Jack Taylor, ireng Irak sing alkohol lan sastra Ken Bruen

Foto aktor Iain Glen lan panulis Ken Bruen: (c) Martin Macguire

Ayo ucapake 8 utawa 9 dina. Mangkene suwene wektu kanggo maca aku mung telung judhul sing wis diterjemahake lan diterbitake dening penulis Irlandia Ken bruen babagan detektif lan antihero Jack taylor. Alangan, kayata Taylor kanggo alkohol, tembakau, coca lan apa wae sing dilebokake ing ngarepe, wis nglegakake.

Untunge, kurang "privasi" sastra liyane dikompensasi dening adaptasi televisi sing apik banget sing lintang Iyan Glen, aktor Skotlandia sing lair elegan lan nampilake gaya apa wae sing ditindakake lan apa wae sing katon. Dadi aku mungkasi wulan ngaturake artikel iki kanggo sampeyan.

Ken bruen

Bruen lair ing Galway en 1951, lan kutha kasebut minangka salah sawijining karakter ing novel. Dheweke olahraga minangka Profesor Inggris ing macem-macem panggonan ing saindenging jagad kaya Afrika, Jepang, Asia Tenggara utawa Amerika Selatan sadurunge miwiti nerbitake buku ing wiwitan taun 90an. Dheweke wis nulis luwih saka puluh novel sing kalebu seri iki Jack taylor Utawa telpon R & B, dibintangi polisi Roberts lan Brantantara liya.

Pakaryan kasebut pancen misuwur banget novel cekak (mung 250 kaca), saka Uga bab lan ukara sing luwih cekak malah luwih cekak, nyurung lan ngemot ironi. Ing kasus seri Jack Taylor, ironi kasebut luwih akeh asam nalika dicritakake ing wong pisanan dening paraga utama. Sing ajeg referensi musik lan pethikan sastra. Lan mesthi kanggo a humor korosif lan basa kasar ing sawetara dialog sing apik lan sing meh luwih saka narasi.

Jack taylor

Meh ora bisa dipecat saka Garda Síochána (Polisi Nasional Irlandia). Sampeyan kudu ngupayakake tenan. Kajaba sampeyan dadi aib umum, meh kabeh perkara bakal rusak. Aku wis tekan wates. Akeh wong

Announcements

Banns

Kesempatan pungkasan

Pangapunten

Lan isih ora bisa mari. Utawa, dheweke ora bisa mandheg ngombe. Aja salah paham. Polisi lan ngombe Irlandia duwe sesambungan sing lawas lan meh tresna. Polisi sing mandhiri minangka obyek sing dicurigai, sanajan ora ana guyonan total lan absolut, ing njero njero njaba awak.

Diwiwiti dadi Kayu, judhul pisanan ing seri kasebut. Yaiku gaya lan strukture sing ora owah ing rong liyane, Pembantaian gypsies Dramatis. Dadi, Jack Taylor ngenalake awake dhewe, prototipe saka detektif alkohol, angel, bodho, nekat lan fatalistik, sing ora golek uga pengin karep, pangerten utawa simpati.
Dheweke mesthi narik ironis kaya sing efektif, nanging uga ngerti dheweke lan dheweke precariousness emosi. Lan mesthi wae ngalahake novel sing apik lan ora ngilangi novel apa wae.
Taylor udakara 50 taun, dheweke nyembah bapakne, sapa sing nggawe dheweke disenengi maca, siji-sijine kecanduan positif sing diakoni.

Dheweke njaluk aku miwiti karo Dickens. Sithik mbaka sethithik dheweke ngenalake aku menyang klasik minangka wong sing ora pengin. Tansah wicaksana, nggawe aku yakin yen aku milih. Mengko, nalika puting beliung remaja ngowahi kabeh perkara, dheweke ngenalake aku babagan novel kejahatan. Iki nggawe aku terus maca. Dheweke uga nyingkirake serangkaian buku lan banjur menehi paket karo puisi filsafat lan kait: novel kejahatan Amerika. Nalika semana aku wis dadi bibliofil kanthi pangerten sejatine. Aku ora mung seneng maca, nanging uga seneng buku kaya ngono. Dheweke wis sinau ngapresiasi ambune, ikatan, cetakan, volume fisik saka volume.

(Uga Kayu).

Nanging dheweke sengit marang ibune kaya sengit marang dheweke lan padha njaga hubungan sing luwih saka adhem, salah sawijine karakter sekunder sing ora bisa absen ing novel ing Irlandia duwe peran penting: bapak Malachy, pandhita kapercayan khas ibune sing mesthi ngubengi tumindak lan urip Jack.
Kanca katon jelas amarga ora ana nalika ana kekacoan Taylor, simpen kanggo pamilik pub biasa Jack (lan mung siji sing diidini), kalebu wong tuwa utawa wali nomer loro. Banjur pemilik liyane saka pub liyane, Jeff, karo sapa sejatine dheweke duwe hubungan sing bisa dianggep kekancan.

