Kepiye yen ana buku sing duwe soundtrack internal?

© Pmap

© Pmap

Ing sawijining dina, browsing buku ing Fnac, salah sawijining crita Cortázar favoritku, The South Highway, tampil ing edisi minangka "pengalaman sinematik", sing nggawe para pamaca maca crita ing wektu sing padha yen film bisa ditonton sajam lan setengah. Sabanjure, perusahaan kayata Seebook duwe komitmen marang buku sing nyata lan eBooks diiringi trek musik ing Spotify (malah aku Tak lakoni). Ora ana sangsi manawa ana minat rahasia kanggo nambah pengalaman maca menyang level anyar, sinematik lan sensorik, bisa uga minangka cara kanggo muncul ing industri sing butuh ide anyar. Wis ana sing wis ana perusahaan sing wiwit promosi buku kanthi soundtrack.

Apa swarane buku-buku kasebut?

Ing taun 2008, insinyur Selandia Baru Mark cameron Aku numpak feri saben dina maca buku. Sanalika, dheweke ngrungokake dhaptar lagu ing iPod sing digawe kanthi tliti adhedhasar tembung teks sing bakal diwaca lan apa sing dikirimake marang dheweke, mbaka sethithik dadi yakin karo luwih saka simbiosis efektif antarane sastra lan musik sing durung bisa dimanfaatake.

Sawise telung taun kerja keras kanggo ngembangake teknologi sing dibutuhake, Cameron pungkasane dadi CEO saka buku buku, aplikasi sing diluncurake ing wulan Agustus 2011 kanthi tujuan ngilangi kasepen sing diundang buku liwat pengalaman sinematik. Aplikasi sing kasedhiya kanggo iOS, Android lan maca web, kalebu klasik kayata Jane Eyre utawa Romeo lan Juliet kanthi soundtrack dhewe sing disaranake dening perusahaan lan para pamaca dhewe.

Sawise mlebu kontrak $ 5 yuta karo COENT Venture Partners lan Sparkbox Ventures, Booktrack ngembangake kegiyatan ing 2015 ing Amerika Serikat lan Kanada, nyedhiyakake aplikasi gratis ing antarane 100 sing paling diunduh ing App Store. Sabanjure, perusahaan wis kerja sama karo Microsoft kanggo promosi jinis buku anyar iki kanggo luwih akeh pamirsa bocah lan remaja.

Paralel, proyek liyane kayata Transpose, didegake dening Hannah Davis, coba golek lagu sing pas adhedhasar a sistem 14 ewu tembung sing ana gandhengane karo basis data sing lagune cocog karo teks sing diwaca.

Proyek sing nyoba revitalisasi literatur sing teknologi wis menehi injeksi kemungkinan.

Nggawe maneh literatur

buku-musik

Sanajan bledosan ing boom buku kanthi soundtrack durung teka, loro buku audio lan proyek liyane sing ngupayakake nggawe maneh literatur wiwit berkembang ing industri buku elektronik sing, ing babagan anak perusahaan Amazon wis duwe dana global 12 yuta dolar.

Sanalika, ana akeh pitakon sing, ing jagad sing kabeh ditemokake, deleng sawetara buku sing urip anyar ing Internet nawakake macem-macem pengalaman kanggo para pamiarsa; lan musik kalebu salah sawijine.

Amarga apa sing bakal bisa dirungokake ing situ lagu-lagu sing disaranake Murakami ing Tokio Blues? Lan dhaptar lagu jazz El persecutor de Cortázar? Apa maca minangka alesan kanggo ngrasakake kasepen utawa bisa uga musik lan kemungkinan nuwuhake koyo buku dadi solusi cepet kanggo narik kawigaten para pamaca anyar?

Yen buku kasebut duwe soundtrack, mula bakal dibayangke kanthi wangsulan. Sampeyan isih kudu ngerti apa iki sabanjure-paling-apik jagad literatur utawa yen wis dikonfirmasi, mesthine, surat ora nyetel otomatis; sMung kualitas.

Apa sampeyan mikir babagan tren mangsa ngarep iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   workshopsliterariosonline ngandika

    Sampeyan wis nyelehake "mesthine." Iku "bakal duwe" :).

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Matur suwun tenan! 🙂