Buku bocah lan bocah paling apik

Buku bocah lan bocah paling apik

Kaping pirang-pirang, kita wong diwasa lali crita tartamtu. Sing biyen, minangka bocah, kita mangan ing lawang omah simbah nalika musim panas utawa ngrungokake ing wayah wengi sadurunge turu. Untunge, buku bocah lan bocah paling apik ing jaman kanak-kanak dheweke terus ngemot piwulang sing sederhana nanging kuat kanggo diwulangake marang bocah cilik utawa uga awake dhewe maneh.

Buku bocah lan bocah paling apik

Pangeran Cilik, dening Antoine de Saint-Exupéry

Pangeran cilik dening Antoine de Saint-Exupéry

Nalika wong pisanan ndeleng tutup saka Pangeran cilikKita kabeh mikir yen sadurunge buku bocah nomer welas taun mbenthang pirang pirang. Nanging, nalika mbukak kaca kasebut, kita bakal ngerteni luwih akeh crita sing paling laris ing sejarah bisa menehi inspirasi kanggo wong diwasa lan bocah. Diterbitake ing taun 1943, Pangeran cilik ngetutake langkah saka bocah sing kudu ninggalake planet cilik nyerang dening baobabs kanggo miwiti petualangan lan dheweke nemoni macem-macem karakter sing makili kabeh nilai sing kita lali nalika diwasa. Piwulang urip disamarkan kanthi maca sing gampang lan prigel sing dibutuhake kanggo kabeh pamirsa.

Matilda dening Roal Dahl

Matilda dening Roald Dahl

Diterbitake ing taun 1988, Matilda yaiku salah sawijining Buku Roald Dahl sing paling populer lan, uga adaptasi film, ikon bocah cilik kanggo milenium apa wae. Ilustrasi dening Quentin Blake, Matilda nyritakake babagan bocah wadon sing dikepung wong tuwa sing luwih kepengin nonton televisi tinimbang karo ngrawat anak wadon sing wis maca atusan buku nalika ngancik umur 5 taun, ngembangake kekuwatan aneh sing bakal ditindakake mlebu ing sekolah. Klasik kontemporer cilik kanggo bocah cilik.

Ing endi monster kasebut, dening Maurice Sendack

Monster kasebut manggon ing Maurice Sendak

Digambarake lan ditulis dening almarhum Sendack, Ngendi monster urip diterbitake ing 1964 dadi kabeh laris lan pemenang penghargaan kayata Penghargaan Buku Globe-Horn ing Boston, saliyane kalebu ing Asosiasi Perpustakaan Amerika. Klasik sing protagonis, Max cilik, kepengin dadi monster kanggo medeni kabeh wong lan nggawe dheweke dihormati. Sawise dihukum ing sawijining wengi, dheweke bakal lelungan menyang alas lan ketemu monster-monster sejatine, sing pungkasane njumenengake dadi raja. Ode kanggo masa kanak-kanak sing uga diadaptasi kanggo film ing taun 2009.

Web Carlota dening EB White

Web Carlota

Dianggep minangka buku bocah paling laris sawise taun 2000, Web Carlota Iki diterbitake ing 1952, pungkasane dadi populer lan enom. Crita sederhana, ditondoi kanthi gaya tartamtu saka Putih, sing protagonis, babi Wilbur, bakal dadi korban pembantaian khas dening bendarane. Persahabatane karo laba-laba sing jenenge Carlota bakal menehi kesempatan nalika kancane anyar wiwit nenun pesen ing web sing ditrapake kanggo pemilik sing kejem. Buku iki diadaptasi menyang layar amba kanthi gambar nyata ing taun 2006.

Petualangan Alice ing Wonderland dening Lewis Carroll

Alice in Wonderland dening Lewis Carroll

Ing wulan Juli 1862, matématikawan kasebut Charles L Dodgson Dheweke mlaku ing prau nyabrang Kali Thames karo telung sadulur Liddell, sing dheweke wiwit crita supaya bisa ngilangi rasa bosen. Saka kabeh dongeng kasebut, lan dheweke nurunake jeneng samaran Lewis Carroll, bakal lair Alice ing Wonderland. Pakaryan bocah wadon sing kondhang sing ngetutake kelinci putih menyang bolongan, nemoni donya paralel ora mung salah sawijine lakon bocah sing paling misuwur ing sejarah, nanging nguwasani "tanpa akal" uga wis digawe buku irresistible kanggo wong diwasa. Buku kasebut nate dadi popularitas luwih gedhe sawise ngambah dalan Adaptasi film Disney ing taun 1951 lan 2010.

Kepiye Grinch Nyolong Natal! Dening Dr. Seuss

Kepiye Grinch Nyolong Natal saka Dr. Seuss

Sanajan misuwur wis misuwur ing Amerika Serikat tinimbang ing saindenging jagad, crita The Grinch sing digambarake lan ditulis dening Dr Seuss diterbitake ing taun 1957 ing sisih liyane Atlantik, dadi referensi literatur kanggo bocah cilik lan klasik instan kanggo maca maneh ing Natal. Diadaptasi ing bioskop ing taun 2000 karo Jim Carrey minangka paraga utama, Kepiye Grinch Nyolong Natal! es kiasan saka sifat komersial nalika Natal iki entuk sosial ing saindenging sejarah liwat mripate Grinch sing sullen lan pedunung Villaquién. Perjuangan kekal, minangka latar mburi, Natal tetep teka lan hadiah ora kabeh.

Dongeng Ibu Angsa, dening Charles Perrault

Tales of Mother Goose dening Charles Perrault

Sanajan Perrault nyritakake babagan urusane nulis risalah lan memuji kraton ing jamane, dheweke nemokake wektu kanggo nulis sawetara crita sing paling misuwur ing sejarah lan diubengi ing Ibu Dongeng. Sanajan judhule bisa uga ora dakkandhakake dhisik, volume iki kalebu klasik kayata Cinderella, Hood Nunggang Abang Cilik utawa Puss ing Boots. Crita sing kabeh kita wis diwasa bisa dadi adaptasi mulya saka crita-crita misuwur ing tradhisi lisan Eropa ing pirang-pirang abad.

Crita sing Ora Diterusake, dening Michael Ende

Crita Neverend saka Michael Ende

Dianggep minangka salah siji saka klasik klasik literatur pemuda abad rong puloh, Crita sing ora ana enteke Iki diterbitake ing taun 1979, dadi fenomena kultus. Ditulis dening Michael Ende Jerman, novel sing ana ing antarane dunia fantasi lan sing nyata ora mung crita karo segawon mabur lan permaisuri ala: pajeg kanggo imajinasi minangka sekutu utama nalika ngerti awake dhewe lan jagad.

Harry Potter lan Watu Filsuf dening JK Rowling

Harry Potter lan Watu Filsuf dening JK Rowling

Ing taun 1997, ana ibu tuna sing nganggur jenenge JK Rowling ora ngerteni yen crita sing ditulis ing cafe bakal ana fenomena sastra paling gedhe saiki. Saga penyihir bocah lanang sing misuwur sing sinau ing Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry salawas-lawase ngowahi jagad sastra bocah kanthi nglumpukake gerombolan penggemar ing lawang toko sadurunge diluncurake saben buku anyar lan mulihake pangarep-arep kanggo bocah. (Lan diwasa) sing maca nguntal, siji demi siji, petualangan diwiwiti dening harry potter lan Watu Filsuf.

Miturut sampeyan, apa buku bocah sing paling apik ing jaman kanak-kanak?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)