Buku-bukune Juan Gómez-Jurado

Buku-bukune Juan Gómez-Jurado.

Buku-bukune Juan Gómez-Jurado.

Buku Juan Gómez wis diterbitake ing luwih saka patang puluh negara. Miturut Amazon, novel-novele Lambang Para pengkhianat y Catu dheweke dadi teks elektronik sing laris sajrone taun 2011 lan 2016. Salajengipun, panganggit Spanyol minangka salah sawijining panulis pertama sing nerbitake format elektronik nganggo basa Spanyol, (Telik gusti, 2006).

Karya sastra kasebut kalebu macem-macem jinis. Saka sensai diwasa sing nyenengake -Serigala ireng (2019) -, liwat seri pemuda lan bocah-bocah sing populer, malah crita non-fiksi. Utamane, sagas saka Alex Kolot y Rexcatator dheweke wis ngasilake jutaan pamaca bocah lan remaja ing saindenging jagad. Mula, kemungkinane isih ana episode sing bakal ditampilake ing kaloro seri kasebut.

Babagan Juan Gómez-Jurado

Lair, pasinaon lan proyek

Dheweke lair ing Madrid tanggal 16 Desember 1977. Dheweke entuk Sarjana Ilmu Informasi ing Universitas CEU San Pablo. Ing karya jurnalistik dheweke wis kerja ing media kayata Radio España, Kanal +, ABC y El Mundo, antara liya. Kajaba iku, dheweke uga dadi kontributor majalah kasebut Apa sing bakal diwaca, Tulis mudhun y NY Times Review Buku.

Gómez-Jurado uga melu podcast (Kuwasa y Mangkene Naga) lan ing saluran "Seriotes de AXN" (YouTube). Dheweke dadi salah sawijining panulis pimpinan berbahasa Spanyol ing format elektronik minangka bagean saka "1libro 1euro", inisiatif kolektif para panulis. Lambang Para pengkhianat (2008), novel kaping telu, entuk hadiah Novel Internasional Torrevieja Internasional kanggo VII Kota.

Buku Juan Gómez

Novel kanggo wong diwasa

Nganti saiki, panulis Madrid wis nggawe sangang judhul kanggo pamirsa diwasa. Kabeh mau Juan Gómez-Jurado tekan level suspense sing bisa nggawe para pamaca nahan napas wiwit kaca pisanan nganti pungkasan. Dheweke uga ora nolak masalah spiritual sing eri utawa kontroversial; Dheweke rincian kasebut tanpa ndhelik utawa prasangka. Amarga narasi sing apik, pakaryane kanggo wong diwasa mesthi misuwur.

Karakteristik kasebut misuwur ing buku kayata Kontrak karo dewa (2007), Legenda maling (2012) lan Sejarah Rahasia Pak Putih (2015). Patut, sawetara media -ABC o Budaya kasebut, kayata— padha nggambarake Gómez-Jurado minangka "master thriller." Dhaptar novel kanggo wong diwasa ngrampungake:

Telik gusti (2006)

Sawetara komentar sing diterbitake dening para pamiarsa ing merek portal sastra Telik gusti kaya teks kontroversial. Gómez-Jurado kanthi ora jelas nggambarake macem-macem protokol lan prosedur keamanan ing Vatikan ing tengah-tengah konteks sing tegang banget. Banjur, sing maca melu takon babagan pembunuhan rong kardinal sajrone Konklaf kanggo milih Paus anyar.

Kanggo njlentrehake kasunyatane, psikiater pidana Paola Dicanti gabung karo Pastor Anthony Fowler. Ing tengah plot kasebut, eksistensi pembunuh berantai sing target dadi panguwasa greja dicethakaké. Kesulitan investigasi maksimal, amarga ing level resmi kematian kardinal ora kedadeyan.

