Buku Arturo Pérez-Reverte

Nalika pangguna Internet ngetik "Arturo Pérez-Reverte Libros" ing mesin telusuran, asil sing paling asring ana gandhengane karo saga sing sukses sing nggawe penulis dadi paling laris: Kapten Alatriste. Novel pertama ing seri iki ditulis bebarengan dening panulis lan putrine Carlota Pérez-Reverte. Saliyane sukses ing cicilan pertama iki, panulis mutusake terus - dhewe - kanthi petualangan karakter sing ora wani.

Akeh merek Pérez-Reverte ora sopan, lan malah umuk. Utamane, amarga ana sawetara kontroversi sing wis ditampilake liwat jaringan sosial. Apa wae, karya sing hebat minangka wartawan, uga pena sing apik banget kabukten bisa uga. Ora muspra, Pérez-Reverte minangka salah sawijining profesor sing kalebu ing Royal Spanish Academy.

Sketsa biografi ringkes

Arturo Pérez-Reverte Gutiérrez lair ing kutha Spanyol Cartagena, tanggal 25 November 1951. Pasinaon sing luwih dhuwur ditindakake ing Universitas Complutense Madrid, ing pundi piyambakipun pikantuk gelar Jurnalisme.. Dheweke nindakake karier iki sajrone 21 taun berturut-turut (1973-1994) ing televisi, radio lan pers, nalika dheweke nutupi masalah internasional.

Dheweke debut dadi panulis ing pertengahan 80-an kanthi bukune Hussar (1986). Nanging, dadi misuwur amarga pakaryane: Tabel Flanders (1990) lan Klub Dumas (1993). Karya-karya kasebut mung minangka pratelan babagan sukses sing bakal ana. Karire duwe dorongan paling gedhe nalika nerbitake novel sejarah Kapten Alatriste (1996). Yaiku resepsi masarakat, sing pungkasane dadi saga 7 buku kanthi jutaan kopi sing didol ing saindenging jagad.

Wiwit taun 1994, Pérez-Reverte wis darmabakti kanggo nulis, kanthi pratelan nganti saiki penulis luwih saka 40 novel. Kajaba iku, wis entuk pangenalan nasional lan internasional, kanggo karya lan skrip sing diadaptasi kanggo bioskop, kayata:

  • Goya Award 1992 kanggo skenario paling apik sing diadaptasi dening Master pagar
  • Palle Rosenkranz Hadiah 1994, dianugerahi dening Akademi Kriminologi Denmark kanggo novel kasebut Klub Dumas
  • 2014 Dagger Award kanggo Novel Ireng kanggo Pengepungan
  • Liber Award 2015 kanggo Panulis Hispano-Amerika Paling Apik

Buku anggitane Arturo Pérez-Reverte

Tabel Flanders (1990)

Iki minangka karya kaping telu sing diterbitake panulis, novel sejarah lan detektif sing kebak misteri lan ana ing kutha Madrid. Ing wektu cendhak, karya Pérez-Reverte iki bisa adol luwih saka 30 ewu eksemplar diterjemahake menyang pirang-pirang basa, supaya bisa tekan internasional. Iki uga diadaptasi dadi film ing taun 1994 dening perusahaan produksi Inggris lan disutradarai dening Jim McBride.

Sinopsis

Novel kasebut nyedhiyakake enigma sing kepepet ing lukisan sing akrab minangka Tabel Flanders —Dening pelukis Pieter Van Huys (abad kaping XNUMX) - lan game catur dicekel ing antarane wong loro sing diamati bocah wadon. Ing wiwitan abad kaping XNUMX, Julia, tukang mulih seni enom, ditugasake nggarap lelang kasebut. Nalika menehi rinci babagan lukisan, dheweke nemokake prasasti sing didhelikake sing diwaca: "EQUITEM NECAVIT QUIS " (Sapa sing mateni ksatria?).

