Julio Llamazares: buku sing ditulis

Buku Julio Llamazares

Sumber foto Julio Llamazares: Buku: Acescritores

Julio Llamazares Dheweke minangka salah sawijining panulis sing misuwur ing Spanyol, nanging ora mung amarga peran minangka panganggit, nanging uga panulis naskah film lan pujangga Spanyol. Buku Julio Llamazares wis akeh wiwit dheweke miwiti karir ing serat, utamane ing genre puisi, narasi lan notebook travel.

Panulis 'Hujan Kuning' utawa 'Moon of Wolves' duwe akeh buku kanggo menehi penghargaan. Lan apa sing bakal dituduhake sabanjure.

Sapa Julio Llamazares

Sapa Julio Llamazares

Sumber: Huffpost

Kaping pisanan, sampeyan pengin sampeyan ngerti sapa Julio Llamazares. Jeneng lengkap Julio Alonso Llamazares, lair ing Vegamián, a aku wis bisa ngilang saka León. Ing kana, bapake, Nemesio Alonso, kerja dadi guru sadurunge waduk Porma ngrusak kutha kasebut.

Kasunyatane, Julio Llamazares kudune ora lair ing Vegamián, amarga kulawargane kalebu La Mata de Bérbula. Nanging, nasib wis nyiapake papan liya kanggo lair.

Sawise Vegamián ilang, kabeh kulawarga pindhah menyang Olleros de Sabero lan ing kana dheweke urip nalika isih cilik, mlaku-mlaku ing kutha iki lan Sabero.

Sanajan Studi Julio Llamazares fokus ing Hukum, lan dheweke lulus saka karir iki, sing sejatine pungkasane dheweke ninggali tugas sing ditindakake lan mutusake kanggo ngaturake awake dhewe kanggo jurnalisme nulis, televisi lan radio ing Madrid. Kutha sing saiki sampeyanenggoni.

Penampilan pertama dadi penulis yaiku ing taun 1985, nalika 'Luna de lobos' diterbitake. Karya iki wiwit ditulis ing taun 1983 lan rong taun sabanjure, dheweke ndeleng cahya kanthi kritikus sing apik banget (kudu dielingi manawa minangka salah sawijining karya penulis sing penting). Telung taun mengko, ing taun 1988, dheweke nerbitake buku nomer loro, 'The Yellow Rain', kanthi sukses sing padha.

Kaloro karya kasebut dadi finalis kanggo Hadiah Nasional Sastra ing genre narasi. Nanging, dheweke ora mung finalis utawa sing menang penghargaan.

Contone, ing taun 1978 dheweke menangake Penghargaan Antonio González de Lama; ing taun 1982 Hadiah Jorge Guillén lan setaun sabanjure Hadiah Icarus. Ing 2016, dheweke dadi finalis kanggo Castilla y León Critics Award kanggo 'Beda cara ndeleng banyu'.

Kanggo karir jurnalistik dheweke nampa El Correo Español-El Pueblo Vasco Award Journalism (1982) utawa International Critics Week Award ing Cannes International Festival.

Buku dening Julio Llamazares

Buku dening Julio Llamazares

Sumber: otrolunes.com

Buku nyata pisanan sing diterbitake Julio Llamazares yaiku ing taun 1985. Novel. Nanging, sadurunge tanggal kasebut dheweke wis nggawe langkah kaping pisanan kanthi crita, El entierro de Genarín, ing taun 1981.

Sing wis maca panulis ujar kaya ngono cara nulise raket banget, dheweke nggunakake tembung sing konkrit lan pas, lan sing khas ditrapake kanthi deskripsi sing rinci lan tliti. Yaiku, tembung kasebut ora abot, nanging gunakake tembung sing sampeyan butuhake kanggo menehi katrangan babagan karakter kasebut.

Nanging, Julio Llamazares dhewe ujar manawa dheweke duwe visi puisi, lan yen kita ndeleng geguritan sing ditulis, dibandhingake karo genre liyane, mula ora ana gunane.

