Buku dening María Oruña

Lanskap Suances

Lanskap Suances

María Oruña minangka panulis Spanyol sing misuwur ing jagad sastra amarga saga sing diakoni: Buku Puerto Escondido. Karya homonim sing miwiti seri kasebut ing 2015 -port sing didhelikake - Wis diterjemahake menyang pirang-pirang basa lan nyebabake sukses angsuran sabanjure. Sajeroning narasi kasebut ana watak wicaksana Valentina Redondo, sing jenenge diselehake kanggo ngurmati sastrawan Dolores Redondo.

Oruña stands metu kanggo subtlety kang njlèntrèhaké setelan saka karya, ngendi lanskap Spanyol duwe peran khusus. Semono uga pengaruh karyane ing wilayah kasebut, sing Dewan Kutha Suances diresmikake ing 2016 ing Rute Sastra Puerto Escondido. Ing kono, sampeyan lelungan liwat macem-macem papan ing Cantabria sing penting ing seri kasebut.

Buku dening María Oruña

seri Buku Puerto Escondido

Pelabuhan sing didhelikake (2015)

Diterbitake ing September 2015, iki minangka novel kejahatan sing penulis miwiti saga sing misuwur. Crita iki disetel ing Cantabria lan plot mbukak ing rong tahap: wektu saiki lan taun Perang Sipil Spanyol. Ing crita, Oliver Gordon, Valentina Redondo lan Letnan II Sabadelle minangka protagonis saiki; dene ing jaman biyen dicritakake pengalaman kulawarga Fernández

Sinopsis

Oliver marisi omah kolonial —Villa Marina— dumunung ing pinggir segara ing Cantabria. Sawise matine ibune, wong Inggris enom mutusake kanggo ngowahi properti kasebut dadi hotel. Ora dinyana, remodel kudu ngaso, minangka ketemu mayit bayi sing didhelikake jejere tokoh Mesoamerika ing tembok omah.

Kutipan dening María Oruña Sawise panemuan sing nggegirisi, Rajapati liyane dumadi ing n sekitare kutha, Kadurjanan sing, kaget, katon disambung. Sanalika, korps investigasi Pengawal Sipil, sing dipimpin Letnan Valentina Redondo lan Letnan II Sabadelle, budhal nggoleki sing mateni. Kangge, Oliver nemokake rahasia kulawarga sing nggawa dheweke menyang wektu sing angel ing negara kasebut: Perang Sipil Spanyol.

Papan sing arep dituju (2017)

Iki minangka cicilan kapindho ing seri kasebut. Iki minangka novel kejahatan sing diterbitake ing Februari 2017 lan, kaya buku pisanan, disetel ing Suances. Crita kasebut kedadeyan pirang-pirang wulan sawise plot sadurunge lan mbukak ing tengah pembunuhan enigmatic. Maneh, bakal dibintangi Valentina Redondo, Oliver Gordon lan grup polisi.

Sinopsis

Sawise wektu sepi ing kutha Cantabria, awak wadon ditemokake ing reruntuhan bangunan lawas. Mayit kasebut diselehake kanthi tliti ing papan kasebut, dheweke nganggo rasukan raja ing abad pertengahan, lan uga ana barang langka ing tangane. Asil otopsi kaget polisi lan warga wilayah kasebut.

Sawise kedadeyan kasebut, gelombang pembunuhan diluncurake ing wilayah kasebut, kang nguripake weker maneh. Ing ngarsane pemandangan sing nggegirisi, Letnan Redondo bebarengan karo kanca-kancane saka Pengawal Sipil mutusake kanggo miwiti mburu pembunuh kasebut.. Kanggo bagean kasebut, Oliver mbantu kanca nggoleki sedulure sing ilang, kahanan sing pungkasane ngasilake asil sing nggumunake.

Ngendi kita ora bisa dikalahake (2018)

Kaya para leluhure, Ngendi kita ora bisa dikalahake punika thriller sing njupuk Panggonan ing pesisir Suances. Iki diterbitake ing 2018 lan maneh dibintangi Valentina lan Oliver. Wektu iki, plot kasebut ora ana gandhengane karo buku sadurunge lan tema paranormal wis ditambahake..

Sinopsis

Valentina ngarepake akhir musim panas kanggo liburan karo Oliver. Nanging kabeh dadi kuwalik nalika nampa telpon kanggo kasus anyar: tukang kebon Istana Sang Guru katon mati. Properti iki wis suwe ora dienggoni, nanging panulis Carlos Green, sing duwe warisan papan kasebut, bubar pindhah.

