptasi film sing misuwur ing taun 1992.

Anna Karenina, dening Leo Tolstoi

Karya Realisme Rusia, Ana Karenina minangka karakter sing nggawe Tólstoi nggawe komunitas luhur Rusia nalika semana minangka antitesis jagad sing luwih alus lan pedesaan. Lingkaran ing endi infidelities, rahasia lan ngapusi diunyah sing mbayangke protagonis sing crita diwiwiti sawise diundang karo bojone adhine, Pangeran Stepan, menyang Moskow. Sanajan wiwitane dikritik minangka karya sing adhem kanggo masarakat sing dhuwur, senengane Tólstoi seneng Fyodor Dostoyevsky utawa Vladimir Nabokov Ora suwe sadurunge dheweke nduweni kualifikasi minangka karya seni murni. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining buku katresnan sing paling apik.

Sisih kidul tapel wates, sisih kulon srengenge, dening Haruki Murakami

Sawetara bisa uga ora setuju lan luwih condong Tokyo Blues, nanging kanggo aku crita Haruki Murakami sing paling romantis bakal tetep ana ing sisih kidul wates, sisih kulon srengenge. Crita saka pamilik jazz jazz Hajime, sing uripe ganti 360 derajat sawise ketemu karo Shimamoto, kanca sing paling isih cilik, minangka crita sing ringkes nanging kuat babagan jaman biyen sing mesthi bisa bali kaya badai sing anget banget lan ora bisa diprediksi. Karukunan oriental murni.

Artikel sing gegandhengan:
Buku Haruki Murakami paling apik

Dokter Zhivago, dening Borís Pasternak

Crita saka dokter Yuri Andréyevich Zhivago, sing ditugasake ing ngarep militer nalika Perang Dunia I, ing ngendi dheweke tresna karo perawat Larisa diterbitake ing taun 1957 ing saindenging jagad. Nanging, masalah sing diadhepi Pasternak yaiku tekanan saka USSR kaloro nalika nerbitake novel ing wilayah Soviet (dheweke nindakake ing taun 1988) lan dadi Hadiah Nobel ing Sastra sing penulis menang ing taun 1958.

Apa buku katresnan sing paling apik ing sejarah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jann ngandika

    Pandonga marang Tritunggal gaib kanggo narik kawigaten Kekasih
    Dhuh, tritunggal luhur saka gaib Rama Pencipta, Sang Putra nebus lan Roh Suci mulya! Alpha lan Omega! Dhuh Adonai! Kanggo kabecikan lan sih-rahmatmu sing tanpa wates iki, makhluk iki kanthi sujud sujud (ucapake jeneng lengkap lan jeneng kulawarga) lan kanthi sepenuh ati njaluk sampeyan (ucapake jeneng lan jeneng kulawarga wong sing pengin narik kawigaten) supaya tresna marang aku lan seneng karo aku sisih.

    Jahel, Rosael, Ismael Oh, malaekat katresnan sing hebat! Mungkasi kekasihku lan jadikan rohmu dadi loman karo aku lan atimu mung nresnani aku. Jahel, Rosael, Ismael, rungokake aku lan tulungi aku. Dadi dadi.

    Amen.

    Cathetan penting
    Ing pungkasan pandonga iki sampeyan kudu ngucapake 9 Rama Kita lan Salam Maria. Ndedonga marang wong-wong mau kanthi iman lan kirimake ing situs sing sampeyan pilih supaya dheweke bisa ngrampungake.

  2.   Nadia romero ngandika

    Halo, jenengku Nadia Romero, aku minangka mahasiswa pemasaran digital lan desain kaca web, aku arep takon karo sampeyan babagan proyek riset sing ditindakake ing kelas, matur nuwun. Aku ngenteni balesan cepetmu.

  3.   Sarah myers ngandika

    Setuju kanthi lengkap karo buku-buku sing ditampilake ing artikel iki, utamane karo Pride and Prejudice ^^

    Ana sawetara sing durung dakwaca lan aku nulis supaya bisa diwaca sanalika.

  4.   Juliet Michel ngandika

    Novel kapisan panulis Spanyol-Peru dianggep minangka salah sawijining conto prosa sing paling luar biasa sing menehi panulis kanggo menehi kritik marang tekanan masarakat sing nuwuhake individu kasebut. Vargas Llosa, setya kebebasan, sanajan dikritik dening sektor liya amarga panemu konservatif babagan kasunyatan, nyritakake babagan tumindak sing ngasorake para kadet tentara nalika latihan barak. Yen sampeyan seneng karo cathetan iki, sampeyan uga kasengsem ing: 10 buku supaya bisa dipercaya babagan katresnan maneh. 

  5.   Gustavo Woltmann ngandika

    Aku uga nyaranake novel pamitan Hemingway kanggo Arms, romansa sing tuwuh ing antarane para protagonis, prajurit lan wanita sing lara, mung apik banget karo pungkasan sing ora dikarepake.
    - Gustavo Woltmann.

  6.   JPC ngandika

    "Marianela". Benito Pérez Galdós.

bool (bener)