Ken Follet: buku

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Nalika netizen njaluk telusuran kanggo "buku Ken Follet", asil kasebut nuduhake novelis Welsh laris sing direkam. Dheweke dadi penulis trilogie Abad y Pilar bumi, ing antarane judhul laris liyane. Perlu dielingake manawa wartawan kasebut uga lair ing Cardiff ing taun 1949, nerbitake sebagian besar teks pertamane kanthi jeneng alias (wiwit taun 1974 nganti 1978).

Jeneng samaran sing digunakake Follet yaiku Simon Myles, Martin Martinsen, Bernard L. Ross, lan Zachary Stone. Saiki, sawise diluncurake Pulo badai (1978) ora mlebu maneh kanthi jejulukan. Saiki, Kenneth Martin Follet misuwur sacara internasional amarga narasi sejarah lan suspense. Nyatane, nglumpukake luwih saka 160 yuta salinan sing didol ing saindenging jagad.

Spy Piers Roper (Serie)

Iki ngemot rong buku - ora diterbitake ing basa Spanyol - dibintangi dening intip industri Piers Roper. Pentinge teks kasebut ing lintasan sastra Ken Follet yaiku dheweke dadi loro sing pertama ditandatangani jenenge nyata Ing panulis kasebut, panulis Inggris enom bisa nggawe karakter jero kanthi plot kanthi kekuwatan hooking.

Shakeout (1975)

Piers Roper minangka wong sing ambisius, licik, manipulator ahli lan efektif banget. kanggo nyusupake perusahaan saingan. Agen kasebut mung bisa dipertanggungjawabake karo wong (anonim) sing identitas utamane yaiku "Palmer." Kangge, ora ana apa-apa lan ora ana sing mandhegake rencana implikasi politik gedhe ... Nganti Ann sing apik mlebu adegan kasebut lan telik kasebut jatuh cinta.

Nyerang Razia (1976)

Roper rumangsa kalebu serangan gropyokan Wall Street lan, pungkasane, ing tengah-tengah konfrontasi massa. Nalika telik kasebut wiwit nyelidiki kedadeyan kasebut, dheweke ngalami pengkhianatan Louise sing nggumunake lan diserang ing kantor dening Clayton, eksekutif enom sing duwe hubungan politik. Pungkasane, mung semangat menang Piers sing apik banget sing ngidini dheweke bisa ngadhepi alangan sing kaya ngono.

Pulo badai (1978)

Pulo badai — Ing basa Inggris - dadi publikasi penting kanggo Ken Follet. Este bestseller kalebu ing XNUMX novel misteri paling gedhe kabeh jaman miturut Mystery Writers of America. Kajaba iku, film fitur kasebut Mripat jarum (Mripat Jarum, 1981), disutradarai dening Richard Marquand, adhedhasar buku iki.

Argumentasi saka Pulo badai ana ing sekitar Benteng Operasi, manuver kontra intelijen diukum dening sekutu sajrone perang dunia II. Amarga muslihat iki, intelijen militer Nazi mikir manawa invasi Eropa bakal ditindakake liwat Calais tinimbang Normandia (kayadene kedadeyan kasebut).

Sale Pulo badai ...
Pulo badai ...
Ora ana review

Kuncine yaiku ing Ribka (1980)

Kunci kanggo Ribkah minangka publikasi sing negesake reputasi Follet minangka pencipta sing paling laris novel fiksi sejarah. Paraga utama, Alex Wolff, kayane diilhami dening mata-mata Jerman John Eppler (karakter sejati), dikirim menyang Mesir nalika Perang Dunia II. Wiwitane, agen Nazi bisa tetep ndhelik amarga keahliane lan panguasaan basa Arab.

Nanging, Wolff kapapar nalika dheweke dipeksa mateni perwira Inggris ing kutha Asyut. Akibate, agen Inggris Vandam wiwit ngoyak wong Jerman, sing ngatur ngirim informasi enkripsi sing terkenal ekstrem menyang Marshal Erwin Rommel saka Kairo. Ing conto iki, novel Rebeca dening Daphne du Maurier minangka kunci kanggo dekoding pesen.

Kembar nomer telu (1996)

En Kembar Katelu, sing maca kecemplung crita detektif sing nggegirisi sing mbatesi etika eksperimen genetik. Kanggo nindakake iki, Follet ngenalake Dr. Jeannie Ferrari, ahli genetika sing isih enom kanthi tujuan nyoba apa tindak kriminal bisa ditularake. Kanthi dipikirake, ilmuwan ngrancang eksperimen kanthi rong kembar dipisahake nalika lair.

Paralel, finansial para protagonis padha adil, meh ora bisa nutupi perawatan ibune karo Alzheimer. Luwih, Lisa, kanca dhokter katon nesu; pratandha nuduhake perogol serial sing pinter banget. Ing tengah-tengah penyelidikan, keraguan muncul babagan tes rahasia kloning manungsa sing ditindakake ing Amerika Serikat.