Sejatine dheweke wis ngerti carane menehi puisi kasebut ing cara nulis, utamane cedhak karo bumi, niru manungsa kanthi alam. Mungkin sampeyan dadi luwih kepenak nulis literatur lelungan (iki minangka salah sawijining buku pungkasan sing diterbitake).

Lan iku Julio Llamazares wis nerbitake buku kanthi genre sing beda-beda, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki.

Narasi

Iki minangka genre pertama Julio Llamazares ngenalake awake dhewe lan dheweke ora nindakake kanthi ala yen kita nganggep manawa akeh bukune wis sukses nalika dirilis.

  • Penguburan Genarín (1981), crita cekak
  • Wulan srigala (1985), novel.
  • Udan kuning (1988), novel.
  • Adegan film bisu (1994), crita cekak.
  • Ing tengah-tengah (1995), crita.
  • Telung crita nyata (1998), crita.
  • Wisatawan ing Madrid (1998), crita.
  • Langit Madrid (2005), novel.
  • Semono uga semangat kanggo apa-apa (2011), crita.
  • Tangise San Lorenzo (2013), novel.
  • Beda cara ndeleng banyu (2015), novel.

Puisi

Ing kasus iki panulis ora duwe kaya ing narasi, amarga mung ana rong buku sing kalebu koleksi puisi sing diterbitake.

  • Lambene lembu (1979).
  • Memori salju (1982).

Kolaborasi pers

Kolaborasi jurnalistik yaiku artikel opini utawa laporan. Sanajan kayane wis nulis sethithik, nyatane saben judhule kalebu pirang-pirang taun. Contone, Babia nyakup kabeh artikel sing diterbitake ing taun 1986 nganti 1991. Ing kasus Ora Ana sing ngrungokake, iki minangka kompilasi taun 1991 lan 1995. Pungkasane, Antarane asu lan serigala kita bakal duwe kompilasi wiwit 1991 nganti 2007.

Elinga yen wiwit 1995 novel, crita cekak lan jinis karya liyane tegese aku ora duwe wektu kanggo kolaborasi.

  • Ing Babia (1991).
  • Ora ana sing ngrungokake (1995).
  • Antarane asu lan serigala (2008).

Memori salju

travel

Sastra lelungan minangka salah sawijining sing paling disenengi panganggit, utamane amarga nggabungake eksistensi manungsa karo alam lan menehi alat kanggo sinau luwih akeh babagan lahan sing kita lakoni.

Mangkono, kita bisa ndeleng akeh buku sing ditulis miturut pengalamane dhewe, minangka babad wisata utawa lelungan sing ditindakake.

Genre iki minangka publikasi paling anyar kanggo kabeh buku Julio Llamazares.

  • Kali sing lali (1990).
  • Trás-os-Montes (1998).
  • Duero Notebook (1999).
  • Mawar Watu (2008).
  • Atlas imajiner Spanyol (2015).
  • Perjalanan Don Quixote (2016).
  • Mawar kidul (2018).
  • Musim semi ekstremadura (2020).

Skrip film

Yen sampeyan ndeleng skrip sing ditulis, kita bisa nyorot Luna de lobos, sing sejatine novel dhewe. Adaptasi dadi tanggung jawabe ing skrip. Kajaba iku, suwene pirang-pirang taun dheweke duwe kesempatan kanggo nduduhake kemampuane dadi skrip ing pirang-pirang film.

Kita ninggalake ing ngisor iki.

  • Potret Panen (1984).
  • The filandón (1985).
  • Wulan srigala (1987).
  • Sumber umur (1991).
  • Atap jagad (1995).
  • Kembang saka jagad liya (1999).
  • Ing Puji Jarak (2009).

Apa sampeyan wis maca buku saka Julio Llamazares? Apa sampeyan mikir Kandhani pendapat sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.