Buku Futuristik Paling Apik

Buku Futuristik Paling Apik

Fiksi sing bakal ditindakake mbesuk, umume ngatasi realita dystopian sing wis kepengin banget seni lan serat sajrone puluhan taun, mesthi dadi salah sawijining genre sing paling disenengi para pamaca. Bukti iki buku futuristik paling apik sing nyebabake luwih saka siji kepengin weruh apa Bumi, kaya sing kita kenal saiki, wis ana ing jalur sing paling apik.

Mesin Wektu, dening HG Wells

Mesin wektu HG Wells

Pirang-pirang taun sadurunge Orson Welles nyebar gupuh ing Amerika kanthi nyiarake rekaman radio sing ngelingake kedadeyan alien saka novel HG Wells Perang Donya, salah sawijining panulis paling visioner ing generasine sing diluncurake Mesin wektu, karya unggulan literatur fiksi ilmiah. Diterbitake ing taun 1895, karya kasebut ngasilake koin «Mesin wektu»Kanthi protagonis, ilmuwan abad kaping 802.701, kesah menyang taun XNUMX kanggo nemokake anane makhluk sing diarani Eloi tanpa budaya utawa kepinteran. Klasik.

Donya Anyar sing Wani, dening Aldous Huxley

Donya Anyar sing Wani dening Aldous Huxley

Ya gumun tenan!
Ana pirang-pirang makhluk ayu ing kene!
Endah kamanungsan! Oh donya seneng
papan dununge wong-wong kaya ngono.

Tembung-tembung kasebut disebutake dening paraga Miranda ing lakon kasebut Tempest, dening William Shakespeare, bakal dadi inspirasi sing sampurna kanggo Huxley nalika nulis Jagad sing seneng, karya paling gedhe lan salah sawijining buku futuristik paling apik. Diterbitake ing taun 1932, crita kasebut nggawa kita menyang masarakat konsumen sing didhukung dening hypnopedia, utawa katrampilan sinau liwat impen ditrapake kanggo manungsa sing ditrapake ing gambar lan mirip garis perakitan. Jagad sing "seneng" digayuh amarga penekanan budaya, globalisasi utawa konsep "kulawarga" ing jagad iki kaya saiki sing dingerteni. Wahyu (elek) banget.

Aku, robot, dening Isaac Asimov

Aku robot dening Isaac Asimov

  • Hukum robotik pisanan: Robot ora bisa ngrusak manungsa utawa, kanthi ora aktif, ngidini manungsa kena cilaka.
  • Ukum nomer loro: Robot kudu nuruti prentah sing diwenehake manungsa, kajaba yen bertentangan karo hukum pertama.
  • Ukum nomer telu: Robot kudu nglindhungi integritas dhewe, yen ora nyegah tundhuk karo undang-undang pisanan lan kaloro.

Telu hukum kasebut dadi dhasar kanggo Trilogi Yayasan, seperangkat buku lan crita sing dadi Asimov sesanti ing sawijining wektu, taun 30-an, nalika ilmu wiwit diwiwiti. Saka kabeh crita sing kalebu, robot Yo bisa uga paling misuwur ing antarane kabeh, nuduhake kanthi luwih narasi konflik sing diluncurake robotika dikatutake minangka sekutu masarakat ing mbesuk ora adoh banget.

1984, dening George Orwell

1984 dening George Orwell

La Perang Donya II iki nyebabake kapercayan ing akeh pamikir manawa manungsa bisa dadi mungsuh dhewe lan nggunakake totaliterisme kanggo ngrusak kebebasan manungsa. Mula, ing taun 1949, peluncuran buku Orwell dianut dening para pamaca sing nemokake ing kaca-kaca sawijining wahyu sing wis diumumake wiwit suwe. Dumunung ing London taun dystopian taun 1984, novel kasebut menehi sumber terkenal kanggo Sedulur Kakang, sekutu utama Polisi Panginten nalika ngontrol komunitas sing ora bisa mikir utawa nyebut awake dhewe kanthi cara sing beda karo sing diadegake. Pirang-pirang taun sawise taun 1984, masarakat durung tundhuk karo panorama dystopian kaya ngono, nanging kontrol sing ditindakake dening teknologi anyar utawa diktator sing ana saiki negesake manawa, bisa uga kita ora adoh banget.

Punapa panjenengan kersa maos 1984dening George Orwell?

Fahrenheit 451, dening Ray Bradbury

Fahrenheit 451 dening Ray Bradbury

Dianggep bebarengan karo 1984 lan Brave New World sadurunge minangka "trinitas" saka novel dystopian wektu kita, Fahrenheit 451 dadi referensi langsung menyang literatur, sawijining seni sing mbesuk mbebayani tumrap kamanungsan, amarga nggawe dheweke mikir banget lan wiwit takon marang awake dhewe. Mula protagonis kasebut, petugas pemadam kebakaran sing jenenge Guy Montag, dipasrahake tugas paradoks kanggo ngobong buku. Jeneng novel, sing nuduhake suhu ing skala Fahrenheit nalika buku wiwit kobong (padha karo 232,8ºC), langsung saka pengaruh salah sawijine inspirasi Bradbury, Edgar Allan Poe, kanggo menehi crita kaya serem amarga kuat diadaptasi ing bioskop ing taun 1966 dening visioner François Truffaut.

Dalan kasebut, dening Cormac McCarthy

Dalan gedhe Cormac McCarthy

Abad XNUMX wis dadi wektu sing pas kanggo novel dystopian lan futuristik, dadi jinis iki dadi mesin budaya paling apik nalika nggambarake. Tuladha sing apik yaiku Dalan, siji saka novel Amerika paling apik suwene rong puluh taun kepungkur uga nuduhake sukses penjualan utawa Pulitzer lan James Tait Black Memorial Awards McCarthy ditampa sawetara wulan sawise diterbitake buku kasebut ing taun 2006. Dumunung ing mbesuk Bumi sing dirusak dening bencana sing ora kasebut ing buku kasebut, lakon kasebut ngetutake lakune bapak lan putra liwat jagad debu, kesepian, lan sadurunge kabeh , keluwen, penyebab utama sing nyebabake para protagonis ngadhepi kanibal anyar planet sing lagi sekarat.

Game Keluwen, dening Suzanne Collins

Game Keluwen dening Suzanne Collins

Ing negara bagian Panem mbesuk, Capitol nguwasani 12 distrik sing dilanda kemlaratan. Iki minangka sebab kenapa pimpinan salju sing salju saben taun nggawe bocah saka saben negara kanggo kompetisi ing kontes televisi sing diarani Game Keluwen, ing endi misi kasebut kalebu ngilangi kabeh mungsuh nganti dadi juara. Tradhisi sing nantang sawise teka Katniss Everdeen, protagonis saka telung cicilan sing diterbitake ing 2008, 2009 lan 2010, sing nyebabake misuwur film saga lakon Jennifer Lawrence. Salah sawijining novel dystopian sing paling sukses kanggo para remaja jaman saiki lan sumber inspirasi kanggo akeh karya liyane sing padha kayata Divergent utawa Runner Maze, diterbitake ing taun-taun mengko.

Apa sing dadi buku futuristik sing paling apik ing sejarah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.