Buku Gambar Paling Apik kanggo Wong diwasa

Tuladha buku gambar kanggo wong diwasa

Buku kanthi ilustrasi mesthi digandhengake karo pamirsa bocah sing kudu ndeleng crita sing disenengi kanthi gambar sing beda-beda. Nanging, owah-owahan jaman lan panjaluk buku ilustrasi dening masarakat diwasa wis dadi tren sing wis dikumandhang dening para seniman lan penerbit hebat. Kanggo conto, ing ngisor iki buku gambar paling apik kanggo wong diwasa sing bakal nggawe sampeyan ngimpi ing antarane huruf lan gambar.

Wengi Starry, dening Jimmy Liao

Wengi Starry Jimmy Liao

Aku kelingan nalika buku iki dakwenehake sawetara taun kepungkur. Crita sing dibintangi bocah wadon sing dilalekake karo wong tuwane sing kelingan "musim panas sing paling sepi lan bengi sing ayu banget" sing ditindakake karo bocah enom sing misterius. Lan iku sanajan karaktere, kekancan priori, Gawe bengi es crita sing ngrayu bocah lan wong diwasa padha karo sinar-X lan ilustrasi tank iwak sing rusak, kucing raksasa lan skenario kaya ngimpi. Sawise pirang-pirang taun kerja ing macem-macem majalah minangka kartunis lan leukemia sing didiagnosis ing taun 1995, Taiwanese Jimmy Liao Dheweke mutusake kanggo ngaturake awake dhewe menyang literatur ilustrasi sing bakal nggawe wong sing lali sihir realita ngimpi.

Seratus Taun Kesepian (Edhisi Gambar), dening Gabriel García Márquez

Satus Seratus Kenceng Digambarake

Dikirim dening Sastra Random House njupuk kauntungan saka pengetan 50 taun terbitan Satus taun kasepen taun kepungkur, versi ilustrasi fitur magnus opus Gabo ilustrasi dening kartunis Chili Luisa Rivera lan typeface sing dikembangake putra penulis dhewe, Gonzalo García Barcha. Edisi sing bakal menehi kesan karo kabeh wong sing uga nate plancong ing kutha Macondo kasebut ilang karo para memedi lan petani gedhang ing ngendi kita nyekseni crita babagan saga Buendía.

Seda (edhisi ilustrasi), dening Alessandro Barrico lan Rebecca Dautremer

Sutra gambar

Ing taun 1996, Italia Alessandro Barrico nerbitake Seda, crita katresnan sing nyamar minangka novel lelungan sing nyritakake babagan perjalanan para saudagar Prancis sing jenenge Hervé Joncour menyang danau misterius ing Jepang. Salah siji saka novel laris ing taun 90an uga pantes versi ilustrasi dhewe, lan edhisi Contempla, kanthi karya dening seniman Prancis sing misuwur Rebecca DautremerIki nyenengake, dadi puisi lan narik banget supaya sampeyan pengin ngeculake kabeh lan miwiti nggoleki ulat sutra kasebut.

Punapa panjenengan kersa maos versi ilustrasi Seda?

Kabeh kanca wis tiwas, saka Jory John lan Avery Monsen

Kabeh kanca wis tiwas

Yen sampeyan dinosaurus, kabeh kanca wis mati. Yen sampeyan wit, kabeh kanca bakal dadi meja kayu. Saindhenging 96 kaca Kabeh kanca wis tiwas, panganggité dheweke navigasi ing antarane teror lan humor kanthi cara sing luar biasa, ngundang sing maca mikir maneh babagan eksistensi liwat sejarah badut, nir utawa kaset kaset. Ing Spanyol, versi terjemahan diterbitake dening Norma Editorial lan duwe bagean kapindho, Kabeh kanca isih seda.

