Buku-buku Javier Marías sing ditulis ing kariré

Javier Marias

Sumber foto Javier Marías: RAE

Ing dina Minggu, 11 September 2022, kita nemokake warta sing panulis Javier Marías wis seda. Kathah pandherekipun pena ingkang sampun nyumurupi kadospundi buku-buku Javier Marías dados yatim piatu.

Apa sampeyan pengin ngerti jumlah sing wis ditulis? Yen sampeyan wis maca siji lan seneng, saiki wektune kanggo njaga karyane kanthi maca buku liyane. Kang? Kita rembugan ing ngisor iki.

Apa sampeyan kudu ngerti babagan Javier Marias

Javier Marias Franco lair taun 1951 ing Madrid. Sadawane uripe Dheweke wis dadi panulis, penerjemah lan editor, uga dadi bagean saka Royal Spanish Academy, ing kursi 'R', wiwit taun 2008. Putra saka rong panulis, Julián Marías lan Dolores Franco Manera, dheweke isih cilik ing Amerika Serikat nanging lulus ing Filsafat lan Surat saka Universitas Complutense Madrid.

Ing kulawargane ana akeh "lintang"". Contone, adhine yaiku Fernando Marías Franco, sejarawan seni; o Miguel Marías, sedulur liyane, minangka kritikus film lan ekonomi. Pakdhene ya iku pembuat film Jesús Franco Manera, lan seduluré wis ngetutake dalan kuwi, Ricardo Franco.

Novel pisanan sing ditulis yaiku The Domain of the Wolf.. Dheweke rampung ing taun 1970 lan diterbitake setaun sabanjure. Minangka asil saka iki, dheweke wiwit nulis novel sing digabungake karo karya terjemahan uga profesor Sastra utawa mbantu pamane lan ponakane nerjemahake utawa nulis naskah (malah muncul minangka tambahan ing film-film kasebut).

Minangka karir sastra njupuk mati, lan piyambakipun pikantuk penghargaan kanggo iku, kang luwih fokus ing dheweke. Lan iku, ing saindhenging kariré, buku-bukune wis diterjemahake menyang 40 basa lan diterbitake ing 50 negara.

Sayange, radhang paru-paru sing wis suwe saya seret amarga Covid Dheweke mungkasi uripe tanggal 11 September 2022. Ing memori dheweke ana buku-buku sing diterbitake minangka penulis.

Buku dening Javier Marías

Javier Marías wis dadi panulis sing cukup produktif ing pangertèn sing wis diterbitake cukup sawetara karya. Nyatane, kita bisa dibagi dadi sawetara klompok amarga penulis ora mung fokus ing siji genre.

Khusus, saka dheweke sampeyan bakal nemokake:

Novelas

Kita miwiti karo novel amarga penulis paling dikenal kanggo iki. Wiwit dheweke miwiti karir minangka panulis, dheweke wis nulis sawetara lan sejatine sampeyan bakal duwe pilihan ing antarane kabeh.

  • Domain saka serigala.
  • Nglintasi cakrawala.
  • Raja jaman.
  • Abad iki
  • Wong sing sentimental.
  • Kabeh nyawa.
  • ati dadi putih
  • Sesuk ing perang mikirake aku.
  • Jaman mburi ireng.
  • Wajahmu sesuk.
  • The crushes.
  • Iki carane ala diwiwiti.
  • Pulo Bertha.
  • Thomas Nevinson.

Dongeng

Genre sastra liyane sing ditulis yaiku crita. Nanging kita ora ngomong babagan crita bocah-bocah (ana liyane mengko) nanging crita kanggo wong diwasa, crita cekak sing bakal nggawe sampeyan mikir babagan apa sing nembe diwaca. Iki kabeh sing ditulis (ora akeh).

  • Nalika padha turu.
  • Nalika aku mati
  • Sifat ala.
  • Sifat ala. Ditampa lan ditrima crita.

karangan

Kaya sing wis dingerteni, karangan sejatine minangka karya sastra cekak kanthi prosa. Tujuwan kasebut ora liya mung kanggo ngrampungake topik umum nanging tanpa dadi risalah, nanging minangka pendapat penulis babagan perkara tartamtu.

