Chufo Lloréns: buku paling apik

Chufo Llorens

Kita sing seneng novel sejarah ngerti yen kita nemokake penulis sing gedhe banget ing genre kasebut. Amarga kapentingan ing novel sajarah tetep utuh sawise sawetara dekade. Lan nalika ngadhepi panjaluk, kita golek tawaran kualitas.

Chufo Lloréns wiwit nulis ing taun 1986; novel pisananeOra ana sing kedadeyan ing dina sadurunge ana finalis kanggoPenghargaan Planeting taun sing padha. Wiwit iku ora mandheg. Dheweke wis nerbitake sawetara buku fiksi sejarah lan ing artikel iki kita bakal ngandhani babagan iki.

Buku paling apik saka Chufo Llorens

The Other Leprosy (1993)

Novel kasebut disetel ing wektu sing luwih anyar. Kita ora bisa ngomong yen iki novel sajarah, amarga ora. Cukup Kita njupuk tur ing abad pungkasan kanggo ketemu karo Carmelo lan Esteban nalika taun 80-an amarga ing dasawarsa iki wong enom loro iki kudu ngadhepi scourge saka jaman sing isih arouses supaya akeh was-was saiki: AIDS. Bocah-bocah lanang, sanajan ora ngerti, padha manunggal ngluwihi penyakit kasebut lan dheweke, bebarengan karo ibune, bakal nemokake apa sing wis nyawiji nganti pirang-pirang dekade. Kanthi buku iki, kita bakal nerangake enigma sedih sing nyambungake rong kulawarga.

Catalina, buronan saka San Benito (2001)

Iki crita babagan wanita enom agama sing kepeksa mlayu amarga rasa tresna marang wong lanang. Dheweke kudu ngadhepi kahanan sing beda-beda, nganggo busana minangka wong lanang lan banjur dadi wanita kanggo dadi aktris populer. Catalina minangka karakter sing diilhami dening nyata liyane, Catalina de Erauso, biarawati prajurit. A lelungan liwat masyarakat lan adat saka Spanyol abad kaping XNUMX karo Inquisition klebu.

The saga of the damned (2003)

Crita sing nyenengake sing nuduhake sejarah pelecehan wong Yahudi saka sudut pandang sing beda. ing novel iki kita pindhah antarane kaping pindho: Abad Pertengahan (abad kaping XNUMX) lan Zaman Kontemporer kanthi pemusnahan Yahudi lengkap sajrone Nazisme. Èster lan Hanna wis pisah saklawasé enem abad, nanging ngadhepi gangguan lan bebaya sing padha. Ing wekdal punika, kita sami nyekseni panganiaya ingkang sampun wonten wiwit wiwitan jaman kita.

Aku bakal menehi sampeyan tanah (2008)

Setel ing Barcelona ing abad kaping XNUMX, salah sawijining abad kunci kanggo konfigurasi kutha Barcelona saiki. Protagonis kasebut diarani Martí Barbany sing diilhami dening karakter nyata, Ricard Guillén. Lloréns cetha bab iku, wektu mbuwang akeh unsur kanggo nggawe crita apik: perjuangan daya antarane bangsawan, coexistence miskin antarane wong Yahudi lan Kristen lan Muslim pengin njupuk liwat wilayah.

Martí Barbany lair ing kulawarga petani, nanging dheweke bisa dadi salah sawijining wong sing paling misuwur ing masyarakat abad pertengahan kasebut. Antarane liyane, dheweke bakal berjuang kanggo katresnan saka wong wadon sing sadurunge adoh saka tekane. Lan ing novel fiksi lan kasunyatan asli masterfully dicampur ing plot saka daya, jina lan konflik agama. Sing Chuso Lloréns wis nggoleki karakter sing bener-bener ana menehi nilai tambah novel kasebut. Aku bakal menehi tanahmu mecah rekor nalika perayaan San Jordi ing 2008.

Segara Api (2011)

Kita tindakake ing HBS Martí Barbany, sawise Aku bakal menehi tanahmu. Jalinan katresnan isih ana ing novel iki kanthi latar mburi sing rumit ing House Berenguer. Regejegan agama lan disagreements khas coexistence sak abad tengah count terus. Martí Barbany terus sawise serangan urip kanthi kekuwatan karakter lan ing bagean crita iki, putrine Marta uga bakal ngancani dheweke.

The Law of the Just (2015)

cunt Ukum sing adil kita pindhah menyang abad penting liyane kanggo Barcelona, ​​​​abad ka-1888, abad sing bakal nggawe kutha anyar ing babagan arsitektur, uga ing babagan produksi lan masyarakat. Khususé, kita ana ing Pameran Universal gedhe sing dianakaké ing Barcelona ing XNUMX. Ing modernitas sing katon, sugih lan miskin bakal konvergen. Antarane borjuasi Katalan lan massa proletar bakal dibangun tembok sing angel dilewati, sing bakal nyebabake iklim sing kebak skeptisisme lan ketegangan sing bakal njeblug ing revolusi lan konflik.. Kabeh unsur kasebut dibuwang dening katresnan sing ora mungkin amarga bedane kelas.

Nasib Pahlawan (2020)

abad kaping XNUMX ing Eropah. Banjur Perang Agung pecah. Dasawarsa pisanan ing abad kaping XNUMX minangka suksesi munggah lan mudhun. Plot antarane bohemian, aristokrat lan eksotis konvergen ing crita crita antarane sawetara pasangan lan turunane.. Chufo Lloréns kasebut kanthi teliti nenun teks sing lelungan liwat macem-macem acara sajarah antarane Eropah dikalahaké déning perang lan konflik sing dumadi ing Maroko karo regejegan Rif. Crita sing nyenengake sing ngliwati generasi.

Ngerteni Chufo Llorens

Chufo Lloréns (Barcelona, ​​1931) sinau Hukum, nanging, dheweke ngembangake karir profesional minangka pengusaha ing donya hiburan. Lan ora mesthi gampang kanggo urip saka apa sing disenengi, amarga dheweke wis ngomong luwih saka siji kesempatan kanggo nerangake kenapa dheweke wiwit nulis pirang-pirang taun mengko.

Sawisé pensiun, dhèwèké bisa ngudi karep sastra. kang wiwit dikembangaké ing taun 80. Sawisé diterbitake novel pisanan ing taun 1986 (Ora ana sing kedadeyan ing dina sadurunge) Llorens terus nyumbang kanggo genre. Kanthi cara sing tenang, sanajan tanpa ngaso, dheweke wis mbangun kabeh crita kanthi tresna.

Saiki dheweke wis karir dawa konco wong lan ing 91 taun dheweke terus nulis. Ora perlu akeh kabeneran saka pihak kita kanggo diwaca. Nasib pahlawan (2020) minangka novel paling anyar lan salah sawijining sing paling disenengi ing karire. Aku bakal menehi tanahmu yaiku a bestseller ing 2008 lan karo iku ngrambah sukses babak, kang kanggo wong sing maca bisa seneng nulis minangka akeh sing seneng nulis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.