Buku Boris Izaguirre

Nalika nggoleki web ing "buku Boris Izaguirre", referensi utama diarahake menyang novel kasebut Villa Villa (2007). Kanthi buku iki, penulis Venezuelan sing metu sukses dadi finalis kanggo penghargaan Planet ing taun kasebut. Sajrone karir dadi panulis, Izaguirre wis nggawe rolas judhul sastra, sing misuwur Taman ing sisih lor, amarga dadi salah siji sing paling laris ing taun 2014.

Boris minangka pemuda sing cerdas lan luar biasa, sanajan isih cilik ditandhani karo disleksia lan penyalahgunaan terus-terusan sing ditindakake. Wong tuwane dadi dhukungan gedhe ing uripe, utamane ibune, sing mesthi nglindhungi dheweke. Pengalaman iki lan liyane saka Boris Izaguirre dibayangke ing otobiografine sing diterbitake ing taun 2018 lan anduweni hak Wektu Badai.

Biografi Boris Izaguirre

Tanggal 29 September 1965, Boris Rodolfo, putra esai terkenal lan kritikus film Rodolfo Izaguirre lan penari profesional Belén Lobo, lair ing kutha Caracas - ibukutha Venezuela. Disengkuyung karo ibune, wiwit cilik, dheweke wis sumebar nulis. Ing umur 16, dheweke entuk kesempatan pertama kanggo diterbitake ing koran El Nacional —Salah koran sing paling penting ing negara iki—, lan debut karo babad sosial: Kewan kekancan.

Wiwit semana, karir profesionale saya rame, pisanan ing negara asale lan mengko ing omah nomer loro: Spanyol. Ing Venezuela, dheweke misuwur amarga partisipasi ing pangembangan skrip kanggo telenovelas Ruby mbrontak y Wanita sing nganggo jambon bebarengan karo penulis sandiwara José Ignacio Cabrujas.

Thanks kanggo sukses sing diraih dening rong dramatis kasebut ing TVE, Izaguirre mutusake pindhah ing taun 1992 menyang bawana Eropa, khusus menyang Santiago de Compostela.

Sukses profesional

Adhedhasar pengalaman, Boris Izaguirre wis nggawe karir sing nganggep televisi minangka papan piwulang utama. Sawise manggon ing Spanyol, wungu ing taun 1999 nalika gabung karo acara kasebut Babad Martian, dheweke kerja suwene 6 taun suwene. Dheweke uga dadi presenter ing saluran televisi Spanyol sing penting, kayata Telecinco y TVE, lan internasional kaya Telemundo y Venevision.

Nalika umur 26 taun, dheweke nulis buku kaping pisanan: Penerbangan saka manuk unta (1991). Sawise mandheg, dheweke nerusake karya dadi panulis kanthi nerbitake novel Petrol Biru ing 1998. Wiwit semana, Boris wis nulis 10 judhul maneh, kalebu sing misuwur: Desa Berlian, Loro Monsters Bareng y Wektu badai —Buku otobiografi sing paling anyar. Karya pungkasan iki ditampilake ing taun 2018 dening penerbit Planeta.

Buku sing ditampilake dening Boris Izaguirre

Villa Villa (2007)

Iki minangka buku kaping wolu dening Izaguirre, sing nggawe dheweke meh entuk penghargaan kasebut Planet ing taun 2007. Iki minangka novel sing ditemtokake ing Caracas ing taun 40-an, wektu sing diwatesi amarga rusak saka kediktatoran sadurunge, nanging isih nganggo bonanza minangka asil eksploitasi minyak. Plot kasebut nyedhiyakake kulawarga saka masarakat dhuwur Caracas, sing ngalami wektu sing tragis.

Sinopsis

Wiwitane, narasi kasebut nyritakake nyawane sadulur loro: Irene lan Ana Elisa, sing - sawise sedane bapake - diwulang dening tangga teparo, kulawarga Uzcátegui. Pangowahan sing signifikan iki ndadekake akeh kahanan sing kebak gething, lara lan sangsara sing pungkasane ndadekake para sadulur pisah.

Crita kasebut diterusake kanthi kamardikan Ana Elisa lan tekad kanggo nindakake prekara sing bakal abadi, lan kanggo iki, dheweke fokusake tenogo ing pambangunan omah. Akeh sing bakal dadi drama lan karakter sing ditampilake ing plot sing kebak misteri ing sekitar monumen bersejarah Villa Diamante.

Lan dumadakan wingi iku (2009)

Izaguirre hadiah novel sing digawe ing Kuba ing pungkasan taun 50an, sing isih dikelola dening Fulgencio Batista.

