Bukune Julia Navarro

Bukune Julia Navarro.

Bukune Julia Navarro.

Buku Julia Navarro minangka "boom" ing web. Iki ora aneh, kita lagi ngadhepi salah sawijining panulis sastra Spanyol kontemporer sing paling luar biasa. Dheweke uga dikenal amarga karir jurnalisme sing jembar; Sajrone karir 35 taun, dheweke kerja ing perusahaan komunikasi sing prestisius banget ing Spanyol. Antarane, Cadena SER, Cadena Cope, TVE, Telecinco lan Europa Press.

Umume bukune Julia Navarro asale saka investigasi jurnalistik. Amarga alesan iki, kolumnis kayata David Yagüe saka XX abad (2018), debat manawa karya kasebut cocog karo genre novel sejarah kasebut. Ing babagan iki, panulis Madrid ujar: "Aku nulis crita sing pengin dak tulis. Aku duwe ide lan saiki daklakoni. Nanging ing wektu kasebut aku ora mikir babagan sing maca, nanging mung babagan sing pengin dakkandhani ».

Sintesis pustaka Julia Navarro

Urip pribadi

Lair ing Madrid (1953), Julia Navarro bola-bali ngakoni yen impene dadi penari. Dheweke malah sinau ballet nganti umure 17 taun, nanging pungkasane dheweke ngetutake lakune bapake, wartawan Fernando Navarro. Yale. Dheweke nikah sawise ngrampungake latihan universitas karo kolega, Fermín Bocos, tanggal 16 April 1983, karo dheweke duwe anak wadon.

Karir sastra

Wiwitane ing investigasi jurnalistik pas karo tahap Transisi Spanyol. Kanthi cara sing padha, Navarro nganggo literatur liwat macem-macem karangan jurnalistik nganti diterbitake novel pertamane ing taun 1997, Persaudaraan Kafan Suci. Buku iki pungkasane bakal dadi peringkat ing antarane para penjual sing paling apik ing Eropa lan diterjemahake menyang pirang-pirang basa.

Navarro nerangake ing sawijining wawancara karo José Fajardo saka El Mundo (Februari 2018) kepiye kedadeyane genesis sastrane:

"Minangka ketepakan: novel kasebut diilhami dening crita sing dakwaca kanthi tepat ing koran iki, babagan kematian ilmuwan Walter McCrone, sing wis nyelidiki Kafan Turin. Kontroversi babagan apa sing bener utawa sing salah nggawe lampu bohlam kanggo aku. Dheweke wis nerbitake buku babagan politik lan esai, nanging dheweke ora yakin manawa penerbit seneng. Aku sing pertama kaget nalika nampani resepsi sing gedhe tenan".

Buku jurnalistik

  • Kita, transisi (1995).
  • 1982 - 1996, antarane Felipe lan Aznar (1996).
  • Kiwa sing teka (1998).
  • Presiden Madam (1999).
  • Sosialisme anyar, visi José Luis Rodríguez Zapatero (2001).

Novel Julia Navarro

Loro saka Persaudaraan Kafan Suci (1997), dhaptar novel karya Julia Navarro rampung kanthi judhul ing ngisor iki:

  • Injil lempung (2005).
  • Getihé wong-wong sing ora dosa (2007).
  • Kandhani sapa sejatine aku (2010).
  • Fire, aku wis mati (2013).
  • Crita wong ala (2016).
  • Sampeyan ora bakal mateni (2018).

Persaudaraan Kafan Suci (1997)

Kutha Turin gempa karo sawetara geni. Banjur, Marco Valoni (profesor Sejarah Seni sing misuwur) curiga manawa dheweke ngrancang nyolong Kafan Suci. Profesor kasebut dikancani karo kanca-kancane Piedro, Giuseppe, Antonio, Sofía lan Minerva. Banjur, ing paralel, Ana, sawijining jurnalis sing kepengin banget karo kedadeyan sing ana gandhengane karo kebakaran, katon.

Julie Navarro.

Julie Navarro.