Ing kasus iki, Javier Marías wis ninggalake kita sawetara.

  • crita unik.
  • urip ditulis.
  • Wong sing kaya ora pengin apa-apa.
  • Goleki.
  • Faulkner lan Nabokov: loro master.
  • Tapak sikil kasebar.
  • Wellesley's Don Quixote: cathetan kanggo kursus ing taun 1984.
  • Antarane kalanggengan lan tulisan liyane.

Sastra bocah

Kita ora bisa ngomong yen dheweke njupuk akeh buku anak. Nanging dheweke nyoba kanggo ndeleng kepiye balapan kasebut.

Buku bocah siji-sijine irah-irahane Ayo goleki aku, saka penerbit Alfaguara. Dheweke diterbitake ing 2011 lan ora ana crita maneh kanggo pamirsa bocah.

Artikel

Saliyane dadi panulis, Javier Marías uga dadi kolumnis lan nerbitake macem-macem artikel ing macem-macem editorial, kayata Alfaguara, Siruela, Aguilar... Kabeh mau bisa ditemokake kanthi gampang lan minangka teks cilik sing ora boroske.

Translations

Javier Marías ora mung nulis, dheweke uga nerjemahake buku dening penulis asing liyane. Sing pisanan sing diterjemahake yaiku ing taun 1974, The Withered Arm and Other Stories, dening Thomas Hardy. Buku-buku dening Robert Louis Stevenson, Willam Faulkner, Vladimir Nabokov, Thomas Browne utawa Isak Dinesen, antara liya, wis liwati.

Bener, buku kasebut dudu buku dening Javier de Marías, nanging duwe sentuhan amarga, nalika nerjemahake, penerjemah mesthi "nampung" sethithik babagan sejarah.

Buku apa karya Javier Marías sing disaranake?

Yen sampeyan durung maca apa-apa dening Javier Marías nanging, kanthi seda, dheweke dadi penulis sing pengin sampeyan kenal liwat karya-karyane, buku-buku sing disaranake yaiku:

Wajahmu sesuk. Demam lan uncalan

mriyang lan mbalang buku

Ing novel iki sampeyan bakal ketemu Jacques. Dheweke wis bali menyang Inggris sawise marriage gagal. Nanging, ana, Sampeyan bakal nemokake manawa sampeyan duwe kekuwatan: ndeleng masa depan wong.

Kanthi kekuwatan anyar iki, klompok sing ora dijenengi menehi tandha kanggo M16, Layanan Rahasia Inggris ing Perang Donya II. Tugas sampeyan yaiku ngrungokake lan nggatekake wong kanggo mutusake yen dheweke bakal dadi korban utawa algojo. Yen bakal urip utawa mati.

Domain saka serigala

Buku dening Javier Marías The dominions of the wolf

Iku novel pisanane lan, mesthi, iku kudu ing dhaftar iki. Ing dheweke sampeyan bakal nemokake dhewe ing taun 1920-an nganti 1930-an. Ing protagonis iku Amerika lan nyritakake lelakone kulawarga.

Ati dadi putih

Ati dadi putih

Iki bisa digunakake iku salah siji sing paling penting saka Javier Marías. Ndhuwur kabeh amarga Iki minangka salah siji sing entuk dodolan paling dhuwur ing kariré.

Ing dheweke sampeyan bakal duwe pacar lan bulan madu minangka protagonis, crita sing ora kaya apa lan sing bakal kaget nalika sampeyan miwiti maca.

Sesuk ing perang pikiren aku

Buku iki kebak obsesi, pati, kegilaan lan liya-liyane sing ora bakal kita ungkapake. Ing kono sampeyan bakal ketemu Marta, wong wadon sing, sawise wiwit kroso ala, mati ing amben karo Víctor, penulis skenario lan panulis sing kekasih, lan anak-anake ing kamar turu sabanjuré.

Apa sampeyan menehi saran luwih akeh buku dening Javier Marías sing kudu diwaca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.