Harry Potter: pinten buku JK Rowling saga?

buku harry potter

Harry Potter minangka salah sawijining karakter sastra sing wis ngliwati alangan paling akeh. Wiwit novel-novel kasebut diadaptasi menyang film, dheweke sukses, lan nyebabake kabar babagan novel kasebut terus metu, kaya sing kedadeyan ing serial televisi. Nanging, Apa sampeyan ngerti apa kabeh buku Harry Potter?

Sabanjure kita bakal ngomong babagan buku Harry Potter sing bisa ditemokake lan, bisa uga, kita bakal kaget karo sawetara. Pengin ndeleng apa sampeyan wis maca kabeh?

Buku Harry Potter: Saga Paling Misuwur JK Rowling

Item film Harry Potter

Penulis buku Harry Potter ora liya JK Rowling. Ing sawetara wawancara, dheweke ngandhani yen karakter iki muncul ing perjalanan sepur, lan sewelas penerbit nolak dheweke nalika menehi buku pisanan. Nganti siji menehi dheweke kesempatan (lan dheweke dadi sugih, kabeh kudu diomongake).

Nanging, Pira buku sing ditulis JK Rowling? Inggih, khusus ing ngisor iki:

  • "Harry potter lan Watu Filsuf": Ing buku iki kita ketemu Harry Potter, bocah yatim piatu sing manggon karo pamane lan sedulure. Ing ulang tahun kaping 11, dheweke ngerti yen dheweke dadi penyihir lan dheweke bakal sinau ing Sekolah Sihir Hogwarts. Ing kana dheweke nggawe kanca, nanging uga nemokake manawa ana rencana kanggo nggawa mungsuh sing paling gedhe maneh liwat watu filsuf.
  • "Harry Potter lan Kamar Rahasia": Iki taun kapindho Harry ing Hogwarts ing ngendi dheweke nglawan wong utawa perkara sing ngganggu para siswa. Bebarengan karo kanca-kancane, dheweke nemokake misteri lan liya-liyane babagan masa lalu mungsuhe.
  • "Harry Potter lan Tawanan Azkaban":  Buku katelu ing saga Harry Potter lan ing ngendi dheweke kudu ngadhepi "pembunuh" wong tuwane. Utawa saora-orane kuwi sing diyakini saben wong. Amarga, bebarengan karo kanca-kancane, dheweke bakal nemokake manawa dheweke luwih cedhak karo salah sawijining mungsuh.
  • "Harry Potter lan Piala Geni":  Saka buku kaping papat, penulis wiwit menehi bayangan sing luwih peteng ing crita kasebut. Lan wiwit karo prayaan sawetara game karo loro sekolah sihir liyane. Saben bakal duwe pimpinan. Nanging nalika jeneng Harry metu saka Piala Geni, nalika dheweke ora bisa melu minangka bocah cilik, kabeh nuduhake yen ana wong sing nglawan dheweke. Nanging sapa?
  • "Harry Potter lan Ordo Phoenix":  Ing kasus iki, buku fokus ing crita Harry lan carane amarga sawetara watesan ing sekolah (lan penyalahgunaan) dening apa sing bakal dadi "direktur". Dheweke mutusake nggawe Ordo Phoenix, klompok sing sinau pertahanan nglawan seni peteng kanggo nyiapake perang sing bakal teka.
  • "Harry Potter lan Pangeran Darah Setengah": Sadurunge pungkasan crita, ing ngendi kita ndeleng hubungan antarane Harry lan siswa liyane ing sekolah kasebut, lan kepiye manawa kabeh sing dipercaya Harry nganti saiki bisa uga ora bener. Iki uga ing ngendi kita sinau babagan horcrux Voldemort.
  • "Harry Potter and the Deathly Hallows": Iku buku pungkasan, lan pungkasan saka saga. Ing kasus iki, Harry, Ron, lan Hermione ora nekani taun pungkasan ing Hogwarts, nanging arep nggolèki horcruxes, amarga padha nemokake yen padha ngilangi, Voldemort uga bakal weakened wong. Nanging pungkasane paling nggumunake (wis rampung kanthi apik, separo).

