Buku crita sing apik sampeyan kudu maca

Buku sing disaranake

Yen sampeyan wis maca sawetara kiriman liyane, sampeyan mesthi wis ngerti manawa crita kasebut minangka salah sawijining genre favoritku, lan, kaya ngono, aku mesthi saya rumaket kanthi cara tartamtu, bisa uga bakal urip utawa, mesthi, kanggo nemokake dheweke.

Crita isih duwe prasangka sing ora bisa disingkirake, nanging untunge akeh pembaca sing tundhuk karo literatur cekak sing ana ing buku sing padha, sing ora mung ngidini kita seneng maca luwih akeh ing jaman sing cepet banget, nanging uga nyedhiyakake sing maca nganggo kanthong sing bisa dicocogake karo macem-macem crita.

Akeh pangarang misuwur (lan ora akeh banget) wis nulis luwih saka siji buku crita, dene liyane, kanthi langsung, wis misuwur amarga "juru crita" sing hebat, tembung sing mesthine bakal luwih apik ing basa liyane tinimbang karo kita. Nanging amarga sing penting yaiku lirike dhewe, iki hebat buku crita sing kudu diwaca.

Rolas Dongeng Pilgrim, dening Gabriel García Márquez

Gabo nulis luwih saka siji buku crita, ing antarane Mripat asu biru, pambuka menyang Macondo manawa kita kabeh ngerti sajrone Seratus Taun Kesepian utawa, utamane, Rolas Pilgrim Tales iki kasusun saka pirang-pirang crita sing dikoleksi utamane sajrone taun 70-an lan 80an, ing endi crita-crita macem-macem karakter Amerika Latin ing wilayah Eropa digabung, wiwit saka pensiunan presiden Karibia pasangan sing lelungan nganggo mobil menyang Paris ing jalur getih sampeyan nalika salju, bisa uga crita hadiah Nobel paling apik.

Dongeng, dening Anton Pavlovich Chekhov

Salah juru crita paling misuwur ing sejarah Chekhov, penulis, sing ora bisa mangu-mangu, panganggit sing nomer 1 tetep ing dhaptar buku genre kasebut amarga terjemahan Victor Gallego sing apik banget lan anané suwidak sewidak crita sing ditulis dening pangarang Rusia antara taun 1883 lan 1902. Crita nalika katresnan, kasusahan lan kekarepan Rusia tsarist teka bebarengan lan ora ana sing ngarani Anton.

El Aleph, dening Jorge Luis Borges

Borges

El Aleph, dening Jorge Luis Borges, salah sawijining buku crita paling apik ing sejarah.

Bebarengan karo Fiksi, Aleph minangka salah sawijining antologi crita cekak paling penting saka penulis Argentina. Raja-raja, Nazi utawa hakim nyampur ing odyssey narasi iki sing dadi kekarepane Borges kanggo nyelehake kita menyang celah-celah jagad iki lan nampa kedadeyan sing ora nyata sing ngubengi saben pitulas crita ing judhul iki. Penting.

Katedral, dening Raymond Carver

Kang dikenal minangka realisme reged, sing muncul ing Amerika Serikat ing taun 70-an, disetel ing setelan tartamtu lan nyoba nggawe karakter biasa lan vulgar dadi pahlawan cilik sing ana (lan biasa). Konteks sing ditliti dening penulis kayata Salinger utawa, khusus, Carver, sing nglumpukake rolas crita ing Katedral iki, sing cocog karo bapak sing mangkat menyang Eropa kanggo njaluk pangapura putrane marang alkohol sing lunga menyang pesisir kanggo rehabilitasi awake dhewe.

Juru emosi, dening Jhumpa Lahiri

Saka asal-usul Benggala, Lahiri minangka penulis asal London sing dikhususake ing jagad Anglo-Sachon kanggo crita-crita, sing biasane ngliputi hubungan antara komunitas Hindhu lan Kulon, khususe wong-wong Hindu imigran saka Amerika Serikat, minangka bukti globalisasi ewu nuansa dianut semangat lan kepekaan saka panganggit iki. Penerjemah emosi yaiku a karya crita sangang sing judhule cocog karo crita ing ngendi pasangan Indo-Amerika nggawe tur menyang India sing dipandu dening pemuda sing tresna karo garwane. Buku kasebut menang Hadiah Pulitzer ing 2000.

Wengi Arab

Sewu Siji Wengi

Buku Crita, kompilasi crita rakyat. . . Buku sing paling misuwur ing jagad Arab Wis ditemtokake kanthi pirang-pirang cara, sanajan umume, tetep dadi gabungan saka dongeng eksotis sing dicritakake minangka matryoshka narasi dening Scheherazade enom, kekasih pungkasan saka sultan sing tekad arep dipenggal kabeh wanita enom kerajaan kanggo mbales dendam. Serangan sastra Arab ing Kulon teka karo karya sing penting iki ing urip para pamaca sing bakal terus gumun karo para jenius, putri, bazaar lan bandit sing menehi komentar babagan karya universal iki lan sumber inspirasi sing jelas kanggo buku crita liyane kayata, kayata, Dongeng Eva Luna, salah sawijining buku favoritku.

Iki buku crita sing kudu diwaca Dheweke bakal dadi sekutu anyar sampeyan amarga macem-macem crita sing dikatutake lan kemampuan kanggo narik kawigaten para pamaca sing bakal nggunakake crita kasebut kanthi dawa sing ora cocog karo kualitas, suspense lan, mesthine minangka inspirasi kanggo Sampeyan uga, panulis, ayo makarya karo crita sing isih nolak sampeyan.

Apa buku crita favorit sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.