Buku Ildefonso Falcones

Buku Ildefonso Falcones.

Buku Ildefonso Falcones.

Buku Ildefonso Falcones de Sierra minangka permata sastra. Iki minangka salah sawijining panulis Catalan paling misuwur ing abad kaping XNUMX. Pengacara kanthi profesi, dheweke lair ing kulawarga sing sugih, kena pengaruh sawise kematian bapakne. Mula, dheweke kepeksa ngadhepi “kasunyatan kasar” ing jagad iki supaya bisa sukses.

Bagéan sing misuwur saka panganggit Barcelona amarga ana konflik sing muncul sajrone urip pribadi. Dheweke wis kaping pindho dipilih kanggo ngindhari pajak. Audiencia de Barcelona nuduh dheweke nggawe plot sing rumit supaya ora ngumumake bathi sing asale saka karyane. Ing conto pisanan, dheweke bisa ngindhari sidhang, nanging limang taun mengko, dheweke ora nemoni nasib sing padha.

Ildefonso Falcones lan "Perjalanan Pahlawan"

Urip Ildefonso Falcones kayane cocog karo teori "Perjalanan Pahlawan". Iki minangka struktur narasi sing diajokake dening mitos Amerika, Joseph Campbell, ing bukune Pahlawan kanthi ewu praupan (1949). Formula sing diandharake dening spesialis skrip film Robert McKee ing bukune Skrip kasebut (1997).

Umumé, iki minangka dalan khas sing ditempuh kabeh protagonis ing film. Postulat sing valid, sawetara level, dijupuk minangka "versi" sing luwih rumit saka premis Aristoteles ing Puisi. Iki uga minangka skema narasi umum ing sastra, film, lan seni pertunjukan. Iki uga cara crita crita favorit Falcones.

Falcones, protagonis

Lair ing Barcelona (1959), lelungan "heroik" Falcones diwiwiti nalika umur 17 taun.  Iki, nalika dheweke entuk juara kaping pisanan ing kejuaraan tunggang kuda nasional ing Salto. Nanging, bapakne sing tiba-tiba matine dheweke nolak latihan olahraga.

Falcones Ildefonso.

Falcones Ildefonso.

Antarane ukum lan sastra

Tragedi kulawarga kasebut nyebabake dheweke golek kerja supaya bisa mbayar biaya kuliah ing universitas. Nanging, dheweke enggal golek gaweyan ing aula bingo. Kurban kasebut pancen regane: dheweke lulus dadi pengacara lan duwe karir hukum sing sukses banget. Bebarengan karo adhine lan mitra liyane, dheweke nggawe kantor ing Barcelona sing nyedhiyakake stabilitas finansial.

Nanging kamenangan sejatine sing digoleki Falcones durung teka. Wiwit cilik, dheweke kepengin dadi penulis, nanging ramalan urip wis ngalangi. Ora suwe sadurunge milenium anyar, kanthi meh 20 taun nindakake hukum, dheweke pungkasane siyap ngetutake jabatane sing sejatine.

Katedral segara

Ing taun 2006 - ora kesulitan dibebasake - toko buku film pertama Ildefonso Falcones. Kaget akeh wong, panulis sing durung ngerti kasebut dadi nomer siji ing sales ing Spanyol. Mung rong wulan, luwih saka 500.000 salinan dikirim, nganggo basa Spanyol lan Catalan.

Katedral segara.

Katedral segara.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Katedral segara

Sukses ngluwihi wates. Ing taun 2007, wiwit diterjemahake menyang basa liyane, saiki tekan 15 total. Ing taun 2018, nggawe kabisat menyang jagad audiovisual nganggo tangan Antena 3. Stasiun televisi Spanyol ngasilake seri wolung bab sing kasebar nyetel.

Gaya Falcones

Apa ala dadi penulis formula? Iki minangka debat tanpa konsensus utawa kemungkinan pungkasan. Diskusi ing antarane telung kamp sing mbedakake banget: para penulis sing ngrusuhi formula, klompok sing disenengi lan "ing antarane". Pungkasane, sapa wae panulis kondhang takon babagan perkara kaya iki.

Nalika Falcones kudu mangsuli, dheweke nuli mangsuli kanthi dhisik. Sampeyan ora nolak menehi label "panulis bisnis." Kasunyatane, dheweke kanthi terang-terangan negesake manawa dheweke luwih milih dadi "salesman super" tinimbang dadi panulis "sastra". Pratelan sing rada jelas ngelingi limang judhul sing sukses banget.

