Katedral Segara Laut

Katedral Segara Laut

Buku Katedral Segara Iki minangka kaping pisanan pangarang, Ildefonso Falcones, dadi kondhang ing jagad sastra, dadi sukses ing antarane nasional lan internasional. Kasunyatan nyampur kasetyan lan dendam, katresnan lan pengkhianatan, uga unsur liyane sing mbatalake, nggawe dheweke misuwur.

Nanging babagan apa? Apa apik kaya sing dikandhakake? Wutah? Yen sampeyan kepengin weruh lan durung weruh adaptasi utawa maca buku, apa sing bakal dakkandhani bisa mbantu sampeyan ngilangi keraguan.

Sapa panulis buku La Catedral del Mar

Sapa panulis buku La Catedral del Mar

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ing Panulis buku La Catedral del Mar ora liya yaiku Ildefonso Falcones. Nyatane, jenenge lengkap yaiku Ildefonso María Falcones de Sierra. Dheweke dadi pengacara, nanging uga panulis Spanyol.

Novel pertamane yaiku Katedral Laut, ing taun 2006, nanging sejatine saben buku lan buku kasebut sukses dadi kesusastraan.

Falcones minangka putra pengacara lan ibu rumah tangga. Ing umur 17 taun, dheweke kelangan bapakne, lan tegese dheweke kudu nyerah karier olahraga, amarga dheweke dadi pembalap (uga juara junior Spanyol nalika mlumpat ing acara). Langkah sabanjure yaiku miwiti sinau ing Universitas, lan dheweke nindakake kanthi cara sing amba: sinau rong derajat: ing tangan siji, Law; ing liyane, Ekonomi. Nanging, dheweke nuli ngerti manawa jabatane ana ing Law, lan dheweke fokus ing karir iki nalika kerja ing aula bingo.

Lulus dadi pengacara, dadi panulis durung nyegah dheweke nerusake kerja dadi pengacara ing firma pengacara ing Barcelona. Kasunyatane, coba coba kabeh bebarengan. Lan kasunyatane yaiku novel pertama sing dijupuk kira-kira limang taun kanggo menehi titik pungkasan. Nanging, ing taun 2019 mula dingerteni, kanthi ngluncurake novel paling anyar, The Soul Painter, sing panganggit ngalami kanker usus besar, kanthi telung metastase.

Iki, ditambah karo ilang prestise sing diwenehake dheweke amarga dikatutake karo Keuangan kanggo buku-bukune, nyebabake sukses dheweke tiba.

Apa sing diarani buku Katedral Laut

Apa sing diarani buku Katedral Laut

Buku Katedral Laut ditemtokake ing Barcelona ing abad kaping XNUMX lan titik utamane yaiku konstruksi greja Santa María del Mar. Nanging, kaya dene buku liyane sing misuwur, kayata The Pillars of the Earth, yaiku sejatine tautan iki mung minangka konteks kanggo ngobrol babagan hubungane paraga sing melu, langsung utawa ora langsung.

Buku kasebut fokus ing penduduk distrik nelayan ing Ribera de Barcelona sing nyoba urip kanthi dhuwit lan gaweyane. Ing kana dheweke njupuk keputusan kanggo nggawe candhi Marian, sing paling gedhe sing saiki dingerteni, sing diarani Santa María del Mar.

Nalika nindakake prestasi kasebut, protagonis novel, Arnau Estanyol, berkembang, tuwuh lan ndeleng kepiye owah-owahan Barcelona. Bebarengan karo bapake, Bernat, dheweke minangka wong sing wis dirusak dening raja feodal sing njupuk kabeh barang saka dheweke.

Ing novel sampeyan bisa ndeleng kepiye carane dadi buronan dadi bangsawan, nanging uga kepiye mungsuh sing pengin ndeleng dheweke tiwas ing tangan Inkuisisi wiwit tuwuh.

Paraga utama

Komik Katedral Laut

Katedral Segara duwe akeh karakter sing, ing wektu tartamtu ing novel kasebut, dadi protagonis. Nanging, nyebutake kabeh pancen mokal, mula kita bakal menehi sampeyan sing dianggep paling penting novel.

  • Arnau Estanyol: Dheweke minangka protagonis buku sing ora dibantah. Dheweke tuwuh dadi warga independen Barcelona nanging ora ateges dheweke ora kudu nglawan ketidakadilan sing disakseni.
  • Bernat Estanyol: Dheweke bapakne Arnau.
  • Joan Estanyol: Dheweke yaiku sedulur Arnay, putra angkat Bernat.
  • Rama Albert: Pendhita Katedral. Iki minangka wong sing menehi pandangan Arnau sing luwih asor babagan ketidakadilan sing kedadeyan ing sekitar dheweke lan tumindak, ing sawetara cara, minangka swara nurani.
  • Francesca Esteve: Ibune Arnau. Dheweke pungkasane diperkosa lan nggawe dheweke dadi pelacur.
  • Aledis: Katresnan utama kanggo protagonis. Nanging, nalika pisah sawetara nalika, nalika Arnau bali, dheweke nemokake yen dheweke wis dadi pelacur miturut dhawuhe ibune.
  • María: Dheweke minangka garwane pertama Arnau.
  • Sahat: Watak iki penting banget kanggo Arnau amarga dheweke sing mbukak mripat kanggo kesejahteraan. Mesthi, dheweke iku budak.
  • Elionor: Garwa nomer loro lan pendhapa Raja.

Seri sing adaptasi karo buku kasebut

Seri sing adaptasi karo buku kasebut

Sampeyan kudu ngerti, ing 2018, khusus tanggal 23 Mei, Antena 3 wiwit nyiarake ing wektu prima (wiwit jam 22 wengi nganti tengah wengi) adaptasi saka buku Katedral Laut.

Iki mung kasusun saka 8 episode udakara 50 menit Lan sejatine sukses banget, amarga bab pertama mung udakara patang yuta pemirsa.

Saiki, kaya biasane, ana akeh bedane antarane seri Antena 3 lan buku kasebut. Contone, puzzles ing novel kasebut duwe 4 anak, lan ing seri kasebut mung duwe telu. Salajengipun, adegan ing ngendi Margarida nyakseni pecut budak Habiba uga ora ana ing buku kasebut.

Ana adegan liyane sing uga ora kedadeyan, nanging biyene menehi drama luwih akeh utawa kanggo nambah hubungan antara karakter kasebut. Nyatane, ana sawetara sing isih urip nalika tilar donya ing novel kasebut lan liyane sing beda banget karo akhire Ildefonso Falcones.

Dadi, saiki sampeyan wis ngerti akeh seluk-beluk buku Katedral Laut, saiki sampeyan kudu njupuk keputusan apa bakal diwaca utawa ora. Mesthine, sampeyan kudu ngerti manawa ana bagean liyane, Heirs of the Earth, sing diterbitake ing 2016. Kita ora ngerti yen bagean katelu bakal teka mengko, nanging buku kasebut bisa diwaca tanpa masalah amarga duwe wiwitan lan pungkasane. Apa sampeyan wis maca? Apa sampeyan mikir babagan iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.