Trilogi Pilar bumi

Pilar bumi (1989)

XII abad. Inggris ngalami masa perang sipil sing dikenal minangka English Anarchy. Kanggo nggambarake kedadeyan semrawut, Follet mindhah umume tumindak menyang Kingsbridge (kutha fiksi). Sanajan, Novel kasebut nyinaoni kasus-kasus sing bisa dipercaya kayata insiden Kapal Putih, Rajapati Kardinal Thomas Becket lan ziarah menyang Santiago de Compostela.

Pilar Bumi nuduhake katrangan sing luar biasa babagan adat istiadat, gentilicio lan urip saben dinane wong Inggris sajrone Abad Pertengahan. Uga, teks kasebut nggambarake arsitektur lan konstruksi katedral Gotik nalika semana. Miturut Follet, dheweke butuh wektu minimal 30 taun kanggo dibangun, amarga para tukang nggawe asring entek dhuwit utawa kutha diserang.

Jagad tanpa wates (2007)

Kingsbridge, abad kaping XNUMX, feodalisme minangka sistem pamrentahan. Tukaran komersial berkembang ing antarane wilayah sing beda-beda, sing nyebabake pangembangan kutha lan panyiapan akeh pameran ing saindenging bawana. Nanging, gangguan saka Pati Ireng ngowahi urutan sing ditemtokake ing antarane bidang kekuwatan bangsawan, pandhita lan lembaga negara umum.

Wabah sing paling elek ing sejarah nyebabake transisi saka ritual penyembuhan khurafat menyang obat adhedhasar pengamatan. Uga, Minangka abad sing ndeleng tahta Edward III kanthi invasi getih sing mengko menyang Prancis.

A kolom geni (2017)

Taun 1558. Kingsbridge minangka kutha sing kabagi antara fanatik agama Katolik lan arus Protestan sing lagi tuwuh. Nalika semana, penobatan Elizabeth I minangka Ratu Inggris wis rampung lan kekuwatan liyane Eropa miwiti konspirasi kanggo nggulingake dheweke. Kajaba iku, Follet ujar manawa buku iki mbahas topik sing relevan dina iki: toleransi lan ekstremisme ideologi.

Sale Kolom geni ...
Kolom geni ...
Ora ana review

Peteng lan esuke (2020)

Iki kirim minangka prequel kanggo trilogi Pilar bumi. Pangembangan acara kasebut diwiwiti ing dasawarsa pungkasan abad kaping XNUMX, ing pertengahan Abad Peteng. Protagonis yaiku biksu, wanita enom Nordik sing nembe omah-omah lan pembangun kapal. Dheweke ketemu ing Kingsbridge lan, kanthi sebab sing beda, kudu ngadhepi pandhita sing ora sopan luwe kekuwatan.

Trilogi Abad (Ing abad)

Trilogi sing misuwur iki nyakup konflik geopolitik lan kedadeyan kamanungsan sing paling penting sajrone abad kaping XNUMX. Telung buku kasebut ditandai kanthi dawa lan presisi sejarah sing apik banget. Sanajan nggabungake karakter sing diciptakake, Follet nampilake ilmu sing luar biasa babagan adat istiadat, kostum, kosa kata lan setelan saben jaman.

Mangkene sawetara kedadeyan sing luwih penting sing dicakup ing saben cicilan:

Tibane raksasa (2010)

  • Pembunuhan Archduke Francisco Fernando saka Austria lan garwane Sofía Chotek (Juni 1914) kanthi wiwitan Perang Besar ing Eropa;
  • Bali saka Vladimir Ilyich Ulyanov - Lenin - menyang Petrograd (April 1917);
  • Keputusan Hukum Kering ing Amerika Serikat (Januari 1920).

Mangsa jagad (2012)

  • Gabungan kekuwatan Nazi ing Jerman lan pambentukan Reich Katelu (1933 - 1938);
  • Proklamasi Transaksi Anyar ing Amerika Serikat (1933 - 1937);
  • Perang Dunia II (1939 - 1945);
  • Proyek Manhattan (1941-1945);
  • Tandatangan Piagam PBB ing San Francisco (1945);
  • Detonasi atom liwat Hiroshima lan Nagasaki (1945);
  • Rencana Marshall (1947);
  • Tes nuklir Soviet kaping pisanan (1949).

Ambang kalanggengan (2014)

  • Perang Dingin:
    • Pambangunan Tembok Berlin (1961);
    • Krisis Rudal Balistik ing Kuba (1962);
    • Invasi Cekoslowakia dening USSR (1968);
  • Pembunuhan presiden Amerika John F. Kennedy (1963);
  • Gerakan Hak Sipil ing Amerika Serikat (1961-1968);
  • Perang Vietnam (1965 - 1975);
  • Skandal Watergate (1972).

Novel liyane saka Ken Follet

  • Triple (1979);
  • Wong saka St. Petersburg (1982);
  • Suwiwine garudha (1983);
  • Lembah singa (1986);
  • Wengi liwat banyu (1991);
  • Rezeki sing mbebayani (1993);
  • Papan sing diarani kamardikan (1995);
  • Ing cangkeme naga (1998);
  • Dolanan dobel (2000);
  • Ing Putih (2004).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.