Buku: Game of Thrones

Buku Game of Thrones.

Buku Game of Thrones.

Nggoleki "buku Game of Thrones " Wis mbledhos ing web sawise seri TV adhedhasar crita iki dirilis. Game saka tahta yaiku judhul kapisan saga sastra populer Kidung es lan geni. Iki minangka novel fantasi epik sing kedadeyan ing jagad fiksi sing digawe ing abad pertengahan.

Karya kasebut ditulis dening George Martin lan diterbitake ing taun 1996 dening omah penerbitan HarperCollins ing Amerika Serikat lan ing Spanyol dening Gigamesh. Serial kasebut umume nyebabake pengaruh gedhe kanggo masarakat sing maca. Panulis ora mesthi misuwur, nanging popularitas kasebut nyebar amarga kasunyatan ing 2011 adaptasi kanggo televisi karo jaringan HBO.

Babagan GRR Martin: tataran kapisan lan kaloro

George Raymond Richard Martin lair tanggal 20 September 1948 ing New Jersey, Amerika Serikat. Dheweke minangka panulis lan penulis skrip sing umum dikenal minangka George RR Martin ing bukune lan minangka GRRM ing komunitas penggemar.

Dheweke dibesarkan minangka sing pertama saka telung sadulur; ibune asale saka kulawarga Irlandia lan bapake keturunan Italia-Jerman. Dheweke maca sing semangat banget wiwit cilik, mula katrampilan nulis ora suwe dibukak.. Dheweke sinau jurnalisme ing Universitas Northwestern ing Evanston lan lulus ing taun 1971.

Martin nikah karo Gale Burnick ing taun 1975 (perkawinan kasebut mung bertahan 4 taun), lan dheweke dadi penulis ing dasawarsa kasebut kanthi nyithak sawetara karya fiksi; sing paling misuwur yaiku Pati Pepadhang (1997). Pakaryan kasebut diakoni kanthi sawetara penghargaan Nebula lan Hugo.

Sukses iki nyebabake dheweke kerja dadi skrip kanggo industri Hollywood lan ing pirang-pirang serial televisi kayata, Kaendahan lan Beast (1987). Akhire, Ing taun 1996, Martin pensiun lan manggon ing New Mexico kanggo milih maneh babagan literatur.

Ing taun sing padha lair novel sing diwiwiti tahap kaping loro dadi panulis, Game saka tahta (1996). Saka kana, George wiwit nulis saga sing nyebabake dheweke misuwur ing dunya lan isih produksi: Lagu saka es lan geni.

Dhasar lan inspirasi

George RR Martin nggambar sejarah Sejarah Abad Pertengahan sing bakal digawe Game saka tahta lan judhul liyane ing saga Kidung es lan geni. Konflik sipil ing mahkota Inggris sing dikenal minangka Perang Loro Roses dadi sumber inspirasi. Kasunyatane, Westeros, benua fiksi sing ana plot kasebut, ukuran lan bentuk padha karo Eropa.

Panulis ngumumake manawa diilhami dening panulis kayata: JRR Tolkien, lan Tad Williams, wakil fantasi lan fiksi sing hebat. Nanging, karyane beda banget karo panulis kasebut amarga dheweke nambah argumen sing nyata tinimbang sing fiktif.

Kutipan George RR Martin.

Kutipan George RR Martin.

Game saka tahta kalebu ing jinis sastra fantasi. Nanging, unsur-unsur surreal sing digunakake dening Martin ing karya iki sawetara lan subtle banget.

Plot Game of Thrones

Argumentasi umum yaiku babagan perjuangan terus-terusan antarane omah kerajaan sing beda-beda ing Pitu Kerajaan dening kekuwatan Westeros, bawana fiksi sing dirancang dening Martin. Tanpa sensor apa wae, panulis utamane nggunakake plot politik saka crita liyane sing ana gandhengane karo katresnan, pengkhianatan, kekerasan, seks lan cabang inses.

Wiwitane Targaryen House dominasi kabeh, nanging Robert Baratheon bisa ngrebut makutha kasebut sawise gelut banget, sawise rong atus taun sawise pamrentahan trah kasebut.

Saka acara kasebut, digawe telung pigura plot utama sing kedadeyan limalas taun mengko. Iki kedadeyan kanthi bebarengan lan nggawe plot karya kasebut Game saka tahta lan uga wiwitan crita saka Kidung es lan geni.

Buku Game of Thrones

Seri sastra sing sukses dipérang dadi pitung buku:

Game saka tahta (1996).

Clash of Kings (1998).

Badai pedhang (2000).

Kenduri Gagak (2005).

