Buku Haruki Murakami paling apik

Buku Haruki Murakami paling apik

Putrane saka loro wong sing seneng sastra, Haruki Murakami (Kyoto, 1949) bisa uga dadi Panulis paling misuwur ing Jepang ngluwihi segara. Amarga pengaruh saka seni lan budaya ing sisih Kulon, alesan sing mbedakake dheweke karo pangarang Jepang liyane lan banjur ngutuk dheweke luwih saka siji kritik saka kalangan budaya ing negarane, Murakami nggoleki karya sing bisa dipérang ing antarane realisme lan fantasi, nglumpukake fatalisme sing ditemtokake kanthi yakin manawa kabeh tumindak lan insiden nggawe nasib siji. Iki buku paling apik dening Haruki Murakami Dheweke mbantu kita nylametake awake dhewe ing jagad calon calon Hadiah Nobel ing literatur sing taun iki nerbitake novel anyar ing Spanyol, Pateni komandan.

Kafka ing gisik

Dijenengi "Book Best of the Year 2005" dening The New York Times, Kafka ing gisik dianggep dening akeh minangka Buku paling apik Haruki Murakami. Sajrone kaca karya kasebut, rong crita intersect, maju lan mundur: bocah lanang Kafka Tamura, jeneng sing dipikolehi nalika dheweke ninggalake omah kulawarga sing ditandhani ora ana ibune lan adhine, lan Satoru Nakata, wong tuwa sing sawise kecelakaan nandhang masa kanak-kanak, dheweke duwe kemampuan penasaran kanggo ngobrol karo kucing. Kasedhiya karo imajinasi kaya sawetara karya liyane saka panulis Jepang, Kafka on the Shore seneng banget kanggo indra lan tampilan pengaruh barat lan sisih wétan sing sampurna sing dikuasai Murakami kanthi penguasaan sing hebat.

1Q84

Diterbitake ing antarane 2009 lan 2010 ing telung volume beda, 1Q84 nirokake judhul George Orwell misuwur ing taun 1984, ngganti 9 sing ing tulisan Jepang padha karo huruf Q, kaloro homofon lan diarani «kyu». Novel kasebut digawe ing jagad dystopian lan ing rong volume pertama, intersperses crita lan sudut pandang saka loro protagonis: Aomame, instruktur senam, lan Tengo, guru matématika, kanca-kanca kanak-kanak uga telung puluh wong sing mlebu kasunyatan sing padha ngerti beda saka liyane. Kapenuhan referensi seni lan budaya Barat, 1Q84 dadi misuwur nalika adol sejuta salinan mung sak wulan.

Tokyo blues

Ing 1987, Tokyo blues diterbitake nggawe Murakami dingerteni kanggo kabeh jagad. Crita sing biasane katon ringkes nanging ngemot kompleksitas sing padha karo karakteristik karaktere lan wiwitane dipicu sajrone pesawat protagonis, Toru Watanabe, sawijining eksekutif umur 37 taun, ngrungokake lagu Beatles, Kayu Norwegia, sing nggawa sampeyan bali menyang masa remaja. Sajrone dheweke ketemu karo Naoko sing ora stabil, pacare kanca kuncine Kizudi sing bisu padha karo udan sing tiba ing bumi. Karukunan oriental murni digegirake dening irama barat.

Babad manuk sing angin ing jagad

Salah sawijining novel Murakami sing paling larut konsep realisme lan surealisme diterbitake ing Jepang ing taun 1994 lan setaun mengko ing saindenging jagad. Crita sing kedadeyan sawise keputusan Tooru Okada kanggo ninggalake firma hukum ing papan kerjane, nalika semana dheweke nampa telpon saka wanita misterius. Wiwit kuwi, noda biru katon ing praupane protagonis, menehi tandha sesambungane karo dimensi sing wiwit mbanjiri uripe. Salah sawijining karakter aneh sing nuwuhake akeh konflik sing durung dirampungake sing ditindakake Tooru nganti pirang-pirang taun.

Punapa panjenengan kersa maos Babad manuk sing angin ing jagad?

Pungkasan jagad iki lan kamulyan sing ora karu-karuan

Sanajan bakal dadi klasik Murakami liyane liwat wektu, Pungkasan jagad iki lan kamulyan sing ora karu-karuan tetep pirang-pirang taun minangka langka sing intine nggawe salah sawijining karya utama penulis. Dipérang dadi rong donya lan crita paralel, buku iki sing diterbitake ing taun 1985 digawe ing kutha sing tembok sing nggambarake "pungkasaning jagad" sing katon liwat protagonis tanpa bayangan, lan Tokyo mbesuk, utawa Wonderland sing dikutuk, ing endi ilmuwan komputer kerja ing institusi sing ngurus perdagangan informasi. Dystopia ora adoh saka kasunyatan kita.

Sputnik, tresnaku

Misterius lan tragis, Sputnik, tresnaku bisa kanthi sampurna inspirasi seri kaya Lost. Drama sing dicritakake dening guru sekolah dhasar sing jenenge K, sing dadi kanca lan kekarepane Sumire, yaiku novelis sing kepengin lelungan karo wanita sing umure nembelas taun, Miû. Sawise plancongan ing sawijining pulau Yunani, Sumire ilang, mula Miû ngubungi K tanpa ngerti, bisa uga ngilangake wanita enom kasebut amarga ana sebab-sebab metafisik, lan manawa bisa nyambung karo dimensi liyane sing dheweke ora bisa bali. .

Kidul tapel wates, sisih kulon srengenge

Salah sawijining buku Murakami sing paling disenengi uga minangka salah sawijining penulis sing paling akrab. Kasedhiya fatalisme lan sensitivitas unik, novel iki sing irah-irahane saka lagu Nat King Cole ngenalake kita karo Hajime, wong lanang sing wis bebrayan karo anak wadon loro lan pamilik bar jazz sing sukses sing uripe pancen owah sawise penampilan kasebut. Shimamoto, kanca cilik sing dheweke pasrah amarga ilang lan dadi angin topan ing uripe, kaya panas banget.

Aja mandheg maca Kidul tapel wates, sisih kulon srengenge.

Taun ziarah bocah lanang tanpa warna

Diterbitake ing 2013, novel iki dadi «murakami klasik»Kanthi nyritakake Tsukuru Tazaki, insinyur sepur sing, kanthi paradoks, mung ndeleng dheweke liwat. Urip kesepian, urip protagonis umur 36 taun iki nalika dheweke ketemu karo Sara, sawijining paraga sing ngelingake bab bab uripe sing kedadeyan 16 taun kepungkur: nalika kanca-kanca sakloron mandheg ngobrol. dheweke lan tanpa alesan sing jelas.

Punapa panjenengan kersa maos Taun ziarah bocah lanang tanpa warna?

Apa miturut sampeyan, Buku paling apik Haruki Murakami?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Samantha karla ngandika

    Aaah ya murakami. Pedofil sing hiperseksual kabeh karakter wanita ing «» »kerjane» »» pedofil porno semu. Mesthi wae Ayo ndeleng karya sing paling apik xd