Wiwitane, Dianggep manawa patine wong lanang iku amarga sebab-sebab alamiah, nanging panyelidikan nuduhake yen ana sing ndemek mayit. Teori kasebut entuk kekuwatan nalika Valentina wawancara karo Green lan dheweke ngakoni yen dheweke wis diganggu ing wayah wengi dening entitas misterius.

Sanajan letnan mamang babagan paranormal, dheweke, Oliver, lan tim dheweke kejiret ing acara sing ora bisa diterangake.. Iki menehi motivasi kanggo ngadhepi investigasi miturut paradigma liyane, sing ndadekake panemuan sing luar biasa babagan kraton lan wong-wong sing nyemplungake ing acara kasebut.

Sing didhelikake ombak (2021)

Iki minangka novel paling anyar dening penulis lan cicilan pungkasan ing seri kasebut Buku-buku saka port didhelikake. Iki minangka thriller independen ing ngendi Letnan Valentina Redondo lan kanca-kancane saka pasukan investigasi polisi terus dadi protagonis. Ing Nopember 2021, ing Spanyol, karya kasebut entuk bedane buku fiksi paling apik ing taun iki dening para penjual buku "El Corte Inglés".

Sinopsis

Valentina ngalami wektu sing angel. Ing podo karo, acara elek kedaden ing kutha: Judith Pombo —Presiden federasi tenis Santander— katon mati. Layone ditemokake ing kabin prau layar sawise rapat karo tamu sing dipilih.

Penyelidikan bakal dadi tantangan kanggo Lt. Redondo lan tim, sing sepisan maneh ngadhepi kejahatan sing ora bisa dipercaya. Wanita penting kasebut ditemokake ing kamar sing dikunci saka njero lan kanthi tatu fatal sing langka, sing ngisi kasunyatan kanthi misteri. Pemandangan kasebut katon kaya salah sawijining novel kejahatan Agatha Christie utawa Edgar Allan Poe.

Buku liyane dening penulis

Alas papat angin (2020)

Iku buku kaping papat sakahttps://www.actualidadliteratura.com/entrevista-con-maria-oruna-la-autora-de-el-bosque-de-los-cuatro-vientos/ Oruña, diterbitake ing Agustus 2020 lan nganti saiki iki minangka karya individu. Iki minangka novel misteri sing disetel ing Santo Estevo, ing Galicia. Plot kasebut mbukak ing rong garis wektu: kepungkur - abad kaping XNUMX - lan saiki, sing disambungake dening hubungan para karakter.

Sinopsis

Ing 1830, Dr Vallejo tindak karo putriné Marina menyang Biara Santo Estevo, dumunung ing Ribas del Sil ing Ribeira Sacra. Sawise ing panggonan, wong netepake piyambak minangka dhokter saka jemaah lan kutha. Kanggo dheweke, wanita enom kasebut bakal bingung antarane kepinginan kanggo sinau kedokteran lan nolak adat istiadat jaman semana. Iki carane dheweke bakal ngalami acara sing relevan sing bakal menehi tandha ing mangsa ngarep.

Maria Oruna

Maria Oruna

Meh rong atus taun sabanjure, antropolog Jon Bécquer teka ing Biara lawas, motivasi dening pakaryan kanggo nggoleki karya seni ilang. Ing panggonan iku dheweke sinau saka mitos kuna, kapenuhan penasaran lan mutusaké kanggo neliti. Nanging kedadeyan sing ora dikarepke: wong enom nganggo sandhangan Benediktin ditemokake mati ing patamanan papan suci.

Bécquer melu ing diselidiki kasunyatan, lan Kabeh nuduhake yen kedadeyan kasebut ana gandhengane karo masa lalu sing kebak rahasia. Saka ing kono, siji terus-terusan pindhah ing antarane rong jaman, "legenda sangang dering" wis ana lan entuk peran gedhe.

Babagan panganggit, María Oruña

María Oruña minangka pengacara lan panulis Galicia sing lair ing Vigo ing taun 1976. Sajrone sepuluh taun dheweke praktek hukum ing bidang tenaga kerja lan komersial. Minangka asil saka pengalaman kasebut, dheweke nerbitake buku pisanane: Tangan pamanah (2013). Narasi iki babagan pelecehan profesional lan sewenang-wenang. Ing 2015, dheweke nampilake thriller port sing didhelikake, karo kang saga misuwur wiwit Buku Puerto Escondido.

nganti saiki, Seri kasebut duwe telung novel tambahan: Papan sing arep dituju (2017), Ngendi kita ora bisa dikalahake (2018) lan Sing didhelikake ombak (2021). Kajaba iku, koleksi kasebut dilengkapi karo karya individu: Alas papat angin (2020).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.