Buku bab Magi. Pilihan saka crita lan dongeng

Dina Raja, dina khayalan lan dina kanggo bocah-bocah. Iki siji pilihan crita, dongeng lan dongeng bab Magi, tanggal lan tradhisi sing bakal terus lestari.

Dina para ratu. Dongeng Natal - VVAA

Judhul sing kudu dieling-eling lan nggambarake crita, dongeng lan adat istiadat sing dicritakake dening wong tuwa lan simbah, utawa nalika isih cilik. Iki uga nuduhake munggahe cerkak lan crita ing awal abad kaping XNUMX. Penulis minangka penting minangka Becquer, Emilia Pardo Bazán, José Echegaray, Valle-Inclán o Azorin Dheweke nulis crita-crita Natal cilik sing njupuk kenangan kulawarga, pengalaman utawa kekerasan urip ing wektu kasebut.

Hadiah saka Majusi - O. Henry, Lisbeth Lisbeth Zwerger

O. Henry punika pseudonym saka William Sidney Porter, Penulis Amerika abad ka-XNUMX kanthi urip sing rada sibuk. Dheweke dadi wartawan lan teller bank ing antarane proyek liyane, lan nginep sawetara taun ing kunjara dituduh nyolong ing ngendi dheweke kerja. Ing kana dheweke wiwit nulis crita cekak, gender sing dianggep prekursor, karo Poe utawa Mark Twain.

Ing kene dheweke crita babagan Della lan Jim, saperangan tresna sing arep menehi saben liyane hadiah ing Natal. Nanging wong-wong mau kudu ngedol barang sing larang banget kanggo wong-wong mau supaya bisa tuku hadiah sing dikarepake wong liya. Iki digambarake dening Lisbeth Zwerger, penulis Austria lair ing Wina taun 1954 sing ing taun 1990 menang Hadiah Internasional Hans Christian Andersen.

Kanggo maca saka 6 taun lan luwih.

Wong Wicaksana telu lan bocah wadon sing ora turu - Daniel Estandía, Óscar Rull, Sara Nicolás

Iki minangka buku sing nyenengake kanggo wengi sing paling ajaib ing taun iki bisa disesuaikan nganti telung protagonis. Lan kabeh kudu disiapake supaya wengi Raja sukses: sampeyan kudu ngirim surat ing wektu, ninggalake sepatu katon, menehi panganan kanggo para tamu lan, ing ndhuwur kabeh, turu luwih awal. Nanging apa bisa kedadeyan nalika cah wedok kesel banget macane nganti lali turu? Nah, Melchior, Gaspar lan Baltasar kudu nggunakake kabeh kapinteran kanggo nggawe Berta turu lan pungkasane bisa ninggalake hadiah sing ora ditemokake. Pitakonan yaiku apa dheweke bakal sukses.

Wengi rolas - Carmina del Río lan Sandra Aguilar

Kitab ditulis ing ayat sing nyritakake apa sing dirasakake Juan sajrone lan sawise Wengi rolas. Crita sing apik banget kanthi musik kanthi tujuan supaya bocah-bocah ngerti luwih rinci babagan wengi gaib iki.

Olivia lan layang kanggo Magi - Elvira Lindo lan Emilio Urberuaga

Paraga protagonis ing crita iki yaiku Olivia, kang belongs kanggo koleksi saka jeneng sing padha, ditulis dening Elvira Lindo, dimaksudaké kanggo nonton antarane telung kanggo enem taun. Wektu iki Olivia mikir  angèl banget nulis layang marang wong Majus. Mula dheweke njaluk tulung marang mbah kakunge, sing nerangake carane dheweke nindakake nalika isih cilik lan apa sing dijaluk.

Unta cilik - Gloria Fuertes lan Nacho Gómez

Kabeh sing ditulis Gloria Fuertes kanggo bocah-bocah sukses nyata, amarga kesegaran ayat, basa lan irama. Ing crita iki kang njupuk kita kanggo Natal lan ing wong wicaksana ingkang badhe sowan si Bocah dikancani unta sing istimewa banget. Kanggo maca sing paling cilik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.