Buku Elena Ferrante

Lurung-lurung Naples

Lurung-lurung Naples

Elena Ferrante minangka jeneng samaran saka penulis Italia sing wis meh rong puluh taun nggumunake adegan sastra donya. Sanajan wis miwiti karya sastra ing taun 90-an, kariré mundhak ing taun 2012 sawisé diterbitake. Kanca gedhe, novel sing diwiwiti tetralogi Kanca loro. Ing 2018, sawise sukses saga kasebut, HBO diadaptasi kanggo TV kanthi jeneng buku pisanan lan nganti saiki 2 musim wis disiarkan.

Kanthi meh 20 taun ing lingkungan sastra, penulis nduweni katalog sanga novel, crita bocah lan karangan. Anonimitase ora ngalangi dheweke nelukake pamaca sing ora kaetung ing Italia lan ing saindenging jagad. Novel paling anyar, Urip wong diwasa (2020), katalog dening wektu minangka salah siji saka 100 buku paling apik ing taun.

Buku Elena Ferrante

Aku luwih kesel (1992)

Iku buku pisanan dening penulis Italia, kang darmabakti kanggo ibune. Iki diterbitake ing Spanyol kanthi jeneng Katresnan sing ngganggu (1996), diterjemahake dening Juana Bignozzi. Iki minangka novel sing disetel ing Naples ing pertengahan abad kaping-XNUMX, wis 26 bab lan dicritakake ing wong pisanan. Ing sawijining kaca hubungan antarane ibu lan putrine ana hubungane - Amalia lan Delia -.

Sinopsis

Ing tanggal 23 Mei, ana mayit sing ditemokake ngambang ing segara, sawise diidentifikasi mayat kasebut dikonfirmasi yen iku Amalia. Kabar sing nggegirisi iki tekan kupinge Delia pas ulang tahune. Yen ibune wis seda, iku sing paling ora dikarepake dheweke ngerti dina iku.

Sawise tragedi kasebut, Delia mutusake bali menyang Naples asli kanggo neliti acara kasebut, amarga dheweke kaget yen Amalia mung nganggo BH. Satekane ing kutha, ora gampang dheweke ngadhepi masa lalu sing wis dicoba banget kanggo ora digatekake, masa kanak-kanak sing kompleks sing wis mutusake kanggo ngalangi pikirane.

Nalika dheweke mbukak misteri sing ana ing saubengé wong sing jahat, bebener sing dipalsu dadi terang lingkungan, urip lan pribadine, rawness sing bakal nggawe sampeyan ndeleng kasunyatan anyar.

Putri peteng (2006)

Iki minangka novel katelu saka sastrawan. Iki diterjemahake dening Celia Filipetto lan diterbitake ing basa Spanyol kanthi judhul Putri peteng (2011). Iku crita sing dicritakake ing wong pisanan dening protagonis sawijining, Leda, lan kang tema utama ibu. Plot disetel ing Naples lan mbukak luwih saka 25 bab cendhak.

Sinopsis

Leda iku wong wadon sing umure meh 50 taun, pegatan lan duwe anak wadon loro: Bianca lan Marta. Dheweke manggon ing Florence, lan saliyane ngurus bocah-bocah wadon, dheweke kerja minangka guru sastra Inggris. Urip rutin sampeyan ganti dumadakan nalika turunane arep pindhah menyang Kanada karo rama.

Frasa dening Elena Ferrante

Frasa dening Elena Ferrante

Wong wadon, adoh saka kroso nostalgia, dheweke weruh dhéwé free kanggo nindakake apa sing dikarepake, supaya dadi ing vacation kanggo Naples native.

Nalika ngaso ing pantai bareng karo sawetara kulawarga lokal, revive, ora sengaja, biyen. Ing sanalika iku, diserang dening sing ora dingerteni sing teka ing kenangan dheweke, nggawe keputusan sing rumit lan beboyo.

Sale Putri peteng ...
Putri peteng ...
Ora ana review

Kanca sing brilian (2011)

Iki minangka novel wiwitan saka saga Kanca loro. Versi Italia diterbitake ing 2011. Setaun sabanjure diterjemahake menyang basa Spanyol dening Celia Filipetto lan diwenehi jeneng: Kanca gedhe (2012). Plot kasebut dicritakake ing wong pisanan lan kedadeyan ing Naples ing abad pungkasan. Ing kalodhangan iki, kekancan minangka dhasar crita, lan iki nduweni rong wong enom minangka protagonis: Lenù lan Lila.

