Carlos Ruiz Zafón: buku

Carlos Ruiz Zafon.

Carlos Ruiz Zafon.

Carlos Ruiz Zafón minangka salah sawijining panulis kontemporer paling misuwur ing abad kaping XNUMX. Dheweke ora dianggep sia-sia minangka salah sawijining novelis sing akeh maca ing saindenging jagad, mung sawise Cervantes; iki amarga karya sing paling apik: Bayangane angin (2001). Novel iki nggawe karir penulis lan diterangake dening para kritikus minangka: "... salah sawijining wahyu sastra gedhe ing jaman saiki."

Novelis duwe gaya dhewe, lan dheweke nggabungake macem-macem jinis sastra. Dheweke nggawe kreasi esensi sing luar biasa saben plot en mergo unik lan ora iso dibandhingake. Sajrone karir, karyane diterjemahake dadi pirang-pirang basa ngatur nelukake luwih saka 25 yuta pamaca, sing terus-terusan ngarep-arep crita sing luar biasa.

Data biografi

Ing dina Jumuah tanggal 25 September 1964, kutha Barcelona nglairake Carlos Ruiz Zafón. Kelompok kulawargane kalebu bapakne, Justo Ruiz Vigo, agen asuransi; ibune, Fina Zafón, lan adhine, Javier. Wiwit cilik, dheweke nduwe jeneng dadi panulis lan imajinasi sing hebat. Bukti kasebut yaiku crita telung kaca sing ditulis nalika isih cilik, kanthi tema teror lan wong Mars.

Studi pertama lan langkah-langkah sastra

Dheweke ngrampungake studi awal ing perguruan tinggi Yesuit: San Ignacio de Sarrià, sawijining struktur sing nyengkuyung karemenane kanggo gaya Gothic. Ing umur 15, dheweke ngrampungake novel 600 kaca adhedhasar misteri Victoria: The Harlequin Labyrinth. Teks kasebut dikirim menyang macem-macem penerbit, nanging teks durung diterbitake. Saka pengalaman kasebut, dheweke nampa saran penting saka editor Edhasa: Francisco Porrúa.

Studi universitas lan pengalaman profesional

Dheweke mlebu ing Universitas Otonomi Barcelona kanggo sinau Ilmu Informasi. Nalika sinau taun pisanan, dheweke melu kerja ing macem-macem agensi pariwara. Dheweke bisa dipekerjakake dening Dayax, ing ngendi dheweke munggah saka kontributor dadi copywriter. Mengko makarya karo agensi penting liyane, kayata: Ogilvy, Tandem / DDB y Klompok Dunia Mc Cann.

Lomba sastra

ing 1992, Ruiz Zafón mutusake pensiun saka lapangan pariwara lan nyedhiyakake kabeh babagan literatur. A) Nggih miwiti nulis novel misteri lan fantasi, sing pungkasane setaun mengko: Pangeran Mist. Miturut rekomendasi pacare, dheweke nyedhiyakake dheweke menyang kontes saka sastra bocah enom saka penerbit Edebé, sing menang. Bebarengan karo penghargaan kasebut, dheweke nampa dhuwit sing akeh kanggo wektu kasebut.

Panulis mutusake investasi dhuwit kanggo nggayuh kekarepan liyane, bioskop, mula pindhah menyang kutha Los Angeles. Sawise mapan ing kana, miwiti nulis skrip, tanpa nilarake nggawe novel. Ora suwe, dheweke nerbitake terusan kanggo karya pertamane: Kraton tengah wengi (1994) lan Lampu september (sangalas sangang puluh lima); supaya bisa ngrampungake Trilogi Kabut.

Ing taun 1999, dheweke nampilake Marina, novel sing diterangake dening panulis minangka: “… sing paling pribadi saka kabeh karya”. Setahun sabanjure, dheweke mutusake taruhan kanggo masarakat diwasa lan miwiti tetralogi Pemakaman buku sing lali, kanthi terbitan Bayangane angin (2001). Cepet, gaweyane adol luwih saka 15 yuta salinan, sing nggabungake karir Spanyol.

Pati awal

Carlos Ruiz Zafon tilar donya tanggal 19 Juni 2020 ing Los Angeles (USA), umur 55 taun lan sawise gelut rong taun amarga kanker usus.

