Alan Rickman. Paraga sastra sing paling dielingi. Lan buku harian

Foto latar mburi: Alan Rickman. Cambrig saka Jones Getty Images.

Alan Rickman, Aktor lan direktur Inggris, tilar donya dina kaya dina iki ing taun 2016. Dheweke dibunuh amarga kanker pankreas nalika umur 69 taun. Warisane yaiku a karir ing bioskop lan bioskop kebak sukses lan pangenalan. Antarane aksara sing jarwani, ana sawetara sastra. Ing memori, iki minangka nyemak sawetara wong.

Alan Rickman

Lair ing London, kutha sing uga mecat, dheweke dadi aktor, direktur teater lan film lan desainer grafis. Putrane bapak Irlandia lan ibu Welsh lan nomer loro saka papat sedulur.

Teater

Minangka aktor Inggris sing apik, Rickman duwe pelatihan klasik sing apik, kalebu kalebu Shakespeare. Dheweke nampa beasiswa sing ngidini dheweke sinau ing Royal Academy of Dramatic Art, London, sing nyebabake dheweke miwiti karir akting profesional.

Dheweke dadi bagean saka wong bergengsi Royal Shakespeare Company. Dadi ing antarane kalungguhane yaiku Jacques de Kaya sing disenengi, Achilles, saka Troilus lan Cressida, utawa Fernando de Prahara, antara liya-liyane. Peran liyane yaiku:

Sherlock Holmes

Diiringi ora kurang saka David nyedhot kaya dhokter watson, Holmes iku salah sawijining hits pisanan ing papan, ing 1976, sing uga entuk pujian kritis pertama.

Tybalt

Debut minangka Tybalt, saka Romeo y Julieta, ing produksi kanggo televisi saka BBC, mesthine uga. Dheweke cocog karo hebat liyane kayata Anthony Andrews. Ana ing 1978.

Viscount saka Valmont

En 1987 yaiku Viscount de Valmont, saka Persahabatan mbebayani, dening Pierre Chordelos de Laclos, ing montage teater ing Langkawi sukses banget lan entuk nominasi Penghargaan Tony teater. Sing dadi perhatian perusahaan produksi Hollywood sing adaptasi mengko dadi versi sing paling dieling-eling kanggo bioskop sing main karo John Malkovich utawa Colin Firth.

Cinema

Kolonel Brandon

Sawetara karakter dadi romantis kaya Kolonel Brandon saka Rasa lan Kepekaan, salah sawijining novel hebat saka Jane Austen. Lan tantangan sing apik kanggo Rickman, luwih sithik karo wong sing kurang ngucapake matur nuwun lan ala saka fungsi, utamane wiwit taun 1988, dheweke nyipta salah sawijining penjahat paling apik ing bioskop kanthi kabeh wektu sing ora bisa dilalekake Hans gruber, saka Wana kristal. Utawa ing taun 1991, aku dadi wong nakal sheriff saka nottingham en Robin Hood, pangeran maling.

Nanging uga aktor gedhe yaiku sing bisa lancar ing antarane para penjahat lan pahlawan lan Rickman minangka conto saka pria Victoria sing maha asih, peduli, ngorbanake awake dhewe sing diwakili Brandon. Dheweke nindakake ing versi sukses banget Ang Lee kanggo bioskop ing 1995.

Snus Snus

Sampeyan kudu ngakoni. Generasi mudha mesthi bakal ngelingi Rickman minangka guru sing kontradiksi lan disenengi uga sengit Harry Potter ing saga sinematik penyihir bocah lanang sing digawe dening JK Rowling. Mungkin watake sing paling ambigu lan nuansa sing bisa diwenehake kanthi swara, gerakan lan kehadiran interpretasi sing paling apik bakal dihargai

Antoine richis

Lan pungkasane, ana karakter minor ing Parfum ing taun 2006, ing adaptasi novel misuwur dening Patrick Suskind, lan lintang-lintang kaya Dustin Hoffman.

Buku harian sampeyan

Dikenal nalika kepungkur ing publikasi The Guardian. Alan Rickman wis nulis koran luwih saka 25 taun. Ing wong-wong mau dheweke ndemek kabeh jinis topikSaka pikirane babagan perdagangan nganti pendapat politik utawa pengalaman pribadi, mesthi wae ngalami anekdot saka penembakan, mesthine uga Harry Potter.

Total padha nambah 27 volume tulisan tangan Rickman diwiwiti ing wiwitan taun 90an kanthi tujuan nerbitake. Dadi saiki dheweke bakal diowahi ing a mung buku lan dheweke direncanakake ndeleng cahya ing tiba 2022. Yen mangkono, apa sampeyan bakal melu warisan gedhe sing nggawe akeh lan pagelaran sing apik banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Alan Rickman sing kondhang nilar donya banget lan karir aktinge apik banget.
    - Gustavo Woltmann.