Maksudku Ana pitung buku ing saga Harry Potter., sanajan ing film diputusake kanggo dibagi dadi rong buku pungkasan. Yen sampeyan wis nyekel buku-buku kasebut ing tangan sampeyan, sampeyan bakal ngerti manawa buku-buku pisanan Harry dawane kira-kira 300 kaca. Ing sisih liya, saka goblet of fire extension iki mundhak lan sing pungkasan yaiku sing paling akeh kaca.

Apa ana liyane buku Harry Potter?

Buku

Kajaba saka saga "asli", sejatine sampeyan bisa nemokake luwih akeh buku Harry Potter, sanajan ora ditulis dening penulise. Iki yaiku:

Harry Potter, bocah sing dikutuk

iku bener drama sing ditulis dening Jack Thorne lan adhedhasar crita dening JK Rowling. Iki diterbitake ing 2016 lan ditampilake minangka crita kaping wolu ing saga Harry Potter., disetel 19 taun sawise acara "Harry Potter lan Relikui Pati."

Ing lakon iki, Harry Potter saiki dadi karyawan ing Kementerian Sihir lan duwe anak telu. Crita kasebut fokus ing putra bungsu Harry, Albus Severus Potter, sing berjuang kanggo ngatasi bayangan warisan bapake lan beban jeneng Potter. Kanthi bantuan saka kanca paling apik Scorpius Malfoy, Albus embarks ing ngulandara liwat wektu kanggo nyoba kanggo mbenerake sawetara wrongs kepungkur lan ngowahi mangsa.

James Potter Saga

James Potter Saga yaiku seri novel fiksi penggemar sing ditulis dening George Norman Lippert. Seri kasebut kalebu papat buku: «James Potter lan Persimpangan Para Sepuh", "James Potter lan Curse of the Guardian", "James Potter and the Vault of Fates", "James Potter and the Morrigan's Web", "James Potter and the Crimson Thread".

Crita kasebut fokus ing putra pambarep Harry Potter, James, lan petualangan ing Hogwarts. Sajrone seri kasebut, James lan kanca-kancane njelajah sihir lan nemokake rahasia peteng ing jagad sihir, nalika nglawan pasukan jahat lan nantang warisan wong tuwa.

Kajaba iku, Ing antarane buku kapindho lan katelu ana selingan kanthi irah-irahan "The Girl on the Jetty", kang nerangake sawetara rincian kanggo mbudidaya.

Buku-buku iki wis misuwur banget ing antarane para penggemar Harry Potter, lan nyatane duwe review positif banget babagan kasetyane marang saga asli, amarga ditulis kanthi apik (meh padha karo gayane JK Rowling) lan kanggo plot sing nyenengake uga karakter sing apik. pembangunan.

Mesthine, novel-novel kasebut ora resmi, lan uga ora disetujoni dening penulise. Nanging sing wis maca wis luwih saka wareg karo terusan sing (luwih akeh tinimbang sing saka The Cursed Legacy).

Buku-buku kasebut kasedhiya online lan gratis, amarga penulis ora entuk bathi saka buku kasebut.

Beasts Fantastic lan ngendi kanggo nemokake lan Quidditch liwat abad

Gambar

Buku loro iki, dawane meh 100 kaca, sing pisanan nganggo tutup abang lan sing kapindho ijo, Dheweke muncul ing pasar sawise rong buku Harry Potter pisanan. Nalika dheweke wiwit dikenal.

Padha delve sethitik, nanging ora kakehan, menyang masalah iki.

Mesthine, suwe-suwe dheweke wis ngeculake luwih akeh versi, lan luwih akeh buku sing ana gandhengane karo jagad Harry Potter. Nanging, sanajan ana hubungane karo crita, lan minangka bagean saka jagad Harry Potter, dheweke isih dadi volume sing ngomong babagan aspek sing katon.

Apa buku Harry Potter jelas kanggo sampeyan?


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.