Buku kanggo maca ing sawetara jam

tempo fugit dadi

Yen sampeyan ora duwe wektu, ora bakal dadi alesan maneh sing sampurna yen ora maca. Kita wis nyiyapake dhaptar kanggo paling ora 5 judhul buku apik sing sampeyan uga bisa maca ing sawetara jam. Paling akeh sampeyan butuh sore. Iki minangka artikel sampurna sing bisa diwaca saiki ing akhir minggu yen ngaso sawetara jam maneh saben dina.

Dheweke bakal njupuk sampeyan wektu cendhak ... Sampeyan bakal ngombe!

"November" dening Gustave Flaubert, cocog kanggo sing paling romantis

  • Sinopsis: Flaubert nulis ing wulan November 1842, nalika umure lagi rong puluh taun. Dielingi novel sing nutup produksi pemuda Flaubert (ditandhani karo karya iki lan dening Kenangan wong edan), kita ngadhepi bildungsroman sentimental asli, novel inisiasi katresnan sing ngagetne, sing njelajah mekanisme sing alus isme atraksi erotis lan getun sing dipicu dening sesambungan jina lan sisih sesambetan hasrat manungsa. Ing novel iki, ketagihan diwaca, lan lelungan sing nyenengake kanggo ningkatake semangat, bocah lanang, ing endi kita bisa ndeleng Flaubert dhewe sing nggambarake, tapa sajrone wanita mlaku-mlaku (kalebu Marie, pelacur sing dheweke miwiti rahasia saka daging , lan dheweke uga, ing bagean sing padha, "wanita malaikat lan ora bisa disentuh, lan wanita fatal sing bersenjata karo erotisme sing ngrusak" ujare Lluís Mª Todó). November bisa uga minangka babad asli obsesi katresnan, karo Flaubert enom dadi protagonis. Novel iki, sing ora diterbitake Flaubert nalika isih urip, nanging sing asring dielingi karo rasa tresna khusus, minangka dissection trampil ing jagad katresnan, ing endi karep lan kasengsaran sing ana gandhengane dianalisis, sing jerone psikologis wis mbayangake gaya mbesuk bisa. Apa "Madame Bovary" o "Pendidikan sentimental".
  • Cacahing kaca: 144.

november

"Antikristus" dening Amélie Nothomb, sing paling tragis lan dramatis

  • Kepiye? Blanche ketemu Christa ing Universitas Brussels. Kalorone umure nembelas taun, Blanche sepi, isin lan ora aman, Christa sumunar karo bakat ngrayu lan ora sopan. Rapat kepribadian kasebut bisa nyebabake persahabatan sing tetep, nanging dadi jalur manipulasi, penyalahgunaan, lan penghinaan kanggo Blanche, sing mutusake mbrontak. Antichrista, tragisomedi inisiatif babagan ketergantungan emosi remaja lan refleksi babagan kerentanan, penderitaan lan pangarep-arep saka tanah sing ora ana wong liya sing dununge ing antarane bocah lan nom.
  • Nomer kaca: 131.

Amelie_Nothomb___Antikristus

"Ora ana warta saka gurb" dening Eduardo Mendoza, kanggo sing paling mesem

  • Argumentasi: Buku kasebut nyritakake babagan nggoleki alien (Gurb) sing wis ilang, sawise nggunakake tampilan Marta Sánchez, ing kutha Barcelona. Narator kasebut dudu Gurb, nanging wong asing liya sing ngetutake sawise dadi Count-Adipati Olivares, sanajan penampilane ganti nalika plot terus maju, dadi karakter kayata Miguel de Unamuno, Paquirrín, Isoroku Yamamoto, Adipati Kent utawa Alfonso V de León, lan buku harian sing dadi pandhuan narasi. Protagonis miwiti crita kanthi ide lan target sing owah nalika dheweke ganti adaptasi karo cara urip ing planet iki. Lumrahe crita iki sindiran lan paradoks. Panulis ngowahi kutha sing ora masuk akal lan saben dinane dadi adegan karnaval sing mbukak pasuryan sejatine manungsa kutha saiki lan kesadharan artistik saka panulis.
  • Cacahing kaca: 143.

ora ana warta-saka-gurb

"Pambrontakan ing tegalan" dening George Orwell, kanggo wong-wong sing pengin ngerti babagan politik saiki

  • Sinopsis: Kritik tumrap masarakat totaliter, gumun banget nalika ana dongeng alegori sing cerdas. Kewan ing peternakan Jones munggah nglawan sing duwe manungsa lan dikalahake. Nanging pemberontakan kasebut bakal gagal amarga perseteruan lan rasa cemburu muncul ing tengah-tengahe, lan sawetara sing ana gandhengane karo bendarane sing digulingake, ngiyanati identitas dhewe lan kepentingan kelas. Sanajan Pambrontakan Farm dikatutake minangka sindiran kejam saka stalisme, karakter universal pesen kasebut ndadekake buku iki analisis luar biasa babagan korupsi sing nyebabake kekuwatan, diatribe murka nglawan totaliterisme apa wae lan pamriksan manipulasi sing ditindakake kasunyatan sejarah nalika transformasi politik.
  • Cacahing kaca: 144.

kraman-ing-peternakan-9788499890951

"Liyane corak" dening Henry James, kanggo sing paling medeni lan seneng banget

  • Argumentasi: Pamaréntah rawuh ing perawatan bocah loro ing omah gedhong Victoria lawas. Wiwitane tugas sing kepenak bakal malih dadi kahanan ngipi elek. Bocah-bocah kasebut kena pengaruh saka wektu sing kepungkur, yaiku pamrentah sadurunge, Miss Jessel, lan Peter Quint, pelayan lan pelayane (paman bocah-bocah kasebut) duwe hubungan sing surem. Bisa dianggep ana pelanggaran tartamtu. Urip karo pamrentah lan pati sabanjure nyebabake tandha ora bisa ilang. Protagonis crita kasebut, nalika nyoba nulungi bocah-bocah kasebut, mula ngerti penampakan memedi saka pamrentah sadurunge, sing tilar donya kanthi kahanan sing aneh, bocah-bocah lan pamrentah liwat.
  • Nomer kaca: 204.

Liyane + ganti + kacang +

Kita njamin, apa wae sing dipilih, sampeyan bakal kecanthol lan sampeyan bakal rampung sajrone sawetara jam. Kurang wektu ora nyegah sampeyan maca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)