Biografi lan buku paling apik saka Stephen King

Biografi lan buku paling apik saka Stephen King

Dianggep "King of Terror", Stephen King (Portland, Maine, 1947) minangka salah sawijining panulis paling laris ing abad kaping-XNUMX. Kanthi luwih saka 350 yuta buku didol, panulis Carrie utawa The Shining duwe urip sing serem banget kaya novel-novel sing nggawe dheweke dadi ikon literatur kontemporer. Kita lelayaran ing Biografi Stephen King lan buku paling apik.

Stephen King Biografi

Stephen King Biografi

Lair ing kulawarga sing ditandhani ditinggal karo bapake nalika umure isih rong taun, Stephen King tansaya gedhe karo sedulure David lan ibune Ruth ing Maine, Indiana utawa Connecticut. Kahanan kulawarga, sing ngalami masalah finansial, dadi papan sing sampurna kanggo bocah sing gelisah sing Dheweke wiwit nulis crita wiwit cilik lan banjur adol crita kasebut menyang kanca sakelas. Kagiyatan sing ora dianggep apik dening sawetara guru sing meksa dheweke ngasilake dhuwit sing diasilake.

Transisi Young King dadi literatur horor ditindakake nalika umur 13 taun, nalika dheweke nemokake kothak novel horor sing diduweni bapake. Wiwit semana dheweke wiwit nulis crita fiksi ilmiah sing beda sing dikirim menyang macem-macem majalah. Nanging, umume publikasi pungkasane nolak tulisane nganti In a Half-World of Terror, sing diterbitake ing majalah Comics Review, dadi kartun pertamane dirilis dening publikasi resmi ing taun 1965.

Setahun sabanjure, dheweke wiwit sinau Seni ing basa Inggris ing Universitas Maine nalika kerja kerja paruh-wektu kanggo mbayar sinau lan mbantu ibune kanthi finansial. Crita beda muncul ing taun-taun iki, kayata The Crusher utawa Highway Cursed.

Ing taun 1971, taun nalika dheweke lulus, penulis nikah karo penulis Tabitha King, sing dheweke kenal ing Universitas. Pertemuan nasib ngelingi yen Tabitha sing nylametake saka tong sampah sing di buwang bojone sing jenenge Carrie kanggo ngajak sampeyan ngrampungake. King ora prelu weruh yen sawise ngirim naskah kasebut menyang penerbit Doubleday, dheweke bakal nampa tawaran terbitan kanthi mbayar $ 2.500 sadurunge. Angka sing mundhak dadi $ 400.000 wiwit adol hak novel kasebut.

Suksese munggah King cocog karo akeh masalah alkohol lan obat-obatan, kecanduan sing dibayangke karo paraga kaya Jack Torrance, panulis utama The Shining (1977). Untunge, penulis mutusake nggawe reresik total sajrone taun 80an.

Kanthi karya kayata The Mystery of Salem's Lost (1975), The Dance of Death (1978), The Dead Zone (1979), Cujo (1981), Animal Cemetery (1983), It (1986) utawa Misery (1987), Stephen King bisa bangga karo salah sawijining karir sastra paling kuat ing jamane, amarga saliyane kanggo penjualan jutawan novel, akeh sing dadi Carrie, The Shining, Misery, Life penjara utawa saiki dadi produksi film sing ambisius.

Karir sing produktif sing dirusak nalika, ing musim panas taun 1999, King nabrak mobil lan ngalami luwih saka sepuluh operasi. Kelangan energi nyebabake dheweke nyuda panulise karyane lan nggabungake karyane minangka pangarang fiksi karo kolom ing Entertainment Weekly utawa proyek kayata nulis komik adhedhasar saga sing misuwur yaiku The Dark Tower.

Salah panulis paling apik ing genre horor sing potensial dikonfirmasi kanthi judhul ing ngisor iki.

Buku Stephen King paling apik

Carrie

Carrie

Sanajan ora dianggep minangka karya paling apik saka Stephen King, pralambang saka Carrie ngluwihi karaktere minangka lakon pertama utawa adaptasi menyang layar amba sing diluncurake ing taun 1976. Crita kasebut nalika ketegangan maju ing crescendo nampilake bocah wadon sing enom sing isih isin lan nesu sing ora bisa dikendhalekake nggambarake lamis ing masarakat sing korup.

Apocalypse

Apocalypse

Fiksi King sing laris dirilis ing taun 1978 kanggo pujian kritis lan penjual paling laris. Ditetepake ing taun 1990 lan dipérang dadi telung bagean, novel kasebut nyritakake konsekuensi virus sing dikandung minangka senjata bakteriologis sing pungkasane nyebar ing saindenging jagad. Karakter plot kasebut duwe impen umum ing endi ana wong lanang enom lan wong wadon tuwa sing nuduhake dheweke supaya bisa lelungan menyang Nebraska kanggo nglawan makhluk nistha sing ana ing mburine. Apocalypse.

Cahya

Cahya

Salah siji saka karya Stephen King sing paling misuwur nampilake salah sawijining karakter sing paling apik: Jack torrance, panulis alkohol sing mutusake pindhah karo garwa lan putrane menyang Hotel Overlock kanggo ngawasi dheweke sajrone musim salju. Akomodasi sing biyen kalebu jagad lan acara sing bakal ngowahi harmoni kulawarga sing ora sampurna iki. Buku kasebut, diterbitake taun 1977, Iki diadaptasi kanggo film dening Stanley Kubrick ing taun 1980 dibintangi Jack Nicholson. Sanajan review film kasebut apik, King ora seneng karo adaptasi kasebut.

Punapa panjenengan kersa maos Cahya?

It

Iku Sing

Sawise sukses adaptasi film sing dirilis taun 2017, salah sawijine Novel horor lencana 80an wis ngalami kebangkitan maneh sing ngelingake apa sebabe It Dheweke minangka salah sawijining karakter sastra sing paling medeni. Diterbitake ing taun 1986, crita kasebut diwiwiti ing rong pigura wektu: pungkasan taun 50-an lan taun 1985, taun nalika klompok "Para Pecundang" bali menyang kutha kelairane, Derry, kanggo ngadhepi kejam sing nyamar dadi klown sing manggon ing selokan .

Manggung

Manggung

Kaya-kaya prediksi saka perselisihan sing dialami King ing taun 1999, protagonis saka Manggung, panulis novel romansa Paul Sheldon, sing sawise kacilakan mobil tangi ing omah Annie Wilkies, perawat sing ngumumake dheweke minangka pengagum gaweyane; saengga dheweke pungkasane ngetrapake kekarepane nalika nggawe karya sabanjure yaiku Sheldon. Novel sing entuk dhuwure luwih medeni sawise premier adaptasi film taun 1990 Kathy Bates menang Oscar dadi Aktris Terbaik amarga dheweke dadi Annie sing setan.

Apa miturut sampeyan, buku Stephen King sing paling apik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.