Tari naga (2011).

Angin mangsa, sing lagi proses ing taun 2019.

Ngimpi musim semi sing bakal dadi tugas pungkasan lan durung ana tanggal sing dijadwalake.

Plot saka Game saka tahta (1996)

Ing buku pisanan Martin bisa nyipta crita wiwitan sing kebak kejutan, mula bisa narik kawigaten para pamaca. Sedane Raja Robert nyebabake perselisihan ing antarane kulawarga sing beda kanggo ngerti sapa sing bakal dadi raja sabanjure. Crita kasebut diwiwiti ing Pitu Kerajaan, ing ngendi putra paling tuwa saka raja kasebut negesake jabatane, nanging sing iki kayane lair saka inses.

Ing wektu sing padha, Martin bisa fokus ing urip Daenerys Targaryan lan Jon Snow, karakter utama seri kasebut. Ing sisih lor, ana Tembok sing netepake wates antarane Westeros lan tanah liyane, ngluwihi kekuwatan peteng kuna saiki saya mundhak.

Ing crita Sejatine Jon Snow minangka bajingan sing kalebu Watch Night, entitas sing tanggung jawab nglindhungi Tembok. Umumé ing sejarah, Martín menehi kekuwatan marang sapa wae, lan nuduhake manawa ora ana pikiran sing paling sithik bisa ngasilake pangowahan gedhe.

George RR Martin.

George RR Martin, panulis Game of Tones.

Daenerys minangka keturunan pungkasan saka Targaryen House, pamrentah sing sah ing Kerajaan Krasa.. Dheweke urip ing pembuangan lan ora ana sing ngerti babagan eksistensine, nanging plot kasebut bakal mboko sithik nyedhaki kidul, ing kana dheweke arep njaluk tahta kanthi bener.

Sajarah buku iki rampung nalika Daenerys tahan geni lan dadi ibune telung naga.

Plot saka Clash of Kings (1998)

Ing buku nomer loro, ana perang saudara ing Tujuh Kerajaan kanggo tahta. Ing tapel wates, Watch Night wis nyebrang Tembok lan Jon kudu mandheg dadi deserter kanggo nyusup menyang pasukan liar. Kamangka Daenerys, mangulon karo naga lan bangsane.

Plot saka Badai pedhang (2000)

Buku kaping telu isih rame ing Pitu Kraton kanthi perang. Iki uga minangka buku sing paling dawa, nanging Martin nggunakake narasi kanggo luwih gampang maca. Angsuran iki diwiwiti persis ing pungkasan novel sadurunge, Bakal ana aliansi, nanging pungkasane bakal ngiyanati.

Ing sisih liyane, Daenerys terus lelungan menyang pasukan rekrut. Kangge, ing Tembok, ora ana sing ngerti manawa pasukan ala Rayder wis cedhak lan Jon Snow lagi teka.

Plot saka Kenduri Gagak (2005)

Ing buku nomer papat perang pungkasane rampung, nanging wacana kasebut nyebabake akeh korban jiwa lan getih.. George RR Martin ing judhul iki bisa fokus mung ing sawetara karakter, ngatur kanggo njlentrehake rincian babagan jaman biyen lan nggawe plot anyar.

Plot saka Tari naga (2011)

Buku kaping lima kedadeyan bebarengan karo sing sadurunge, lan fokus marang kedadeyan Daenerys lan Jon.. Pertempuran nglawan Rayder pecah ing Tembok, lan ibune naga manggoni ing Meeren karo makhluke lan setuju ningkah supaya dheweke bisa mrentah kanthi tentrem.

Buku kaping enem lan kaping pitu (ngenteni dirilis)

Buku kaping enem isih diproduksi, lan George ngramal bakal dirilis ing taun 2019.. Babagan cicilan saga kaping pitu lan pungkasan, ora ana informasi liyane kajaba judhul: Ngimpi musim semi. Buku kaping enem diarepake bakal metu tepat wektu lan ora kasep, iki bakal dadi pukulan murah kanggo para penggemar sing semangat.

Fantastic Universe Martin

Game of Thrones wis dadi karya luar biasa ing industri sastra lan genre kanggo gaya narasi, karakteristik lan konstruksi pirang-pirang karakter. cunt gayane sing kendel, George RR Martin ngatur ngasilake alam semesta sing ana ing sawetara cara utawa liyane nyambungake ing endi wae.

Loro saka pitu volume sing nggawe seri Kidung es lan geni, Martin wis nulis sawetara novel cekak referensial Minangka jagad es lan geni (2014), Satria krajan pitu (2015), Geni lan getih (2018), antara liya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)