Pahlawan "Flat" lan konflik hukum

Nglipur Iki minangka salah sawijining kualifikasi sing paling akeh digunakake kanggo nemtokake teks panganggit Catalan. Gampang diwaca, entheng lan dicerna. Bisa uga dimensi siji-sijine paraga kasebut ditandhani banget. Pamisahan sing ora bisa dipindhah ing antarane karakter sing apik lan sing ala ... lan ing tengah-tengah mung pengacara tetep.

Pelatihan Falcones dadi ahli hukum jelas ing plot crita kasebut. Dheweke ora mung nguwasani subyek lan ngerti uga angger-angger, nanging nuduhake manawa ana sing dikarepake. Justru elemen iki minangka fitur sing paling asli lan khas saka karyane. Lan uga deskripsi sinematik lokasi, dheweke nambah dinamisme sing unik.

Mung sukses

Kanggo panulis, minangka tantangan utama kanggo bertahan sukses ing fitur debut. Iki ora umum, kanthi cara sing padha karo musisi. Ana akeh kasus panulis buku tunggal, tanpa preduli kualitas teks sing dielingi masarakat lan / utawa kritik sastra.

Iki minangka kahanan sing kedadeyan kanthi cara paling umum - sanajan ora ana sing ngerti sebabe. Ora ngono kaya Falcones. Sanajan Katedral segara Iki isih dadi karyane sing paling dikenal, kerjane mengko ora nguciwani masyarakat. Uga kanggo penerbit, sing seneng banget karo nomer penjualan.

Kutipan saka Ildefonso Falcones.

Kutipan saka Ildefonso Falcones.

Buku liyane: ngluwihi Catalonia

Tangan Fatima (2009) minangka buku nomer loro sing ditandatangani dening Ildefonso Falcones. Maneh ing kategori "fiksi sejarah" (wektu iki ing njaba basa Catalonia). Granada, Andalusia, bakal dadi lokasi utama argumen kasebut sing ana konflik abadi ing antarane umat Islam lan Kristen. Padha, Ratu tanpa alas (2013) minangka crita sing diwiwiti ing wilayah Andalusia, ing Seville.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Iki nyritakake pengalaman babu ireng sing teka saka Kuba lan wanita gipsi sing ora sopan lan mbrontak ing tengah konteks prasangka ing Spanyol abad kaping pitulas. Katresnan sing mokal lan kekarepan nasib sing kejem ora bisa ilang. Madrid minangka papan kanggo bagean pungkasan crita, ing endi masarakat wiwit mbrontak nglawan urutan sing wis ditemtokake.

Bali omah

Ahli waris tanah (2016) ora mung bali menyang Catalonia kanggo Falcones, nanging uga eksplorasi anyar "alam semesta" sing nggawe dheweke misuwur. Teks kasebut minangka tutugan langsung saka Katedral segara, diterbitake mung 10 taun sawise buku sadurunge. Penggemar penulis lan novel sing sepisanan kepincut karo cicilan anyar Barcelona abad pertengahan.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Hak-hak pekerja lan perang nglawan para borjuis dadi latar crita katresnan anyar: Pelukis jiwa (2019). Potret liyane Barcelona, ​​saiki ing wiwitan abad kaping XNUMX. Ngluwihi romantisme lan perjuangan kelas, Gréja Katulik sing pungkasane muncul minangka antagonis gedhe.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Plot paralel (utawa crita "nyata")

Ing panganggit, Pelukis jiwa minangka sintesis kontradiksi manungsa ing antarane apa sing dikarepake lan sing sejatine digoleki. Mung nalika diterbitake buku kasebut, warta babagan kanker sing ditrapake dening Ildefonso Falcones katon. Elemen anyar ing plot pribadine kanthi tandha suram, sanajan sukses komersial.

Kajaba iku, Panjenengan sidhang evasion pajeg bisa dipungkasi kanthi ukuman nganti sangang taun penjara. Apa crita iki bakal duwe corak sing ora dikarepake? Apa pahlawan bakal bisa ngatasi kabeh alangan lan entuk tebusan pungkasan? Mung wektu bakal ngomong. Siji-sijine kepastian nalika ngadhepi asil sing bisa ditindakake yaiku Buku Ildefonso Falcones bakal suwene suwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.