Lambang Para pengkhianat (2008)

Narasi kasebut diwiwiti ing taun 1940, nalika klompok wong Jerman sing mabur disimpen dening kapal laut saudagar. Kanthi rasa syukur, kapten kapal nampa hadiah emas lan permata. Hadiah sing dimaksud kasebut sejatine minangka lambang sing ana gandhengane karo pengalaman Paul, bocah yatim piatu ing Munich. Dheweke pengin kabeh biaya menehi kasunyatan babagan akun sing kontradiksi nalika tiwase bapake.

Kanggo gaweyan saben dinane supaya slamet, ana rasa katresnan tanpa sarat kanggo bocah wadon Yahudi, pelecehan karo sedulur lan mlebu Freemasonry. Kanthi kabeh elemen kasebut, Gómez-Jurado njupuk pembaca menyang taun-taun tuwuhing kekuwatan Nazi, sadurunge konsolidasi Reich Katelu.

Sing sabar (2014)

Iki minangka novel kanthi ketegangan dosis sing dhuwur banget sing ndadekake para pamaca ora ragu-ragu sajrone 36 jam pangembangane. Ora muspra kalebu buku sing paling diwaca ing taun 2014. Protagonis, ahli bedah saraf terkenal David Evans, ngadhepi dilema moral sing ora bisa diatasi nalika balapan wektu. Kepiye mutusake antarane (kulawarga) sing paling suci lan tumindak sing bisa ngowahi sejarah selawase?

Ing tangan siji, dhokter wis diperes dening psikopat sing wis nyulik putrine Julia. Ancamane: dheweke kudu nglilani pasien sing operasi mati, yen ora, Julia mati. Saliyane, identitas pasien ditemokake ... ora liya lan ora kalah karo Presiden Amerika Serikat.

Juan Gómez-Jurado.

Juan Gómez-Jurado.

Catu (2015)

Simon Sax nyampekno citra pemuda sing cerdas lan bathi - ketoke - tanpa kekurangan urip. Kajaba iku, dheweke duwe kamungkinan dadi jutawan amarga adol algoritma sing luar biasa (sing digawe dening dheweke) menyang multinasional. Nanging, protagonis ndhelikake kekosongan eksistensial banget amarga katrampilan sosial sing kikuk, utamane karo wanita.

Ing tengah-tengah depresi, Simon mutusake mbukak situs kencan online kanggo golek pasangan. Banjur, dheweke tresna banget karo Irina, sanajan ana "hubungan anorganik" sing adoh ewonan mil. Nanging dheweke ndhelikake rahasia sing ngganggu, sing bisa ana gandhengane karo bekas lara misterius ing pipine.

Ratu Putih (2018)

Thriller masterful fokus ing karakter Antonia Scott lan Jon Gutiérrez, kalorone pedunung ing tetanggan Malasaña ing Madrid. Dheweke kuwat banget lan wani ngrampungake masalah wong liya, nalika terus gelut karo dhemit batin. Dheweke duwe kepribadian sing padha, wis predisposed kanggo mbantu, sanajan tanpa kemampuan sukses kanggo pasangan.

Teks kasebut kabentuk ing bab-bab cekak, kebak kahanan sing durung mesthi lan corak sing kaget. Mula, iku maca sing gawe ketagihan lan dinamis, sing pantes diterusake. Nyatane, sekuel kasebut diluncurake ing taun 2019: Serigala ireng. Posting kasebut nyinaoni jerone jiwane Antonia… Ana kesimpulan? Ya, mung siji bab sing durung mesthi, sing wedi mung dheweke dhewe.

seri Alex Kolot

Iki minangka saga kanthi tema bocah-bocah sing protagonis yaiku Alex Colt, bocah lanang sing apik banget, alon lan gagah banget. Manungsa cilik mau diangkut liwat slide menyang papan ing njaba angkasa. Ing kana, dheweke ngerti manawa dheweke dipilih dadi pelindung lan penyelamat kabeh kosmos. Amarga alasan iki, Alex mbentuk regu karo klompok alien asing sing eksentrik sing njelajah kabeh galaksi.