Análisis

Ing novel iki, Julia Navarro nduduhake ilmune babagan perkara agama. Wacana sing nuduhake raja, ksatria, panguwasa sing ngisin-isini, para abdi, lan rakyat umum pancen apik lan digawe kanthi apik. Keuntungan gedhe saka panulis yaiku sing ana gandhengane sanajan kerapatan informasi sing ditangani.

Narasi kasebut kanthi cara bunder, kanthi kedadeyan saka jaman kepungkur dijelasake sejajar karo tumindak jaman saiki. Panulis nyampur fiksi kanthi gaya crita peteng sing rada cair lan dinamis sajrone 526 kaca buku kasebut. Yen ora ana curiga, intrik, pati lan giliran sing ora dikarepake, utamane ing pungkasan.

Injil lempung (2005)

Crita kasebut fokus ing panemuan sing diumumake dening Clara Tannenberg ing kerangka kongres arkeologi. Pratelan kasebut kasebut gegayutan karo panemuan kasebut - kanthi basis ilmiah - tablet patriark Abraham. Isine bakal mbukak bagean penting banget babagan Penciptaan Ilahi, acara ing Babel lan Banjir Universal.

Tannenberg pengin nerusake penggalian kanggo nggedhekake investigasi, nanging ora gampang. Sepisanan, jaman mbiyen mbah kakung sing kuat, sing mesthi ngrusak prestise kulawarga. Amarga alesan iki, sawetara wong katon gelem mateni dendam. Luwih, konteks sejarah Perang Dunia II lan ancaman terus-terusan para pedagang seni luwih rumit.

Struktur narasi

Novel iki kasusun saka telung bagean interlocking. Kapisan minangka akun panaliti babagan kedadeyan Perang Salib Cathar. Sinau babad panaliti dening Profesor Arnaud ing tengah-tengah Nazi Jerman minangka obyek saka bagean nomer loro. Pungkasan, sawijining organisasi kanthi fitur radikal mirip banget karo al-Qaeda lan Negara Islam mlebu ing adegan kasebut, sing tujuane kanggo nggayuh fundamentalisme Muslim.

Miturut Julián Pérez Porto, saka portal kasebut Geguritan Jiwa (2020), "ora bisa ditolak manawa buku iki minangka conto fiksi sing jelas kanthi beban. Iki ora khas paling apik penjual sing nggunakake serangkaian sumber daya hackney lan tema sing dadi alesan sederhana kanggo menehi petualangan sing nyenengake ". Kajaba iku, umume ulasan buku kasebut nggambarake pendirian Navarro gegayutan karo ancaman Islamisme radikal ing Kulon.

Kandhani sapa sejatine aku (2010)

Wanita sugih ngubungi wartawan Madrid Guillermo Albi kanggo njlentrehake mbah kakunge, Amelia Garayoa. Wiwitane, mung dingerteni yen dheweke pisah karo bojone lan putrane nalika dheweke mlayu karo komunis Prancis nalika perang sipil Spanyol. Nalika wartawan kasebut mlaku-mlaku ing macem-macem negara sing nindakake wawancara sing mbukak, pasthi sing kebak katresnan, penganiayaan lan spionase bakal dicethakaké.

Konteks sejarah

Ing wiwitan, urip Amalia nuduhake Revolusi Rusia taun 1917. Banjur tumindak kasebut pindhah menyang Perang Sipil Spanyol (1936-1939). Banjur, Night of Broken Glass disebutake nalika Nazi nyerang papan pangibadah sing akeh banget (1572), toko (7000) lan kuburan Yahudi. Uga, analepis digawe saka akibat saka Perang Gedhe sawise matine Archduke saka Kekaisaran Austro-Hongaria.

Kanthi cara sing padha, plot spionase nalika perang donya lan mengko ing Perang Dingin diterangake. Navarro kanthi kejam mbabarake siksaan sing ditindakake dening USSR, uga kesusahan ing kamp konsentrasi kanggo wanita. Pungkasan, ana diskusi babagan Gugur Tembok Berlin lan reuni Jerman.

