Buku feminis paling apik

25 frase panulis wanita

Tanggal 8 Maret 2018 Dina Wanita Internasional, nanging ora siji maneh. Dina sing nggabungake kabeh wanita ing jagad kanggo ngupayakake kesetaraan sing, sanajan wis cedhak, isih ngalami akeh aspek lan hak. Ing ngisor iki buku feminis paling apik gabung karo sebab kasebut kanggo nemokake crita sing hebat lan wani.

Buku feminis paling apik ing sejarah

Dongeng Putri dening Margaret Atwood

Dongeng Pembantu Wanita Margaret Atwood

Thanks kanggo seri Hulu sing disaranake Lumut Elizabeth, jagad iki nemokake maneh salah sawijining buku feminis lan dystopian gedhe ing dekade pungkasan. Dirilis ing taun 1985 dadi sukses sing kritis lan laris, Dongeng Putri Prawan, dening Kanada Margaret Atwood, nggawa kita menyang mangsa mbesuk amarga subur bisa nggawe masarakat totaliter nggunakake wanita minangka abdi kanggo njaga urip manungsa. Kurus lan angel, novel kasebut wis dadi patokan gelombang feminis.

Kamar Sampeyan dhewe, dening Virginia Woolf

Kamare Virginia Woolf dhewe

Virginia Woolf iku salah siji saka panulis pisanan sing mbela gerakan feminis ing dasawarsa kaya taun 20an ing endi hak wanita kanggo milih ing Inggris bakal nuwuhake revolusi sing didhukung karo karya kayata A Room to Writing. Karangan kasebut, digawe saka macem-macem ceramah sing diwenehake dening Woolf ing pungkasan taun 1928 ing Universitas Cambridge, para pendukung kamardikan ekonomi lan ideologi wanita supaya bisa ngrampungake awake dhewe lan duwe wektu kanggo berkembang kanthi artistik.

Ungu Werna, dening Alice Walker

Werna ungu saka Alice Walker

Diadaptasi ing taun 1985 dening Steven Spielberg ing film misuwur sing dibintangi Whoopi Goldberg, Werna ungu negesake kamardikan babu uga wanita. Dumunung ing wiwitan abad kaping XNUMX, novel kasebut ngetutake langkah saka Celie, sawijining wanita enom sing ngandheg karo bapake lan didol menyang wong lanang sing nyiksa fisik lan psikologis, nggawe dheweke pisah karo adhine. Novel Alice Walker menang Hadiah Pulitzer ing taun 1983, nggawe pengarang dadi salah sawijining duta besar surat feminis ing taun-taun pungkasan.

Kita kabeh kudu dadi feminis, dening Chimamanda Ngozi Adichie

Kita kabeh kudu dadi feminis dening Chimamanda Ngozi Adichie

Sajrone TED Talk sing Ngozi Adichie warga Nigeria nglumpukake ing taun 2013, definisi feminisme diganti selawase. Kesaksian sing dikumpulake pirang-pirang wulan mengko. Kita kabeh kudu dadi feminis, esai sing ringkes lan lincah ing endi panulis karya kayata Americanah menehi crita sesanti kesetaraan, sing jinis kelamin ora diremehake lan wanita kasebut bisa terus duwe hak sing padha karo pria sing nganggo tumit sing paling apik. Salah sawijining buku feminis paling apik ing taun-taun pungkasan.

Punapa panjenengan kersa maos Kita kabeh kudu feminis?

Jinis Keloro, dening Simone de Beauvoir

Kelamin nomer loro saka Simone de Beauvoir

Sawise diterbitake ing taun 1949, esai iki dadi sukses, transenden minangka salah sawijining buku lencana feminis. Sajrone kaca kasebut, Simone de Beauvoir nggambarake sipate wanita lan kepriye citraane saiki diwiwiti saka proyeksi kasebut ing ngarep masarakat. Basis sing sampurna kanggo nganalisa prabédan antara pria lan wanita, nyengkuyung sing pungkasan supaya bisa pulih kriteria lan dadi jinis wong sing dikarepake.

Lee Jinis keloro.