Nalika buku maju, balapan sing ngancam pengin ngilangi Bumi, wong Zarkia. Unsur-unsur kasebut kasebut dicampur karo Juan Gómez-Jurado sajrone lelungan kanthi petualangan sing nyenengake, diriwayatake kanthi cara sing nyenengake lan nyenengake. Seri kasebut kasusun saka patang judhul, sing masing-masing digambarake kanthi trampil dening Fran Ferriz. Iki kasebut ing ngisor iki:

  • Alex Colt. Kadet ruang angkasa (2016).
  • Alex Colt. Perang Ganymede (2017).
  • Alex Colt. Rahasia saka Zark (2018).
  • Alex Colt. Prakara peteng (2019).

seri Rexcatator

Iki minangka sagas liyane kanthi tema bocah-bocah dening Juan Gómez-Jurado. Dheweke digawe kanthi kolaborasi karo psikolog anak Bárbara Montes lan ilustrasi fitur dening Fran Ferriz. Dheweke digawe kanthi tujuan kanggo nyengkuyung kabiasaan maca ing bocah lan remaja, uga menehi rasa tresna marang lingkungan.

Topik kayata sopan santun, kekancan utawa kasetyan dicedhaki kanthi rasa humor sing dianggep alami banget. Mesthi wae, ora ana kekurangan petualangan lan misteri sing nyebabake kedadeyan sing kuat. Nganti saiki, papat judhul ing seri iki wis diterbitake:

  • Misteri Punta Escondida (2017).
  • Tambang kiamat (2018).
  • Kraton ing jero banyu (2019).
  • Alas peteng (2019).

Publikasi Sastra Anak Independen

Juan Gómez-Jurado nulis loro buku prosa sing dituju kanggo para pamuda bocah: Swara liyane (minangka co-penulis; 1996) lan Pangeran kaping pitu (2016). Pungkasan minangka cariyos sing nyenengake, narik banget amarga kiasan sing digunakake kanthi tepat wektu kanggo nambah jero. Protagonis yaiku bocah cilik Benyamin, sing paling sensitif karo putra-putra raja kerajaan sing adoh banget.

Kutipan Juan Gómez-Jurado.

Kutipan Juan Gómez-Jurado.

Yen naga galak katon - kudune - dheweke kudu diusir dening sedulur-sedulure, prajurit sing paling wani ing kerajaan kasebut. Ora bakal dadi misi kanggo Benjamin sing alus, nanging ... Crita kasebut menehi piwulang sing apik babagan prevalensi intelijen tinimbang kekuwatan lan ngajeni wong sing dianggep beda. Kajaba iku, ilustrasi sing apik banget dening José Ángel Ares ngrampungake karya hebat.

Bukune non-fiksi

Pembantaian Tech Virginia: Anatomi Pikiran sing Disiksa (2007) minangka salah sawijining karya sing paling demonstratif kanggo kualitas jurnalistik Juan Gómez-Jurado. Iki minangka babad sing diceritakake nganggo basa sing lancar banget, sing ringkes lan tingkat detaile bisa mbingungake para pamaca sing ora curiga. Kajaba, swasana gangguan kasebut kenthel banget amarga narasi gaya thriller lan foto nyata tragedi kasebut.

Keuntungan penulis paling gedhe yaiku nggawe profil psikologis Cho Seung-hui, pelaku pembantaian sing ditindakake kanthi rasa adhem sing ora biasa. Siswa kuliah ing Korea kasebut pungkasane mateni 32 kanca sakelas ing kampus sadurunge nglalu. Sanajan akeh gambar sing bisa dipercaya kanggo acara kasebut katon eschatologis, nanging ora ana krasa utawa ora sopan saka rapporteur kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   CARMEN CECILIA ALBARRACIN HERNANDEZ ngandika

    Aku seneng banget, jinis sing digunakake Juan Gómez Jurado

  2.   Aurora rosello ngandika

    Dheweke kayane dadi penulis novel intrik sing hebat ... kurang saka setaun aku wis maca kabeh novel ...