Buku kanthi ujung paling apik

Satus taun kasepen

Kaping pirang-pirang, nalika ngobrol babagan literatur karo kanca lan sastra, tembunge kepengin weruh: "Buku iki dudu masalah gedhe, nanging luwih becik dibaca ing pungkasan." Lan nalika ana wong kepengin weruh, apa ana gunane buku yen asile ora menehi rasa apik ing cangkem? Apa resolusi bingkai wis overrated? Ayo goleki ing ngisor iki buku kanthi pungkasan sing paling apik Tinjauan kasebut diwiwiti kanthi ukara pungkasan saben wong.

Seratus Taun Kesepian, dening Gabriel García Márquez

Satus taun kasepen

Nanging, sadurunge tekan ayat pungkasan, dheweke wis ngerti yen dheweke ora bakal nilar ruangan kasebut, amarga wis diramal yen kutha kaca spion (utawa fatamorgana) bakal disapu angin lan dibuang saka memori wong ing wektu kasebut. ing ngendi Aureliano Babilonia nembé nulis gulungan, lan manawa kabeh sing ditulis ora bisa dibalekake wiwit saiki lan ing salawas-lawase amarga garis keturunan sing dikatutake dadi satus taun ora duwe kesempatan kaping pindho ing bumi.

Kanca lawasku minangka salah sawijining wong sing ngucapake ukara kasebut ing pitepangan nalika aku ngerti yen dheweke isih nganggo Satus taun kasepen ing tas. Ora suwe, aku uga wani nggawe crita babagan wong Buendía lan kutha Karibia Kolombia sing ilang kasebut Macondo. Dina konsultasi wit silsilah para tokoh ing diagram Google, ngubungake crita lan ngenteni pungkasane epik, ing bagean, negesake status karya agung crita saka kanca Gabo.

Ical karo Angin, dening Margaret Mitchell

Ical karo Angin dening Margaret Mitchell

"Aku bakal mikir babagan kabeh iki sesuk, babagan Tara. Ana ing kene bakal luwih gampang kanggo ngrampungake. Ya, sesuk aku bakal mikir babagan cara kanggo ngobrol karo Rhett. Pungkasane, sesuk dadi dina liya ”.

Kanthi ukara iki, musna Karo Angin, novel multi-sales anggitane Margaret Mitchell diterbitake ing taun 1936 lan diadaptasi kanggo bioskop ing taun 1939, tetep pungkasan mbukak kanggo bayangan sing maca sing ngetutake crita katresnan lan lara ati saka Scarlett O'Hara lan Rhett Butler, paraga sing dipeksa urip ing tengah Perang Sipil. Pitakonane yaiku: apa sampeyan mikir yen Scarlett pungkasane bakal golek cara kanggo mbalekake Rhett?

Kejahatan lan Hukuman, dening Fyodor Dostoevsky

Kadurjanan lan Ukuman

Nanging ing kene diwiwiti crita liyane, yaiku babagan nganyari maneh wong sing alon, proses regenerasi sing progresif, lakune kanthi bertahap saka jagad liyane menyang donya lan ilmu bertahap kasunyatan sing ora dingerteni. Ing kabeh iki, bakal ana materi narasi anyar, nanging crita kita wis rampung.

Sajrone karya Dostoevsky, sing maca uga nemoni setan Rodion Raskolnikov, sawijining siswa sing ing sawijining dina mutusake arep mateni rentenir lan nyolong kabeh dhuwit supaya bisa ngupayakake urip sukses sing dheweke percaya yen pantes. Lan sanajan ana narasi manawa akeh sing tetep nganggep rumit amarga gumantung karo pamirsa, karya kasebut isih ana ing acara kasebut kanthi seneng sing nyenengake sanajan ana crita sing nyenengake crita kasebut.

Apa sampeyan pengin maca maneh Kadurjanan lan Ukuman?