Sinopsis

Lenù lan Lila wis ngentekake wektu cilik lan enom ing kampung halamanipun, Panggonan banget miskin ing pinggiran Naples. Bocah-bocah wadon tuwuh bebarengan lan hubungane wis pindah antarane kekancan lan saingan sing khas ing umur kasebut. Loro-lorone duwe impen sing jelas, dheweke yakin bisa ngalahake awake dhewe lan metu saka papan sing peteng. Kanggo nggayuh ambisi sampeyan, pendidikan bakal dadi kunci.

Cariyos perduta bambina (2014)

Bocah wadon sing ilang (2014) -judhul ing basa Spanyol- yaiku karya sing mungkasi tetralogi Kanca loro. Crita kasebut dumadi ing abad XNUMX ing Naples lan nampilake Lenù lan Lila nalika diwasa. Loro-lorone njupuk arah sing beda, sing nyebabake dheweke adoh, nanging crita anyar babagan Lenù bakal nyawiji maneh. Crita kasebut wiwit jaman saiki wanita loro kasebut lan nggawe retrospeksi uripe.

Sinopsis

Lenù dadi penulis kondhang, pindhah menyang Florence, nikah lan duwe anak. Nanging, pernikahané ambruk. Kanggo dheweke, Lila duwe nasib sing beda, dheweke ora bisa ninggalake desane lan dheweke isih berjuang nglawan ketimpangan sing ana ing kono. Lenù mutusake kanggo miwiti buku anyar lan subyek nggawe dheweke bali menyang Naples, sing bakal ngidini dheweke ketemu kanca maneh..

La Vita bugiarda degli Adulti (2019)

Sawise sukses saga Kanca loro, Elena Ferrante presented Urip wong diwasa (2020). Iki minangka crita sing nduwe Giovanna minangka protagonis lan kedadeyan ing Naples ing taun 90-an.. Novel iki nduweni sipat pribadine Ferrante, sing ing wawancara kolektif nyatakake: "Minangka bocah, aku ngapusi banget. Kira-kira umur 14, sawise akeh penghinaan, aku mutusake kanggo tuwuh ”.

Sinopsis

Frasa dening Elena Ferrante

Frasa dening Elena Ferrante

Giovanna iku bocah wadon umur 12 taun sing belongs kanggo bourgeoisie Neapolitan. Sawijining dina dheweke krungu saka bapake -Tanpa dheweke ngerti- yen dheweke iku cah wadon elek, kaya lik Vittoria. Penasaran lan bingung karo apa sing dirungokake, dheweke bisa ndeleng kepiye wong diwasa dadi munafik lan ngapusi.. Amarga rasa penasaran, dheweke mutusake nggoleki wong wadon iki, supaya bisa ndeleng langsung apa sing diarani bapake.

Sale Urip ngapusi ...
Urip ngapusi ...
Ora ana review

Babagan panganggit, Elena Ferrante

Amarga anonimitas dheweke, sawetara rincian biografi sing dingerteni babagan penulis Italia. Akeh sing ngomong yen dheweke lair ing Naples taun 1946 lan saiki manggon ing Turin.  Sajrone karir, dheweke mung dikenal saka sawetara wawancara sing diwenehake liwat email.

Anita Raja, "panulis" ing mburi Elena Ferrante

Ing 2016, wong wadon sing jenenge Anita Raja "konfirmasi" liwat profil Twitter yen dheweke dadi wong ing mburi jeneng samaran. Liwat macem-macem pesen, wong iki ngakoni minangka "panulis" lan njaluk supaya privasi dheweke dihormati, banjur mbusak akun kasebut. Nanging, sawetara wektu mengko Tommaso Debenedetti - sumelang dikenal kanggo nyebar wawancara palsu karo selebriti - ngaku tweets, saéngga nggawe liyane mangu.

Debenedetti njamin yen dheweke wis ketemu karo Raja, lan dheweke menehi informasi kasebut. Senadyan lintasan dubious saka panulis - sing nyebut awake "Juara Italia Lies" - sawetara wartawan dikonfirmasi teori. Kanggo nindakake iki, padha takon babagan ngendi dhuwit hak cipta disimpen lan dikreditake menyang akun Anita Raja, sing bisa ngonfirmasi yen iku dheweke.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.