Aku rumangsa wis tuwa. Nalika aku meh seket, saben taun ala sing dakkarepake wis terukir ing praupanku. Hangover njupuk limang taun suwene maneh. Jeff takon:

-Kopi?

"Apa Paus ujar tasbih?"

-Kuwi tegese ya?

(Uga Pembantaian gypsies).

Ing tengah, Ann henderson, wanita sing ing Kayu nyewo jasa Taylor kanggo neliti pati, miturut omongane uwong lampus, kanggo putri remaja. Henderson bakal dadi katresnan mokal uripe, sing bakal terus ditampilake ing novel sabanjure.
Minangka adegan tumindak kutha ing Galway yaiku, bebarengan karo referensi literatur permanen (saben bab pungkasan utawa diwiwiti kanthi pethikan) lan referensi musik ing deskripsi lan plot, nggawe swasana becik kanggo seri kasus sing luwih nyenengake.
Nanging, iku miring sithik saka imbangan menyang karakter manungsa luwih karakter luwih saka pentinge plot kasebut sing bisa ditemokake ing seri iki. Lan kaya sing dakkandhakake, mesakake yen dheweke ora terus nerbitake sisa novel sing nyipta iku.

"Jack, kita ngira sampeyan mandheg maca," ujare [Jeff].

-Ora.

(Uga Dramatis).

Irah-irahan Seri

  1. Kayu (Pengawal, 2001)
  2. Pembantaian gypsies (Pembunuhan Tinker, 2002): Sawise suwene setaun ing London, Jack bali menyang Galway, kanthi kecanduan kokain. Sanalika dheweke bali, dheweke nemokake kasus anyar. Ana wong sing mateni nomad enom sing layone dibuwang ing tengah kutha. Kepala klan gipsi menehi investigasi marang dheweke. Lan Jack Taylor, sanajan kecanduan, tetep nduweni kemampuan kanggo ngerti endi sing kudu digoleki lan apa sing bakal ditakonake. Kanthi pitulung saka polisi Inggris dheweke bakal nyoba ngrampungake kasus kasebut.
  3. Martir Magdalen (2003)
  4. Dramatis (Dramatis, 2004): Jack katon resik, metu karo wanita diwasa lan malah ngakoni yen dheweke wis kumpul maneh. Nanging tiwas saka loro siswa sing layone ditemokake karo salinan buku dening panulis John Millington Synge mandheg ora sengaja. Jack wiwit percaya yen ana pembunuh sing jenenge The Playwright sing bakal terus tumindak. Nanging bakal dadi kahanan liyane sing luwih pribadi sing ndadekake dheweke ana ing pojokan jurang ing pungkasan sing ora ana welas.
  5. imam (2006)
  6. Cross (2007)
  7. Sanctuary (2008)
  8. Iblis (2010)
  9. Nisan (2011)
  10. Purgatory (2013)
  11. Green neraka (2015)
  12. Bohong Zamrud (2016)
  13. Tdheweke Memedi saka Galway (2017)

Jack Taylor ing televisi

Seri televisi (bisa dideleng ing Netflix) kasusun saka 9 bab sajam setengah durasi Iki adhedhasar buku lan mbagi plot sing contone ana loro ing novel. Uga nambahake karakter sing dudu utawa mbusak liyane, nanging dhasar kasebut nggambarake novel kanthi setya karo intine. Lan sing paling penting, interpretasi saka Iyan Glen.

Gaya sampah, kelas lan anane sing dadi ciri dheweke sanajan dheweke tampil ing reruntuhan, aktor Skotlandia iki, sing saiki misuwur banget Game saka tahta, a tugas kelas siji menehi Taylor babagan fisik lan karakter sing luwih surem. Ora perlu diucapake, disaranake banget, manawa sampeyan ngerti basa Inggris utawa ora, kanggo ndeleng. ing versi asli.

Wirang sing, kaya asring kedadeyan ing adaptasi film utawa televisi, ana wayahe panulis naskah wiwit bajingan nganggo kertas rokok lan pengin "nglembutake" atose novel utawa karakter protagonis. Taylor paling ala ing buku lan semangat kanggo nebus dheweke utawa ngunggahake sawetara kautaman pungkasane distorsi karakter utawa, paling ora, para pamiarsa sing ora ngyakinake sing wis maca kabeh novel.

Nanging, setelan apik ing Galway, plot lan pagelaran Para pemeran sing dipimpin karo Iain Glen sing apik banget nggawe seri kasebut migunani kanggo para penggemar genre sing apik.

Novel liyane saka Bruen


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alejandra ngandika

    Dheweke bali menyang Netflix, lan aku seneng banget. Aku setuju tenan karo kabeh komentar sampeyan. Aktor lan seri sing apik banget.