Amarga kepincut karo apa sing ditemokake, Julia njaluk idin saka Menchu ​​Roch - kanca lan pemilik galeri - lan pemilik lukisan kasebut, Manuel Belmonte, kanggo neliti misteri iki, sing bisa nambah karya kasebut. Ing kana investigasi wiwit ngatasi teka-teki sing rumit kasebut, karo dealer antik Cesar lan pemain catur ahli sing jenenge Muñoz minangka penasihat.

Kanthi saben gerakan potongan ing papan, rahasia sing kebak ambisi lan getih bakal ditemokake, sing bakal pungkasane melu saben karakter.

Jembatan Pembunuh (2011)

Karya iki minangka cicilan kaping pitu saka saga populer Kapten Alatriste. Iki minangka novel aksi aksi babagan petualangan pedhang Diego Alatriste lan Tenorio liwat kutha-kutha utama Italia kayata Roma, Venesia, Napoli lan Milan. Kanthi crita iki, Arturo Pérez-Reverte mungkasi koleksi petualang terkenal iki sing menehi dheweke pangenalan ing tingkat sastra.

Sinopsis

Jembatan Pembunuh Iki adhedhasar misi anyar kanggo Diego Alatriste, wektu iki ing Venesia, ing kana dheweke dikancani karo Íñigo Balboa, kanca lan protege sing ora bisa dipisahake. Liwat Francisco de Quevedo, protagonis dipilih kanggo mateni Doge saiki nalika upacara Natal lagi lumaku.

Tujuan utama kanggo ngilang yaiku menehi pamrentah anyar sing sekutu karo kerajaan Spanyol. Ora bakal dadi gaweyan sing gampang, dudu kanggo Diego lan kanca-kanca liyane: Copons, Balboa lan Moor Gurriato, sing bakal nantang tantangan kasebut, sanajan nganggep awake ora bisa ditindakake.

Sabotase (2018)

Iki novel sejarah kebak tumindak lan misteri Iki minangka panutupan trilogi Falcó. Wis disetel ing Spanyol taun 30-an, kejang amarga Perang Sipil. Kaya sing sadurunge, plot kasebut akeh sing ora dingerteni, pengkhianatan, tindak pidana, bestialitas, wani, korban lan peteng.

Sinopsis

Ing drama anyar iki Lorenzo Falcó ngadhepi rong misi sing ditunjuk dening intelijen intelijen Franco, lan kanggo nindakake, sampeyan kudu lelungan menyang Prancis. Kaping pisanan, paraga utama duwe tujuan nyegah lukisan saka Guernica —Dan pelukis Pablo Picasso— dipajang ing Eksposisi Universal sing misuwur ing Paris.

Minangka gol nomer loro, Falcó kudu ngrusak sarjana sing ana ing sisih kiwa. Plot iki bakal ngenalake kita menyang sisih Falcó sing luwih peteng, sing kudu ngadhepi bebaya sing ora bisa dietung ing papan sing akeh banget.

Garis geni (2020)

Iki minangka buku pungkasan sing diterbitake panulis Pérez-Reverte. Iki minangka novel sejarah kanggo ngurmati kabeh wong sing perang ing Perang Sipil Spanyol. Crita sing luar biasa iki - sanajan duwe karakter fiksi - nyritakake kasunyatan sing dialami dening warga ing wilayah Cervantes ing jaman kasebut.

Pérez-Reverte nyedhiyakake kombinasi fiksi sing hebat karo kasunyatan, ing ngendi akun pribadi sing wis nyathet kanthi apik menehi pinunjul kanggo rencana kasebut. Asil pungkasan yaiku pajeg ing lampu lan surat kanggo kabeh pihak sing terlibat ing konflik sing abot kasebut.

Sinopsis

Drama kasebut fokus ing tanggal 24 lan 25 Juli 1938, nalika perang Ebro diwiwiti. Pakaryan kasebut nggambarake pawai luwih saka 2.800 pria lan 14 wanita sing kalebu Brigade Campuran XI Angkatan Darat Republik, sing maju nganti nyabrang kali lan manggon ing Castellets del Segre. Ing kana diwiwiti konfrontasi parah sing suwene sepuluh dina lan nyebabake ewonan kerugian.

Sale Garis geni ...
Garis geni ...
Ora ana review

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.