Buku paling apik dening Chimamanda Ngozi Adichie

Wis pirang-pirang abad, budaya Afrika ditindhes karo kekuwatan asing sing nyoba nyipta pandangan jagad kasebut ing sebagian besar bawana ireng. Lan saiki, ing abad XXI, nalika beda swarane kanggo nyritakake kasunyatane wingi, dina iki lan sesuk, kanthi Chimamanda Ngozi Adichie saka Nigeria dadi salah sawijining duta besar gelombang anyar iki. Kita ngajak sampeyan ngerti Buku paling apik Chimamanda Ngozi Adichie kanggo nyelehake sampeyan ing kabeh crita kasebut kanthi beku ing wektu lan saiki mbukak kanggo jagad kanggo ngaku yen sampeyan duwe kesetaraan.

Buku paling apik dening Chimamanda Ngozi Adichie

Buku paling apik dening Chimamanda Ngozi Adichie

Photography: TedTalk

Chimamanda Ngozi Adichie (Nigeria, 1977) lair saka putri kaping lima saka pasangan bojo Igbo ing Nigeria, urip ing masa kanak-kanak ing omah sing padha dadi duweke panulis terkenal. Chinua Achebe. Pengaruh sing nyebabake rasa gelisah saka Adichie enom sing nalika umur 19 taun, entuk beasiswa kanggo sinau Ilmu Komunikasi lan Politik ing Universitas Drexel ing Philadelphia. Latihan sing bakal ana gandhengane karo macem-macem kursus nulis kreatif lan gelar master ing Studi Afrika ing Universitas Yale.

Pirang-pirang taun, Chimamanda dadi salah sawijining swara sastra gedhe ing Afrika, utamane amarga kemampuane nyritakake kabeh kedadeyan saka posisi sing ditenun ing antarane Afrika lan Amerika Serikat. Antarane tema critane, feminis lan globalisasi ana ing antarane sing ana ambalan, dadi konferensi Ted Talk sing beda-beda sing dadi pengabdiane jabatane ing globalisasi sing butuh perspektif anyar.

Iki yaiku Buku paling apik Chimamanda Ngozi Adichie:

Kembang wungu

Kembang wungu

Diterbitake ing taun 2003, Kembang wungu dadi Adichie dadi hit gedhe pertama. Crita sing nampilake loro sedulur, Kambili lan Jaja, didominasi bapak sejuta lan fanatik. Kasedhiya karo prilaku paling abot ing kediktatoran Nigeria, kalorone nom-noman bakal ngganti perspektif ing negarane dhewe sawise ngentekake sawetara dina ing apartemen sing kepenak saka bulike Ifeoma. Sampel umum babagan kemampuan penulis kanggo nyinaoni masalah african lan muter minangka anggota generasi anyar, Kembang Ungu minangka latihan sing cerdas saka panulis kanggo nyoba mbentuk sejarah negarane dhewe. Saka kabeh bawana.

Srengenge setengah kuning

Srengenge setengah kuning

Tanggal 30 Mei 1967, wilayah Biafra Nigeria entuk kamardikan saka negara liya sawise perang saudara sing mateni ewonan wong. Konflik sing dianalisis ing Srengenge setengah kuning liwat telung karakter: Ugwu, karyawan profesor universitas, Olanna, garwane profesor, lan Richard, wong enom Inggris sing tresna karo adhine kembar misterius Olanna. Karakter sing digegirake dening perang lan kudu adaptasi karo nulis ulang sejarah sawijining negara liwat tema kayata feminisme, identitas utawa efek kekuwatan asing ing Afrika pasca kolonial. Novel menang Bebungah Oranye kanggo Fiksi ing 2007.

Soko ing gulu sampeyan

Soko ing gulu sampeyan

Diterbitake ing taun 2009, kumpulan crita cekak iki nuwuhake inti sastra Adichie kanthi bentuk paling murni. Rolas crita sing nyritakake babagan kasunyatan Afrika, para imigran sing teka ing Amerika Serikat lan ora ngerti apa sing diarani The Lion King, saka sedulur sing tuwuh lan nggawe bisu crita jaman biyen utawa wanita sing ngenteni ing Kedutaan Besar sing ditutupi lalat sing nemplek ing ngarep-arep. Karya sing sampurna kanggo mlebu jagad raya panulis iki lan ngerti macem-macem aspek ing sajroning urip sawetara warga Nigeria sing ngimpi tekan "tanah sing dijanjikake" sing diarani Amerika. Mesthi salah siji saka Buku paling apik Chimamanda Ngozi Adichie.

Punapa panjenengan kersa maos Soko ing gulu sampeyan?

Amerika

Amerika

Ifemelu lan Obinze minangka loro wong cilik Nigeria sing lagi tresna banget, ing sawijining dina, bakal ninggalake negarane kanggo bebarengan menyang Amerika Serikat. Nanging, Ifemelu sing entuk visa kanggo mlumpat menyang sisih liyane Atlantik. Sawise tekan Kulon, lan kanggo sinau ing universitas, wanita enom kasebut kudu nemoni prasangka laten sing beda ing Amerika Serikat babagan wong sing kulit kulit. Amerika, judhul sing nuduhake istilah nalika warga Nigeria ngrujuk marang sabangsa sing bali saka Amerika Serikat kanthi hawa agung, diterbitake ing 2013 dadi mahakarya Adichie. Crita sing bisa nemokake akeh alangan sing ditindakake Afrika kanggo nemokake awake dhewe ing negara liya, nyoba nggayuh visi dhewe babagan urip sing sejahtera. Novel kasebut, minangka salah sawijining posisi kaping pisanan ing dhaptar Sastra Afrika, menang penghargaan kasebut Penghargaan Lingkaran Pengkritik Buku Nasional ing 2014 lan bakal diadaptasi dadi miniseri sing dibintangi Lupita Nyong'o.

Kita kabeh kudu feminis

Kita kabeh kudu feminis

Sajrone kang 2012 Ted Talk, Chimamanda ngomong karo jagad feminisme, wong sing adil lan ngajeni. Kesetaraan sing ora ana gandhengane karo valet Lao sing kaget nalika ana wanita menehi dheweke tip utawa resepsionis nalika ndeleng penulis nganggo sepatu tumit mlaku liwat aula hotel. Pidato sing menangake keplok masarakat, mengko bakal diklumpukake ing formulir nyoba ing iki Kita kabeh kudu feminis, buku sing ringkes lan cocog kanggo maca nalika mabur.

Bebayane crita tunggal

Bebayane crita tunggal

Nalika kita kabeh kudu dadi feminis njupuk pidato Adichie sajrone Ted Talk 2012, bukune paling anyar sing diterbitake ing Spanyol, Bebayane crita tunggal, nyalin pidhato panganggit digawe ing 2009. Esai sing negesake ora kudu nyuda wong utawa negara dadi siji crita, nyoba ngerti kabeh perspektif lan versi sing ana saka padha. Tuladhane ana ing pertemuan pertama penulis karo kanca sakamar ing Universitas Philadelphia. Dheweke kaget karo aksen Inggris sing lancar lan takon apa dheweke ngrungokake musik suku ing Walkmane. "Aku ngrungokake Mariah Carey," wangsulane Adichie.

Apa sampeyan wani maca buku paling apik iki saka Chimamanda Ngozi Adichie?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.