Buku Eropa Paling Apik

Anne Frank Buku Eropa Paling Apik

Sanajan literatur wis ana ing kabeh budaya ing donya wiwit jaman biyen, yen saka bawana lawas dadi salah sawijining dhasar pamikiran lan narasi Kulon. Iki buku eropa paling apik Ora mung netepake wayahe sejarah, nanging tetep klasik sanajan ing abad kaping XNUMX lan bisa uga nganti salawas-lawase.

The Odyssey, dening Homer

The Odyssey, dening Homer

Karya sing nyengkuyung sastra Eropa lan Kulon dhewe Iki diwiwiti wiwit biyen, khusus saka abad kaping XNUMX SM, miturut ahli, puisi iki rampung. Dumadi saka macem-macem legenda mikrokosmos Yunani sing cocog banget karo crita kasebut, Odyssey nyritakake epik bali saka Odysseus menyang Ithaca sawise penaklukan Troy, perumahan alam semesta sing wis ngluwihi sejarah, menehi inspirasi kanggo kabeh penulis lan pemikir.

Don Quixote de la Mancha, dening Miguel de Cervantes

Don Quijote saka La Mancha

Dianggep karya paling gedhe, ora mung lirik kita, nanging sejarah, Don Quijote ngilhami jagad iki babagan fantasi dhewe nganti mripate kabuka. Diterbitake ing taun 1605 lan dikatutake minangka satira saka novel chivalric amarga nada sing apik banget, petualangan hidalgo saka La Mancha sing budhal nggoleki Dulcinea sing dikasihi lan nggawe kincir pabrik La Mancha kanthi raksasa. pendekatan pertama kanggo realisme sing bakal nemtokake karya Eropa sing bakal teka ing pirang-pirang taun lan abad kepungkur.

Bangga lan Prasangka, dening Jane Austen

Bangga lan Prasangka dening Jane Austen

Peran wanita ing sastra dheweke ora mesthi ngrasakake kamardikan saiki. Nyatane, panganggit kayata Emily Brontë utawa Jane Austen nggunakake jeneng samaran maskulinWayahe nerbitake karya-karya sampeyan ing jagad sing dikuasai pria. Untunge kapan Bangga lan prasangka Iki diterbitake ing taun 1813, ana kedadeyan sing rusak ing jagad surat; soko sing nggawa ironi, subtlety lan feminisme. Crita universal Elizabeth Bennet minangka wanita independen sing ora gelem sujud karo pacaran wong sing sampurna wis suwe saya suwe ora mung karya sing kudu diwaca ing sawetara titik, nanging conto kepiye buku bisa ngowahi jagad iki.

Crita Loro Kutha, dening Charles Dickens

Sejarah rong kutha

Sanajan salah siji saka penulis gedhe ing sajarah Dheweke ngaturake bagean urip kanggo nulis crita kritik sosial tartamtu sing dibintangi bocah-bocah kaya Oliver Twist utawa A Christmas Carol, kanthi karya ing kene Charles Dickens mlumpat menyang liga liyane, lan menehi novel ing donya sing paling penting ing jamane. Sejarah rong kutha ngandhani rong crita sing dikira ing Inggris sing tentrem lan Prancis sadurunge revolusi a perbandingan rong negara sing beda-beda: siji kalem lan stabil, lan liyane luwih gelisah lan mbales dendam. Cocog kanggo ngerti episode sosial sing dadi Revolusi Prancis ing abad kaping XNUMX. Bebarengan karo Don Quixote, magnum opus yaiku buku sing paling laris ing sejarah.

Madame Bovary, dening Gustave Flaubert

Madame Bovary dening Gustave Flaubert

Flaubert Prancis mesthi dadi panulis sing tliti. Nyatane, dheweke bisa ngentekake pirang-pirang wulan kanggo mbenerake paragraf tunggal garapane supaya dadi sampurna. Amarga iku, kita ora kaget yen Madame Bovary wis ngluwihi salah sawijining karya gedhe ing jamane lan dadi potret sing intine tetep ora ana enteke. Ketidakpatuhan universal manungsa Ing kene dijupuk saka mripate Emma, ​​garwane dokter sing, sanajan urip sampurna, kepengin banget, kepengin ngisi kekosongan manawa ora bisa dipenuhi partai-partai utawa partai-partai sing dhuwur. Dikandung minangka kritik saka kewan Prancis ing abad kaping XNUMX Prancis, Madame Bovary minangka salah sawijining karya realisme lan naturisme sing hebat, sing ditujokake menyang resolusi sing jelas amarga kuat.

Ulysses, dening James Joyce

ulysses james joyce

Sajrone sejarah ana karya sing inspirasi katresnan lan sengit, sing wis dikonsumsi kanthi gampang sing padha karo sing maca posturet nyoba nyinaoni karya sing kompleks kaya sing istimewa. Ulises Minangka salah sawijining, sanajan kasunyatane manawa para kritikus ora nampani sawise diterbitake ing taun 1922, bisa uga amarga struktur sing sumebar lan panggunaan monolog interior sing para wong sing paling pinter ora biasa. Nanging, wektu wis rampung nambah Olimpiade sastra iki versi modern Homer's Odyssey Joyce pindhah menyang Dublin taun 20-an sing dibukak karo Leopold Bloom sajrone sedina. Salah sawijining buku Eropa paling apik ing sejarah, tanpa mangu-mangu.

Buku harian Ana Frank

Buku harian Ana Frank

Sanajan wis akeh sing ditulis buku sing diatur ing Perang Dunia IISawetara wong teka saka jantung apa salah sawijining episode paling getih ing sejarah. Buku harian Ana Frank, ditulis dening bocah-bocah wadon Yahudi umur 13 taun sing dikunci ing papan perlindungan ing Amsterdam karo kulawarga sing mlayu karo pasukan Jerman Nazi ora mung ngungkapake medeni Eropa ing wiwitan taun 40-an, nanging uga alam semesta pribadi bocah wadon kanthi diwasa, kebak impen lan pangarep-arep supaya bisa ngasilake asile kekejeman sing diumumake sing terus mbengkasake pamaca.

1984, dening George Orwell

1984 dening George Orwell

Pambuka a jinis kelamin dystopian sing bakal ngantu-antu jagad iki wiwit pertengahan abad kaping 1984 miturut pangowahan sosial sing beda-beda sing kedadeyan akibat saka kaloro perang dunia, XNUMX terus dadi buku sing saiki banget. Setel ing taun sing kebeneran beda karo isi konten karya, 1984 nyelehake kita ing London futuristik sing dipimpin dening Polisi Panginten sing ngontrol kabeh tumindak jagad sing dadi tahanan saka "Sedulur Besar" kasebut. Sing lucu yaiku karya Orwell sing tetep dipikirake ing jagad sing dikuasai teknologi lan kekuwatan sing hebat.

Apa buku Eropa paling apik ing sejarah sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan Antonio Gonzalez Raya ngandika

    Aeneid
    Komedi Ilahi
    The Decameron
    Celestine
    Raja Lear
    The Buscón
    David coperfield
    Anna Karenina
    Sedulur Karamazov
    Eugenia Agung
    Dhuwur Wuthering
    Bangga lan prasangka
    Pulo Treasure
    Dracula
    Bupati
    Kembang ala
    Nggoleki Wektu Ilang
    Aleph

  2.   NARIO FEDERICO GARCIA MATEUS ngandika

    PUBLIKASI LUCU.