Buku The Offreds

Buku Offreds.

Buku Offreds.

Buku Offreds duwe luwih saka 350.000 salinan sing dipasar nganti saiki. Iki mbuktekake sukses editorial. José Ángel Gómez Iglesias (Pontevedra, 1984) minangka panulis Spanyol sing karier sastrane cukup anyar. Iki dingerteni liwat jaringan sosial (utamane Twitter) nganti tekan difusi komersial sing nyengsemake.

Tandha tangan kanthi jeneng samaran "Offreds", sing muncul kanthi santai nalika main surat karo adhine. Andhap asor kasebut dicethakake ana ing tulisane, ditandai karo prosa puisi sing langsung banget, akeh perasaan. Kajaba iku, gaya dolanane kanthi kombinasi struktur sing gampang nggawe akeh pembaca ngenali bukune.

Panulis muncul ing media digital

Ing situs web, Defreds nerangake - kanthi kesederhanaan sing dadi ciri khas dheweke - kepiye carane miwiti karir sastrane. Ing babagan iki, negesake:

"Wengi sing kebak kasepen lan akeh udan yaiku kaping pisanan aku nulis ukara babagan kedadeyan sing dakalami nalika semana. Ing twitter. Kayane mula kabeh. Wong maca maneh saya akeh. Wong sing rumangsa kenal karo aku.

"Aku ora percaya yen ana wong sing maca pikiranku kanthi semangat. Meh ora sengaja. Meh ora digoleki. Offreds, extension saka José. Bukuku wis teka. Sampeyan ora bisa mbayangake ilusi sing digawe, mlebu ing toko buku lan ndeleng buku sampeyan ing rak, ing kana. Lan wong sing tuku kanthi mesem. Ora bisa mbayar dhuwit. Ora kanggo nerangake nganggo tembung… ”.

Panulis "lair" ing jejaring sosial, apa ana fenomena utawa tren?

Ing kasus Offreds, kalebu loro definisi. Peluncuran lan sukses komersial sing luar biasa saka bukune sing pertama Meh ora sengajawis dadi kedadeyan editorial amarga ana genesis ing Twitter. Kajaba - mesthi - saka nomer dodolan sing nyengsemake. Sanalika, Offreds minangka tren ing jagad sastra saiki. Dheweke dadi bagean saka klompok panulis sing akeh sing nggunakake media digital kanggo ngakoni awake dhewe.

Mula, dheweke minangka panulis sing ora gumantung karo omah penerbitan, utawa jinis perantara nalika ngluncurake karya pertamane. Iki nuduhake modalitas ing endi strategi pemasaran (yen ana sing dirancang kaya ngono) kalebu komponen audiovisual sing penting. Ing babagan iki, sawetara publikasi sing diindeks ing macem-macem negara bisa dikonsultasi ing internet sing ngonfirmasi tumindak kasebut.

Ing antarane investigasi kasebut, ing ngisor iki katon jelas:

  • Nulis sastra ing jejaring sosial. Panganggit: Milagros Lagneaux (2017); Spanyol
  • Puisi Instagram: Kepiye media sosial nguripake maneh wujud seni kuna. Panganggit: Jessica Myers (2019); USA
  • Cara Pujangga Muda Italia. Analisis Jaringan Sosial Bidang Puisi Kontemporer. Panulis: Sabrina Pedrini lan Cristiano Felaco (2020); Italia

Tokoh lan data babagan buku Defreds sing paling misuwur

  • Meh ora sengaja. Bukak, 2015. Editorial Mueve tu Lengua. 23 edhisi; didol luwih saka 180.000 kopi.
  • Nalika mbukak parasut, Editorial Pindhah Basa Sampeyan. 12 edhisi; didol luwih saka 95.000 kopi.
  • 1775 lurung-lurung, 2017. Editorial Mueve tu Lengua. 3 edhisi; didol luwih saka 55.000 kopi.
  • Crita babagan acara hypochondriac, 2017. Espasa Editorial. 11 edhisi; didol luwih saka 60.000 kopi.
  • Kanthi kaset lan pulpen, 2018. Espasa Editorial. 2 edhisi; didol luwih saka 35.000 kopi.
  • Langgeng, 2018. Editorial Espasa; 2 edhisi; didol luwih saka 40.000 kopi.

Kajaba iku, sajrone 2019 diluncurake saka Elingi sandhi e Tanpa sarat, ditampa kanthi becik dening masarakat lan pangritik umume.

Struktur buku sing Disedhiyakake

Kabeh buku Offreds dibukak kanthi pambuka dening penulis liyane. Pangembangan kasebut kalebu prosa sing temane bisa sambung karo siji liyane utawa, kosok baline, ing crita sing ditampilake kanthi urutan tanpa hubungan sing jelas. Miturut portal Perpustakaan Virtual FANDOM (2020), argumen sawetara puisi kasebut minangka lanjutan saka publikasi sadurunge.

Ing pangertene iki, kita bisa nimbang "Amores a Distancia 2" saka 1775 lurung-lurung minangka bagean liya saka "Amores a Distancia" dening Meh ora sengaja. Pungkasan, Offreds cadangan seri crita mikro utawa ukara kanggo nutup bukune. Umume, epilogine digawe dening panulis liyane lan / utawa ngemot matur nuwun.

Ngalahake.

Ngalahake.