Penyayang, dening Ana Juan

Penyayang Ana Juan

Ing taun 2010, Ana Juan miwiti crita ing Paris dicocogake sewelas geguritan wolung gambar masing-masing crita pawujudan sing beda-beda diwujudake: crita karo wong lanang nganggo stripper, wong wadon loro utawa wanita tuwa sing kepengin banget katresnan enom. Crita sing nutupi tema sing kalebu saka kasetyan nganti nostalgia liwat macem-macem setelan lan karakter kanthi kelembutan sing bakal nggayuh serat pamaca. Loro-lorone teks lan gambar sing nggegirisi kagungane Juan, pemenang Penghargaan Ilustrasi Nasional taun 2010.

Aja kantun Penyayang, dening Ana Juan.

Emigran, dening Shaun Tan

Emigran Shaun Tan

Dikenal minangka "kartunis sing apik" ing Perth asale, Shaun Tan minangka seniman ilustrasi sing nyinaoni masalah politik lan sosial minangka kendaraan kanggo nyipta crita. Conto paling apik yaiku sing diakoni Pengungsi, buku gambar gaya kartun sing nggabungake jagad fantasi dhewe karo adegan para imigran sing tekan setelan anyar. Gambar sing ora ana ing teks sing nggawe universal rasa sepi lan wedi sing nyerang kabeh wong sing nate tekan negara liya. Karya sing sejarah gambar ditambahake kanthi mental dening pamaca dhewe, nyebabake latihan narasi sing narik kawigaten.

Metamorfosis (edhisi ilustrasi), dening Franz Kafka

Metamorfosis sing digambarake

Dianggep minangka salah siji saka buku-buku agung ing abad rong pulohMetamorfosis kasebut nyritakake babagan Gregorio Samsa, sawijining pedagang kain sing sawijining dina tangi turu banjur dadi serangga. Metafora saka sawijining generasi, sing nggoleki lan nggoleki ing sajrone umur sing kepengin nggoleki apa-apa, versi sing digambarake dening Antonio Santos Lloros teka kanggo nambah perspektif lan dimensi kanggo salah sawijining crita sing paling ora umum ing jaman kita. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining buku ilustrasi sing paling disaranake kanggo wong diwasa, luwih-luwih yen sampeyan seneng banget karo karyane Kafka.

Nyilem menyangedhisi ilustrasi Metamorfosis?

Babagan katresnan, dening Flavita Banana

Babagan rasa tresna Pisang Flavita

Dikenal sawise mbobol jaringan sosial Instagram sing wis nglumpukake luwih saka 381.000 pandherekipun, Flavita Banana minangka ilustrator saka Barcelona sing nyekel ing kartun kartun lucu lan kritik. Lumrahe feminis, gambar Pisang nyinaoni perspektif wanita babagan awake dhewe, rasa wedi, stereotipe lan hubungane saka sudut pandang asam, kanthi terang-terangan. Ilustrator kanggo media kayata El País, penulis nglumpukake ing Barang sing dikarepake bagean komik sing nggawe dheweke misuwur ing taun-taun pungkasan.

Bosco: Crita Aneh Hieronymus, Topi, Ransel lan Bal, dening Thé Tjong-Khing

Bosco Gambar

Asal saka Cina lan Indonesia nanging manggon ing Walanda, ilustrator Thé Tjong-Khing nyipta karya Bosco sing paling apik kanggo ngenalake sampeyan crita iki sing bakal nyenengake enom lan tuwa. Crita sing dibintangi Hieronymus, bocah lanang sing ing sawijining dina banjur muter lan pungkasane tiba ing tlaga saka jurang, ilang topi, tas ransel lan bal. Lelungan sing dadi saksi saka makhluk gaib sing urip ing sangisore banyu lan teka langsung saka jagad raya saka salah sawijining pelukis hebat sejarah kita.

Nglangi jagad Hieronymus Bosch: Crita Aneh saka Hieronymus.

Apa maneh buku gambar paling apik kanggo wong diwasa?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)