Novel dening Carlos Ruiz Zafón

  • Trilogi Kabut
  • Tetralogi Pemakaman buku sing lali
    • Bayangane angin (2001)
    • Dolanan malaekat (2008)
    • Tawanan Swarga (2011)
  • Labirin roh (2016)

Sawetara buku karangan Carlos Ruiz Zafón

Pangeran Mist (1993)

Ing mangsa panas taun 1943, tukang jam tangan Tukang ngukir Maximilian le ngabari bojone Andrea lan putra-putrine —Alicia, Irina lan Max— yen dheweke bakal pindhah menyang lokalitas ing gisik Atlantik, kanggo nglindhungi dheweke saka perang. Max ora seneng karo keputusan iki, amarga dheweke ora gelem ninggalake omah. Wengi sadurunge budhal, bapakne bisa nyenengake dheweke sawise menehi arloji perak kanggo ulang taune.

Sajrone lelungan, Maximilian wiwit crita marang anak-anake babagan sejarah omah, sing ngemot sejarah sing peteng. Jaman biyen, putra saka bekas pamilik wis klelep lan tilar donya kanthi kahanan aneh. Sawise lelungan dawa, Carvers tekan omah sing anyar, papan sing misterius lan mbledug amarga wis suwe digunakake; sanalika, dheweke wiwit mbongkar.

Bareng, anggota kulawarga ngrewangi tugas reresik, dadi kesel banget. Sawise ngaso sithik, Max, sing wicaksana banget lan ora wedi, wiwit ngamati unsur-unsur sing aneh lan aneh. Saka kana, bocah enom iki urip wayahe peteng nalika rapat karo makhluk ala: Pangeran kabut, sing menehi kekarepan, nanging regane larang banget.

Marina (1999)

Oscar Drai bali maneh ing Barcelona sawise pirang-pirang taun urip disiksa dening jaman biyen, ing kana dheweke mutusake arep crita. Kabeh kedadeyan nalika umure 15 taun lan dheweke mlayu saka sekolah asrama kanggo mlebu kutha. Penasaran nggawa dheweke mlebu omah lawas ing Sarriá, ing kana dheweke nemokake arloji saku lawas, sing digawa nalika dheweke kudu kesusu.

oscar, rada gugup, mutusake bali kanggo mbalekake obyek kasebut, nanging kaget karo Marina, sing nggawa dheweke karo bapake Germán. Dheweke nampa ngapura pemuda kasebut amarga nonton. Sawise ngobrol, bocah-bocah lanang mau padha mlaku-mlaku liwat lurung-lurung ing Barcelona, ​​lan banjur luwih kenal. Dina sabanjuré, Marina nggawa Oscar menyang kuburan, lan dheweke nuduhake kuburan tartamtu.

Makam kasebut nduweni batu nisan kanthi kupu-kupu ireng ukir, ora ana jeneng. Ceruk yaiku dibukak sewulan sepisan karo wanita sing enigmatis, sing mung ninggalake mawar abang. Nengsemake, para bocah enom nyelidiki kahanan sing surem iki, sing nuwuhake industri prostetik buatan lawas. Ing kana dheweke nemokake rahasia sing nggegirisi ing saubenge pemilik pabrik: Mikhail Kolvenik.

Perjalanan sing medeni nggawe dheweke melu crita serem, mbebayani banget lan bakal menehi kesan ing salawas-lawase.

Bayangane angin (2001)

Ing Barcelona sing sepi sawise pungkasan konflik bersenjata, para mudha isih enom Daniel Sempere mlaku bareng tangan karo bapake menyang papan sing misterius. Iki sing njupuk menyang Pemakaman Buku Lali; ing kana dheweke propose pilih buku, kang kudu ngati-ati kaya bandha. Amarga kepincut, Daniel milih teks sing diarani Bayangane angin, ditulis dening Julián Carax.

Nalika mulih, cepet maca buku lan dadi crita babagan crita kasebut, mula dheweke mutusake golek informasi luwih lengkap babagan penulis, nanging meh ora ana sing ngerti. Ora suwe, dheweke mlebu Laín Coubert, wong sing misterius sing pengin ngrusak kabeh karya Carax. Makhluk aneh kasebut mbudidaya banget supaya bisa njupuk salinan sing diduweni Daniel.

Sawise terus investigasi, Daniel melu bingung karo enigma sing ngubengi penulis. Saka kana — antarane jaman biyen lan saiki— sawetara karakter sing melu misteri kasebut wiwit katon. Kaya-kaya ana potongan-potongan a teka-teki, saben crita pas sampurna munggah finalmente ngatasi kabeh para intrik ngubengi plot.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.