Crita kasebut nuduhake loro pemuda minangka paraga utama —Óvalo lan Efraín—, sing lagi ana ing rumah sakit konco ing liwat angin topan tanpa welas ing saindenging pulau. Nalika wis mari, dheweke bakal nemoni lan mbahas gegayuhan mbesuke. Amarga ora diklaim kulawarga, dheweke ditransfer menyang papan perlindungan. Ing papan sing padha, dheweke ketemu Aurora, wanita enom sing bakal dadi enigma ing urip.

Sinopsis

Sawise kedadeyan ing papan perlindungan, para pemudha padha pisah lan dheweke ora suwe krungu saka Aurora maneh. Ana ing kana perjalanan diwiwiti ing urip loro protagonis kasebut. Ing tangan siji: Efraín melu radio, papan nalika sinetron radio pisanan ing Kuba digawe; lan liyane: Oval ngarahake uripe liwat jalur politik.

Akeh kedadeyan sing ditindakake para tokoh ing Kuba sing gumun, sawijining negara sing ngadhepi transisi sing elek. Panorama kasebut ora gampang banget: "revolusi" Castroist teka kanggo njupuk kabeh kekuwatan pamrentah sing dipimpin dening Fulgencio Batista, sing njaga hubungan sing apik karo Amerika.

Rong jalur sing beda banget nggandhengake ing Havana sing kejang iki, nuduhake ing saben kaca kepiye romansa, katresnan lan paseduluran ngupayakake tetep ing iklim politik lan sosial sing rame.

Taman ing sisih lor (2014)

Novel iki minangka jinis pungkasan sing diwenehake dening panulis, iki crita adhedhasar gesang telik Inggris sing misuwur Rosalinda Fox. Ing conto kaping pisanan, plot kasebut ditemtokake ing kabupaten Kent (Inggris) ing abad kaping-XNUMX. Mengko pindhah menyang pirang-pirang negara Eropa lan Asia ing endi protagonis bakal ngulandara utamane.

Sinopsis

Kabeh diwiwiti nalika wong tuwane Rosalinda pegatan lan nggawa dheweke ing pesantren Saint Mary Rose, ing kana dheweke nate ngenteni nalika isih cilik. Sawise remaja, dheweke bisa ketemu maneh karo bapake, sing kerja dadi mata-mata. Wanita enom kasebut, seneng karo profesi iki, dheweke pindhah karo bapake menyang India.

Wis ana ing negara Asia, Rosalinda wiwit kerja ing jagad spionase. Sawise suwe, protagonis tresna karo wong tuwa - Mbak. Reginald Fox - lan omah-omah karo dheweke. Ora suwe, dheweke nemokake sawetara masalah kesehatan, amarga dheweke kudu dirawat ing rumah sakit nganti mari. Minangka asil saka kahanan kasebut, dheweke pisah karo bojone.

Sawise mari, dheweke dikirim dadi agen rahasia menyang Jerman Nazi kanggo sinau gerakan Hitler dhewe. Ing karya spionase lengkap, dheweke ketemu karo Juan Luis Beigbeder (mantan militer Francoist), sing tresna banget karo dheweke, sawijining kahanan sing nyusahake kabeh sing disiapake. Iki crita sing luar biasa sing kebak petualangan ing Rosalinda sing kewajiban lan katresnan.

Wektu badai (2018)

Ing taun 2018, Boris Izaguirre mutusake nerbitake karya iki kanggo nyritakake dhewe. Narasi kasebut kedadeyan antarane Venezuela lan Spanyol. Panulis nyritakake kanthi rinci babagan masa kanak-kanak, kepiye nalika isih bocah, dheweke ngalami akeh masalah amarga disleksia lan penampilane sing sopan.

Sinopsis

Pemudha Izaguirre liwati nalika nandhang pelecehan, ing sekolah uga ing njaba. Panyalahgunaan iki umume digawe saka wong diwasa, sing negesake kanthi alesan manawa dheweke effeminasi amarga pengaruh wong tuwane sing ala. Tuduhan kasebut ditolak dening ibune, sing mbela dheweke lan nyoba njaga dheweke aman ing omah, papan sing pungkasane dadi papan perlindungan kanggo Boris.

Penulis uga ngomong babagan katresnan sing dipersonalisasi karo wong sing jenenge Gerardo, putra saka wartawan terkenal ing negara kasebut. Autobiografi nggambarake 50 taun pisanan ing urip, yaiku geger, semangat, glamor lan evolusi gedhe.

Izaguirre nuduhake awake dhewe kanthi nyata; rinci babagan urip sekolah, tresnane sing sepisanan, lan uga acara sing angel kaya perkosaan. Dheweke uga nyritakake langkah kaping pisanan minangka panulis nganti dheweke pindhah menyang negara sing menehi kesempatan paling gedhe sajrone urip.

Sale Wektu badai ...
Wektu badai ...
Ora ana review

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.