The Bell Jar, dening Sylvia Plath

Jar lonceng Sylvia Plath

Siji-sijine novel saka pujangga Amerika Sylvia Plath Diluncurake ing Inggris seminggu sadurunge lampus penulis sawise nguripake gas ing pawon. Crita sing protagonis, Esther, dadi wanita enom sing paling populer ing sekolah menengah lan iri karo kabeh bocah wadon, amarga dheweke mbantah mbesuk ngupayakake njupuk keputusan sing ora bisa ditindakake lan hubungane ala karo wong lanang ditambahake. . sombong lan misoginis. Profil psikologis protagonis yaiku, kadang, dibandhingake karo penulis sing kena bipolaritas lan depresi, dadi kesaksian semi-otobiografi sing bakal diturunake menyang keturunane.

Nggoleki Jar lonceng Sylvia Plath.

Monolog saka tempek, dening Eve ensler

Monolog tempek Eve ensler

Ing taun 1996, panulis Eve ensler diwiwiti ngobrol karo kanca-kancane sing nyebabake seri crita sing bakal dibaptisakeMonolog saka tempek, dianggep luwih unggul tinimbang zakar amarga wis disambungake karo klitoris, siji-sijine organ sing tanggung jawab menehi kesenengan. Lakon kasebut, sing nggambarake monolog verbal saka "nesu" lan "tempek ditampar" diadaptasi menyang teater lan dadi misuwur ing taun 2001 sawise penampilane ing Madison Square Garden karo seniman kayata Ratu Latifah, Winona Ryder lan Marisa. Tomei fungsi sabanjure ing basa liya ing saindenging negara ing saindenging jagad.

Jane Eyre, dening Charlotte Brontë

Jane Eyre, dening Charlotte Brontë

Sakdurunge diterbitake Jane Eyre ing taun 1847, Charlotte Brontë mutusake nggunakake jeneng samaran Currer Bell Ing wektu nalika dadi panulis ora dianggep apik. Karier karier bakal ganti nalika kerja dadi laris cepet. Saka sifat otobiografi, Jane eyre nyritakake uripe wanita nom-noman sing, sawise ngalami panti asuhan lan kasusahan sing beda-beda, dadi pamrentah saka putri Pak Rochester sing misterius. Pakaryan kasebut dianggep minangka salah sawijining novel feminis pertama ing sejarah.

Mitos Kaendahan, dening Naomi Wolf

Mitos babagan kaendahan Naomi Wolf

Dianggep akeh dadi salah sawijine esai utama kanggo ngerti feminisme, Bukune Wolf sing diterbitake ing taun 1990 mbukak debat anyar babagan konsekuensi pemberdayaan wanita sing progresif: penampilan fisik. Ing jagad iki sing ngalami gangguan mangan lan operasi bedah plastik, Wolf nganalisa gambar kasebut wanita sing dikunjara dening entitas sing didikte dening masarakat dhewe lan komunikasi massa.

Disaranake kaendahan Mitos.

Bangga lan Prasangka, dening Jane Austen

Bangga lan Prasangka dening Jane Austen

Diterbitake ing taun 1813 kanthi anonim, Bangga lan prasangka nyedhiyakake kita kahanan sawetara sadulur Bennet sing nekat dadi wong lanang sing ndhukung dheweke. Kabeh kajaba siji: Elizabeth Bennet, wanita enom sing luwih seneng nganalisis kekarepane dhewe tinimbang omah-omah. Masalah kasebut muncul nalika Pak Darcy, salah sawijining wong paling sugih ing wilayah kasebut, nyebar ing protagonis akeh kontradiksi ing sekitar tokoh kasebut. Klasik, enak banget kaya adaptasi film taun 2005 sing dibintangi Keira Knightley.

Apa buku feminis paling apik sing wis sampeyan maca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   BEATRIZ FERNANDEZ ngandika

    Aku maca "The Country of Women" lan "Woman Inhabited Woman", kalorone dening Gioconda Belli, panulis Nicaraguan. Alice Munro uga nulis akeh babagan wanita.

  2.   Angel Navarro Pardiñas ngandika

    Agnes Gray, dening Anne Bronte