Sintesis lan analisis sawetara karya

Meh ora sengaja (2015)

Ing kompilasi prosa iki ora ana protagonis, ora ana wiwitan utawa kesimpulan utawa utas sing nyambung. Ing publikasi debut, Offreds melu pamirsa liwat pirang-pirang crita sing gampang digandhengake para pamaca. Meh ora sengaja nggambarake simpati penulis marang kanca-kanca, papan sing akrab, sedhih, kuciwa, lara ati ...

Uga kalebu ing buku iki sawetara geguritan sing nyata banget, seksualitas sing meh eksplisit, ditambah interpretasi asli dongeng universal. Babagan geguritan kasebut Crita versi, ing ngendi Offreds nuduhake pandangane babagan Little Red Riding Hood, Cinderella, serigala utawa Three Little Bigs. Frasa:

"Aku minangka wong sing nyetel jam weker 5 menit sadurunge, kanggo sing maca buku kertas ing kreta lan seneng."

"Kabeh sing nggawe sampeyan ngimpi, sing bakal ganti dina Selasa esuk dadi Setu sore."

1775 lurung-lurung (2017)

1775 minangka nomer dalan ing Vigo, kutha sing dadi penulis gedhe. Prosa ing buku iki minangka ringkesan pamikiran sing ana gandhengane karo lokalitas iki. Ing saben rúa, pangrasa; ing saben pojok, pengalaman. 1775 lurung-lurung Iki minangka salah sawijining teks sing Defreds luwih asor lan asli, liwat garis sing ditulis kanthi ati sing mbukak.

Iki minangka karya sing spektrum kritik disenengi banget amarga ana visi khusus pangripta. Ing umume ulasan literatur, dheweke gumun banget kanggo geguritan sing tanpa hiasan kaya emosi: sedhih, wedi, kangen ... Offreds narik kawigaten para pamaca saka keasliane; "Sing arep dakkandhani, mesthi wae dak pahami." Segmen:

"Kadhangkala lagu patang menit rong puluh pitung detik bisa menehi luwih saka siji wong. Lan wong-wong sing ndeleng sampeyan nggawe sampeyan dadi konser paling apik ing urip sampeyan ".

Crita babagan acara hypochondriac (2017)

Iki minangka publikasi kaping pisanan dening José Ángel Gómez Iglesias sing diluncurake ing segel Espasa Editorial. Ing buku iki, para pamiarsa nggawe kahanan sing mbaleni kanthi judhul sadurunge penulis: mlaku-mlaku kanthi alus. Nanging, Offreds ditampilake ing Crita babagan acara hypochondriac kepiye prose wis berkembang sejajar karo kepribadiane dhewe.

Kanggo nyatane, kayane mokal kanggo nyipta lirik Offreds tanpa niru kahanan kasunyatane dhewe (kalorone penulis uga publik). Kajaba iku, kanthi karya iki panulis bisa narik kawigaten para pamirsa sing umume angel dipahami karo jinis puisi: para mudha lan remaja. Kajaba iku, foto-foto hebat David Olivas lan Cynthia Perie nggambarake komplemen sing sampurna kanggo teks sing akeh ngandhani babagan katresnan. Saluran:

"Ibu ujar yen sampeyan menehi dheweke rame amarga pusing banget. Sampeyan kudu wis duwe kepinginan kanggo metu lan metu ing jagad iki ”.

Kanthi kaset lan pulpen (2018)

Offreds bisa "ora mbaleni dhewe" (dibandhingake karo judhul sadurunge) tanpa ilang iota keaslian utawa gaya puisi magnetik. Iki tegese mupangat gedhe, amarga Kanthi kaset lan pulpen, minangka buku penulis kaping lima sing dirilis kurang saka telung taun. Ing kalodhangan iki, panulis mbahas babagan masalah wacana wektu tanpa wates lan katresnan sing ora bisa dibakar, senadyan pait lan almanak.

Ukara sing ngganggu.

Ukara sing ngganggu.

Kanthi cara sing padha, bab-bab ing buku iki padha karo evolusi format musik: Vinil, LP, Kaset, CD, Mp3 lan Spotify. Ing sawetara prosa, Offreds menehi penghormatan kanggo panjarwa kayata Diana Quer, Pablo Ráez utawa Gabriel Cruz. Ing wong liya, dheweke kanthi semangat nggambarake kualitas musik sing penting banget ing soundtrack saka raos: tresna, pain, khayalan, kuciwo, bungah ... Fragmen:

"Aku seneng ngrasakake wektu dhewe-dhewe, ngerteni luwih akeh, ngrasakake kasepen, film, lagu kasebut sing beda swarane nalika ora ana wong ing omah."

Langgeng (2019)

Iki minangka buku sing nduweni fitur otobiografi sing paling penting ing saga swalayan sing diterbitake dening Offreds, nganti saiki. Kasunyatane, enem bab kasebut menehi urutan kaya ing ngisor iki: Lair, Tuwuh, Senyum, Tangis, Urip, Impen lan Mati. Kaya biasane, panulis ora mandheg ngatasi topik sensitif sing dikarepake umum sing nggawe kait langsung menyang sing maca. Antarane yaiku: ing bullying, ngapikake awake dhewe, katresnan utawa nyiksa tanpa syarat.

Fragmen:

«Dheweke ora ngerti babagan kabeh kerusakan kasebut. Saka luh sing tiba, nalika wengi uga tiba.

Dheweke ora ngerti rekasane mlaku-mlaku saka omah menyang kelas.

Dodo ora mesthi ditahan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.