Pangeran Cilik, dening Antoine de Saint-Exupéry

Pangeran cilik dening Antoine de Saint-Exupéry

Priksa kanthi tliti supaya sampeyan ngerti cara ngenali, yen ing sawijining dina, liwat Afrika, sampeyan nyebrang ara-ara samun. Yen sampeyan liwat liwat, aja cepet-cepet, aku njaluk, lan mandheg sawetara, mung ing sangisore lintang. Yen bocah teka ing sampeyan, yen bocah iki ngguyu lan duwe rambut emas lan ora nate mangsuli pitakon sampeyan, sampeyan bakal langsung ngramal sapa. Apik banget karo dheweke! Lan dakkandhakake kanthi cepet manawa sampeyan wis bali. Aja ninggal aku sedhih banget!

Lan rampung siji saka karya sing paling dawa ing sejarah. Amarga kaya Saint-Exupéry sing mutasi dadi aviator sing ilang ing ara-ara samun, kita kabeh percaya ing jagad iki amarga bocah sing teka saka luar angkasa kanggo nganalisa masyarakat kita luwih apik tinimbang para ahli dhewe. Salah sawijining buku kanthi ujung paling apik, tanpa mangu-mangu.

Wacan Pangeran cilik?

Ana Karenina, dening León Tolstoy

Anna Karenina

Nanging ing dina iki, uripku, apa wae sing bakal kedadeyan, ora bakal ana akal maneh, ora bakal ana artine kaya saiki, nanging saben wayahe bakal duwe rasa sing ora diragukan. mupangate, sing daksenengi.

Sanajan ana edhisi pertama sing nggawe perselisihan antarane Tolstoy lan penerbit, pungkasane wektune negesake manawa asil saka salah sawijining karya sastra Rusia sing hebat. Tekad Vronsky, sing kepengin mati sawise bunuh diri Anna Karenina, kanthi fokus ing urip sing luwih gampang lan nuwuhake niyat paling apik liwat putri protagonis, dadi asil sing luwih sukses.

Reeds and lempung, dening Vicente Blasco Ibáñez

Reeds lan lendhut

Lan nalika tangisane Paman Tòni nyenyet nalika esuke kaya tangisan sing ora kepenak, La Borda, nyawang bapake kanthi punggung, nyedhaki pinggir kuburan lan ngambung sirahe sing ringkes karo ciuman sing murup, semangat banget, katresnan, tanpa ngarep-arep, wani, sadurunge misteri pati, kanggo pisanan ngumumke rahasia urip.

Segitiga sing dibentuk dening Tonet, Neleta lan La Borda ing Reeds lan lendhut Dipungkasi kanthi tiwase Tonet lan tujuane adhine angkat kanggo ngakoni rahasia sing ditindakake sajrone novel kasebut.

La Regenta, dening Leopoldo Alas Clarín

Bupati

Sawise nutup, dheweke was-was yen krungu ana ing kana; dheweke meksa pasuryan ing gerbang lan nyawang mburi kapel, ndeleng ing peteng. Ing sangisore lampu, dheweke mbayangake ndeleng bayangan sing luwih gedhe tinimbang kaping liyane ... Banjur dheweke narik kawigaten maneh lan keprungu rame kaya desahan sing lemes, kaya nggrundelUtawa, dheweke mlebu lan ngakoni Bupati sing kecewa. Celedonio ngrasakake kepinginan sengsara, penyimpangan kekarepan hawa nafsune: lan supaya bisa ngrasakake rasa seneng sing aneh, utawa kanggo mbuktekake manawa dheweke seneng, dheweke mbungkukake rai sing njijiki Bupati lan ngambung lambe. Ana urip maneh nyuwek kabut saka delir sing nyebabake nauseas. dipercaya ngrasakake weteng lancip saka kodhok ing cangkeme.

Dadi, Ana, protagonis saka Bupati, tundhuk marginalisasi dening masarakat saka Lawas, papan kasebut ing propinsi-propinsi sing Clarín nyritakake salah sawijining kritik kanggo masarakat La Restauración.

Apa kanggo sampeyan, buku sing duwe ujung paling apik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)