Fire, aku wis mati (2013)

Karya iki dadi crita umum babagan kulawarga Zaid, keturunan Palestina, lan Zucker, asale saka basa Ibrani. Miriam Miller, sawijining pekerja LSM enom, tanggung jawab nyritakake kedadeyan ing Zaid. Amarga alesan iki, dheweke menyang Yerusalem kanggo nglumpukake informasi babagan pemukiman kasebut.

Ing kana, dheweke ketemu Ezekiel Zucker, wong tuwa Ibrani sing sugih, sing yaiku wong tuwa saka wong sing pancen pengin ditemokake Miller. Wong Israel banjur ngeling-eling kedadeyan kulawargane, kalebu kedadeyan sing ana gandhengane karo Holocaust lan pamindhahan wong-wong Yahudi Jerman. Kanthi cara iki, narasi kasebut dicritakake karo crita sing ana gandhengane sajrone konflik sejarah sing nyebabake tragedi lan kasusahan ing kalorone.

Kutipan Julia Navarro.

Kutipan Julia Navarro.

Nyemak

En Fire, aku wis mati, Navarro mbabarake kanthi cara sing paling objektif bisa uga akeh aspek babagan konflik Israel-Palestina. Iki nyedhiyakake rong kulawarga sing ana gandhengane karo tresno, nanging kanthi bayangan tetep adoh amarga warisan etnis lan budaya. Yen paseduluran minangka bandha sing ora bisa diukur sing bisa ngatasi intoleransi sing disebabake dening agama lan politik.

Critane bajingan (2016)

Thomas Spencer minangka wong Amerika isin karo keturunan Hispanik sing terus konflik karo sedulure. Akibate, dheweke nggawe prilaku patologis mbebayani banget kanggo awake dhewe lan ing sakiwa tengene. Pungkasane, level duraka sing ora diduga ing wiwitan mula bisa ditindakake, sanajan logis yen kedadeyan kasebut ditindakake.

Ing novel iki, Navarro modifikasi gaya narasi sing biasa lan asring ngenalake pamikiran sing protagonis kanthi ide sing padha.. Nalika piala kasebut kapacak, crita kasebut kedadeyan ing macem-macem kutha ing Inggris, Amerika Serikat lan Spanyol. Kanthi lumaku prastawa, sing maca pungkasane dadi wong cilik sing kepengin banget dharah, ahli ilmu alam saka Spencer.

Analisis saka Sampeyan ora bakal mateni (2018)

Crita kasebut fokus ing sekelompok kanca --Fernando, Marvin, Catalina lan Eulogio - kepengin lunga saka Spanyol kanthi Francoisme. Nalika negara Iberia dicelupake ing alam semesta paralel sawise Perang Dunia II.

Petualangan para kanca nggawa dheweke menyang macem-macem papan ing saindenging planet kasebut, nanging mesthi ana hubungane. Tautan sing ora katon lan kuat iki nyebabake puteran sing ora dikarepake sing nyebabake kahanan sing durung mesthi nganti pungkasan teks. Iki minangka karya reflektif, ing endi sing maca diadhepi karo sifat - kontemplatif utawa aktif - eksistensine dhewe.

Anugrah Julia Navarro

Julia Navarro ngakoni manawa dheweke seneng banget karo tulisan Tolstoy lan Balzac ing sawetara acara. Saka kana, kecenderungan njlimet karakter sing bisa njlentrehake sawetara periode sejarah dingerteni, uga komponen costumbrista narasi kasebut. Sanajan panulis Madrid ora nate nglamar kontes sastra, nanging para pamiarsa nggawe dheweke nampa sawetara penghargaan. Ing ngisor iki sawetara:

  • Quéleer Award kanggo novel Spanyol paling apik ing taun 2004 kanggo Persaudaraan Kafan Suci.
  • Silver Pen Award saka Bilbao Book Fair 2005.
  • Award Pamaca Toko Buku Crisol 2005.
  • Luwih akeh Music tinimbang Buku Award 2006.
  • Penghargaan CEDRO 2018.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.